Whaleblog - En flopp i Göteborg


Created 7 years ago  
Like
3

I år som i fjor, så var det tid for å ta seg en liten pokertur i påsken. Påske er tross alt pokertid! Sammen med min bror tok jeg turen til Casino Cosmopol i Göteborg for å spille i 3 dager. Målet var selvsagt dundrende overskudd + å 'ragga bruder' som de sier i Sverige. Et annet mål var å legge ut en blogg etter hver turnering, men det ble det rett og slett ikke tid til. Så da kommer jeg heller med en liten oppsummering nå.
 
 
Torsdag 21.04: 500 + 500 SEK second chance:
 
Turneringen var maks 40 stk, og det ble selvsagt fullt. En startet med 10 000 chips, og kunne kjøpe 10 000 nye hvis en ble tom for chips (ikke ellers). I tillegg kunne en ta addon hvis en ikke hadde brukt sin second chance når 'rebuyperioden' var over.
 
Fikk en bra start og var oppe i ca 13 000 når jeg spiller en stor hånd like før pause. Det er raise til 500 på 100-200, og jeg ser ned på 9 T og tar synet i posisjon. En fyr til hiver seg med, samt BB. Floppen kommer 8-5-3 med to kløver. BB byr rett ut noe ala 700, og kun jeg syner til turn. Vurderte såvidt å raise siden en leadout fra BB nok ofte ikke er all verden her, men valgte syn. Turn er J i kløver. Ikke feil! Han byr igjen, denne gangen 1200. Jeg tenker litt og syner bare igjen. River er en offsuit Q og denne gangen checker han. Jeg går selvsagt for value, og byr 2500. Han sukker lenge og sier høyt at jeg må ha 'triss' eller 'färg'. Men han klarer ikke å kaste, kanskje ikke så rart siden han riveret to par med Q8. Gikk dermed til pause med 29 000 chips etter addon. Aldri feil å kunne starte 100 bb dyp etter pause!
 
Fikk lite til å stemme en stund etter pause, og var nede i ca 20 000 før jeg plukker opp K K etter en høyning foran (vil tro det var noe ala 300-600 med 50 i ante). Velger å bare syne en høyning foran meg for å skjule styrken på hånda litt. Det sitter også en nordmann bak meg som iblant har pushet over slike spots (raise og call), og jeg håper han gjør det samme nå. Det gjør han, og 3-better til noe ala 6000 (raisen var til 1500 tror jeg). Jeg snap-pusher deigen når det kommer tilbake til meg, og han sukker og sier at han må syne. Han viser JJ, så det er jo bare en cooler uansett. Kongene holder opp, og jeg har nærmere 40 000 chips.
 
De 40 000 hjalp lite dog, tapte mange potter etter dette og falt ned på rundt 20 000 når blinde etterhvert ble 500-1000 med 100 i ante. Men jeg beholdt tålmodigheten og kom meg etterhvert lengre opp etter å ha floppet et sett med 9 9 og fått bra betalt av to par (kunne muligens fått enda mer av den tilogmed). Vant i tillegg noen potter pre, og med to bord igjen satt jeg med ca 35 000 chips.
 
Folk ryker ut etterhvert, og jeg holder meg mellom 30-40k. Tok en pott hvor jeg pushet over med A J etter at en fyr åpnet til 4800 på 1k-2k. Så får jeg kosehånda A K og høyner til 7000 på blinde 1500-3000. En fyr bak pusher for ca 25 000, og jeg snapper seff, og holder mot hans A7o.
 
Så kommer en ny spiller til bordet, som har sittet på bord med broren min. Han har i sist pause fortalt historier om denne fyren, om at han har openpushet 30 bb med QT og sånt, samt synt pusher med 52s og sånt. Det kastes kjapt til denne fyren på button, og han går all-in for ca 70 000 eller noe. Jeg ser ned på K Q og ber om en count. Han svarer bare 'altfor mycket for deg!'. Jeg spør så dealeren, og han får en count. Hele tiden mens dealeren teller, så sier fyren ting ala 'han syner inte uansett' og 'bare kast deg, så vi kan spille neste hånd'. Ikke misforstå, jeg var veldig sikker på at dette måtte synes, jeg ville bare vite hvor mye det var. Uansett, jeg pusher, og BB kaster. Jeg viser jo min KQ, og svensken viser Q9s eller noe sånt. Umiddelbart når han ser hånda mi sier han at 'det e så jäklig dårligt spelad!' et par ganger. Jeg bare ler høyt og sier 'oook, good luck'. Når turnkortet gør han drawing dead så fortsetter han å kverne på dette og sier noe ala 'det e så skitdårligt syn!' eller noe lignende. Jeg bare lar han holde på mens jeg samler inn chipsa hans.
 
Like etterpå er det klart for finalebord, og de som kommer fra det andre bordet spør umiddelbart om hvem som slo ut han fyren. Jeg forteller hva som skjedde, og de ler og sier at fyren ikke var helt klok, noe som nok definitivt stemmer.
 
Uansett, finalebordet ble en skuffende affære. 9 stk, 6 fikk premier, og jeg startet med en god stack på ca 120 000 (blinde 2k-4k). Alikevel blir jeg nr 8, og det er veldig svakt av meg. Det hele var så ille at jeg ikke orker å forklare hånden, men i grove trekker dreier det som 6 7 og et open ended straightdrag, og en motstander jeg tror er svak på turn men som ikke er det.
 
Dermed var det ned i push-stack, og jeg kaster en stund før jeg finner 5 5 i 3.posisjon med 11 bb. Kanskje litt marginalt med 8 mann rundt bordet, men deigen går nå inn uansett. Får repush bak, og er oppe mot AK. Det ser lenge bra ut, men K på river og jeg må forlate tomhendt. Ikke godt nok! Spillet satt bra lenge i denne turneringen, og da er det irriterende at jeg røret vekk mye chips på noe jeg har masse erfaring med (live finalebord med relativt shallow stacks).
 
 
Fredag 22.04: 500 SEK Turbo:
 
40 stk og fullt felt i denne også. 10 000 chips til start, men en noe kjappere blindeøkning enn i turneringen dagen før. Hadde en morsom hånd tidlig hvor jeg plukker opp Q Q på blinde 50-100 og går til 400 over en limp foran. En aktiv svenske rett bak syner på button, og limperen kaster. Q-Q-7 er ikke dagligdags flopp. Jeg har rett og slett floppet fyrtal, som de sier i Sverige. Jeg byr ut 500 i front (ser ingen grunn til å ikke by, siden han syner med veldig mye av det han flater pre på en slik flopp). Han syner kjapt. Turn er J og jeg byr igjen, denne gangen 1200. Han tenker en stund og syner. River er en ubetydelig 4, og jeg tenker litt. Føler nølinga hans på turn betyr at han ikke har noe monster, og tror han ofte bare checker bak hvis jeg checker. Dermed må jeg gå for value. Byr 2500, og han går i boks lenge før han syner. Alltid like greit å kunne si 'nuts' idet en legger opp vinnerhånda. Senere fortalte han meg at han hadde AJ og at han ville pushet (!) river for å få meg av en marginal hånd hvis jeg hadde checket. Friskt det, men således angret jeg jo på at jeg ikke checket Men tror nok bet-bet-bet er en grei linje.
 
Fikk lite hender etter det dog, og kom etterhvert i ninja-push-mode. Var på det verste nede i 5.5 BB på blinde 500-1000, men klarte å jobbe meg opp igjen etter å ha vunnet noen flips (vant A K mot 44, og senere T T mot AK, men tapte også en pott mot en eldre push-happy fyr med min A J mot hans K7s). Kom meg ned på to bord i denne turneringen også, men røk som ca nr 15 når jeg med 17 000 chips og blinde 1000-2000 skyver inn A 6 fra button. BB våkner dog opp med KK, og selv om det ikke er det verste å møte så kom det ingen ess denne gangen.
 
Broren min kom på finalebordet, men røk på den utakknemlige pengebobla etter å ha pushet 77 og løpt rett inn i AA.
 
 
23.04: 1000 SEK freeze:
 
Denne turneringen var den eneste som ikke ble full. Var plass til 50 stk, men tror det bare ble noe ala 42 stk. Uansett, 10 000 chips og en helt ok struktur med blindeperioder på 24 minutter etter at de to første er på 30 minutt. Spilte mye hender i starten og fikk en god start opp til ca 12 000 chips etter et par nivåer. Etter at jeg ble flyttet bord gikk det dog tyngre, fikk lite spillbart og var ned i ca 9000 på blinde 100-200-25 når den avgjørende hånden kommer for min del.
 
UTG spiller opp til 500, og jeg syner i 4.pos med A T. Kanskje litt marginalt mot en åpning fra UTG, men ble vel litt utålmodig av å endelig se noe som lignet på en hånd. Helt håpløst er det jo uansett ikke, har en grei hånd og posisjon på raiser. Det kastes til BB som legger ut en del chips for å syne. Han gjør dog noe feil og legger ut 900, noe som blir rulet som en raise. Han sier ikke noe når det skjer, men det er lett å se at han ikke mente å rehøyne. UTG syner og jeg syner også de 400 ekstra. Floppen er A-A-4 med to kløver. BB byr ut 1000, UTG kaster, og jeg syner med min tress. Ser ingen grunn til å høyne her, da jeg enten er langt foran eller langt bak. Turn er et nytt lavt kort, ala 7. Han byr nå 5000. Wut? Jeg går i boks 'for a good 10 seconds' og føler dette er altfor høyt til å være et valuebet. Tror mer på at dette er et flushedrag som skal skremme meg av, alternativt en horribelt overspilt KK/QQ (kan jo være at han faktisk mente å reraise pre selv om det ikke så slik ut). Sjansen er selvsagt også til stede for en bedre ess eller hus, men da byr han vel ikke slik? Så jeg skyver inn deigen, hvilket er så lite ekstra at han er committed til å syne. Han viser opp QJ i kløver, og jeg er monsterfavoritt til en deilig dobling. Siden han ikke kan treffe T eller 7 i kløver, så har han vel bare 7 outs, ergo ca 14% før river. Men det skal ikke være lett å gli godt. Kløver på river, og jeg ryker ut så altfor tidlig istedetfor å plutselig ha en god stack.
 
 
Cash og annet:
 
Spilte to cash-sessions. Den ene på fredag gikk dårlig. Tapte ett innkjøp på 10-10 SEK etter å ha brukt flere hundre på å syne ned river med ess høy! Skjelden lurt, selv om aggressive nordmenn Skal dog sies at jeg hadde han helt rett på et flushedrag, problemet var bare at han traff en toer på turn i tillegg..
 
På lørdag gikk det dog mye bedre. Spilte nok en gang 10-10 blinde, og gjorde om mine 1000 SEK til nesten 2000 i nevnte valør. Spilte skåltight og lot meg ikke friste til for mye kreativt. Det var syk verdi på bordet med masse løse spillere som gjorde merkelige/spewy ting underveis, men jeg hadde veldig lite hender å gå opp mot de med. Det hjelper lite at en kan få betalt når en treffer så lenge en bare ser ned på J3s, 95o og lignende. Hadde veldig få spillbare hender, men de jeg spilte gikk stortsett bra. Så kanskje er det cash en skulle spilt mer av live ? Ikke misforstå, jeg suger eselballer i cashgames, men så lenge jeg klarer å spille tålmodig så føler jeg at det går greit å hente chips bare på å spille sine gode hender hardt og unngå for mye trøbbel ellers. Neppe en optimal strategi, men ihvertfall den som funker for meg. Skal tenke på det ihvertfall til neste pokertur, at kanskje flere timer rundt cashbordene hadde vært gøy å prøve.
 
En fin tur var det uansett ihvertfall, selv om det ikke ble noe overskudd. Nivået i Sverige er høyst variabelt, og det er ikke mange som virker å holde et høyt nivå. Hadde jeg spilt disse turneringene hver uke så er jeg overbevist om at jeg hadde klart å gå i overskudd. Været var også bra hver eneste dag, så det eneste som manglet var igrunn seddelbunker med svenske kroner, samt nærkontakt med svenske damer. Oh well, neste gang!
 
Like
3
No comments yet.

315.5505