Whaleblog - Deepstack Open Vienna, del 2


Created 6 years ago  
Like
2

Etter en god natts søvn så var jeg klar til å spille dag 2 av Deepstack Open, og usikkerheten fra dagen før var definitivt borte. Nå var jeg klar for å spille god poker, eller ihvertfall noe som ligner på. Min stack på 128 600 plasserte meg ca midt i feltet på mitt startbord, og litt over snittet til dag 2. Bordet så ikke veldig avskrekkende ut, med noen eldre franskmenn rett til venstre for meg, men også et par unge kids.

Første hånda jeg spiller kommer når en middelaldrende fyr uten peiling limper inn for 2000. Der og da visste jeg selvsagt ikke dette, men en limp tolker jeg uansett som svakhet. Med min A 6 går jeg til 6000 fra knappen. Han syner. Floppen er 9-3-2. Ikke en suveren flopp, men jeg har alikevel et lett bud på 7000 når han checker. Han tenker litt, men kaster.

Taper et par småpotter på å se flopper, deriblant når button høyner til 5500 og jeg velger å forsvare 5 6 . Kanskje litt tynt, selv om en ennå spiller dypt. Q-9-6 er floppen, og jeg checker til han. Han velger å checke bak. Jeg vil da by de fleste turnkort, men K er ikke ett av de. Jeg checker igjen, og han byr 7500. Jeg kaster bare.

Blinde øker til 1200 og 2400, og jeg prøver å stjele en pott fra midtpos med min 9 T . Går til 5000, og en ung kid 3 plasser bak 3-better til 13 000 fra small blind. Han har vært veldig aktiv nå, og tanken på å skyve over (jeg dekker han med god margin) er fristende, men jeg velger å ta den sikre ruten og kaste. Tross alt er det jo ikke så lurt å møte opp og spewe vekk chipsa to dager på rad, selv om dette hadde vært et mye bedre spill enn A2 fra dagen før.

Er i aksjon igjen allerede neste hånd, da jeg får A 8 og høyner nok en gang til 5000 med kast til meg. Frankmann rett bak meg skyver all-in for 70 000! Wtf. Vel liker franskmenn å få inn mest mulig chips pre (det gjør forsåvidt jeg også), men jeg kan aldri i verden tro at han er light her, så jeg kaster ganske fort. Men generelt sett var dette ingen god start på dagen, da jeg har blødd en del chips og ikke vært i stand til å vinne noen potter.

Det kan dog snu, og det gjør det når knappen (ganske tight spiller utifra det jeg har sett til nå) høyner til 6800 etter kast til seg. En ganske stor høyning, men generelt sett høynet denne spilleren litt større enn det som er vanlig i disse dager. Jeg finner hyggelige A K og tenker litt på hvordan jeg skal spille den. Jeg har tapt en del chips og er sikkert bare nede i ca 100k. Med tanke på at jeg nok har en ok aktivt image så langt + at jeg har måttet gi opp noen potter, så er et 3-bet obligatorisk (det er det forsåvidt uansett). Jeg går til 16 000. Han 4-better ganske kjapt til 28 000 (!). Det var akkurat det jeg ville, og jeg skyver da selvsagt på resten. Han går lenge i boks, men finner til slutt synet med TT for mesteparten av sin stack. En god gammel flipp for turneringslivet, og da er det deilig å se A-7-8 i floppen. Ingen skumle kort på turn eller river og jeg dobler opp.

Med nyvunnet rikdom så kan jeg litt senere høyne A 8 til 5000 fra midtpos. Den unge kid'en velger nok en gang å 3-bette meg, denne gangen fra BB til 12 000. Jeg ser på stacken hans og ser at han har ca 80 000. Med tanke på hvor aktivt han har spilt til nå, så er jeg ikke helt klar for å gi opp denne potten. Nå som jeg har chips så kan jeg sette press på stacken hans, og det er akkurat det jeg gjør. Jeg setter ut 50 000 chips etter å ha tenkt litt, og han kaster med en gang. Alltid gøy med slike 'power-moves' hvor en selv kan true en annen spiller med stacken sin. Og med Ace-removal så føler jeg at det var et ganske obligatorisk move også.

Taper en liten pott senere hvor cutoff høyner til 6500 og jeg defender min A T i BB. Jeg kunne definitivt 3-bettet, men han hadde vært veldig tight til nå, så jeg tenkte at det var ok med en flopp siden jeg ofte har beste hånden. Bordet kommer lavt hele veien, noe ala 7-3-2-5-6, og hånda blir bare checket ned. Jeg taper dog mot AQ. Mulig jeg kan by her underveis, men det hadde i så fall krevd å by både turn og river. Tar litt chips tilbake litt senere når jeg selv får A Q og høyner til 6500 (blinde nå 1500-3k med 400 i ante). Det blir dessverre bare kast rundt, men jeg har uansett bygd stacken opp til fine 220 000 på dette tidspunktet.

Gjør dog et spill senere som jeg angrer veldig på. Den tighte spilleren høyner opp til 6000 (minraise) fra tidlig posisjon. Jeg finner 9 8 i midtpost og velger å 3-bette til 15 000. Tanken bak dette er at det må se sterkt ut når jeg 3-better hans UTG-raise, selv om jeg nok likegodt kan vurdere en flopp med en hånd som flopper så bra. Han syner, og vi ser floppen A-4-4. Jeg byr 16 500 etter at han checker, og får et kjapt syn. Turn er 6. Her gjør jeg en stor tabbe som ikke bare gir opp. Istedet prøver jeg en double barrel. Tanken er at jeg ville se hvor seriøs han var, og at han kan jo ikke fortsette nå uten en veldig sterk hånd. Men alikevel er dette å gi bort chips altfor ofte. 6 forandrer ingenting, og han kaster neppe hvis han har en A. Det hadde han nok, for han skyver likegodt inn deigen sin. Jeg snapfolder selvsagt, og er nede i ca 165k.

En bedre taktikk er å spille legitime krutthender, og det får jeg når jeg ser ned på K K i midtpos. Blinde har økt til 2k-4k og jeg høyner til 8500. Overraskende nok 3-better franskmannen bak meg til 22 000. Det er ikke helt feil. Jeg ser på stacken hans og ser at han har ca 70-80k bak. Jeg går all-in og han trekker på skuldrene og syner med TT. Floppen er ufarlig og jeg sitter plutselig på 250 000 chips. Ikke feil!

En morsom pott skulle jeg også spille litt senere mot den aktive unge kid'en. Han høyner fra relativt tidlig pos til til 8000, og det kastes til meg i BB. A K er et obligatorisk 3-bet. Jeg går for 21 500 og han syner faktisk. På dette tidspunktet så har han doblet opp og har en bra stack. J-7-2 i floppen. Jeg byr 25 000 i front, og han går i boks. Allerede mens han tenker så er min følelse 'hva skal han ha her? JJ 4-better han pre, han kan ha 77 eller 22, men on average vil han ikke ha mye som elsker dette bordet'. Så når han 3-better til 51 000, så gir planen seg selv. Jeg skyver ganske kjapt all-in. Han kaster fort, og jeg klarer ikke å dy meg fra å vise opp bløffen (kanskje det var beste hånd?) til begeistring rundt bordet. Et risikabelt spill, men jeg liker det. Han vil aldri/sjelden raise en J her, så at best har han et mellompar som aldri kan syne en push med tanke på våre gode stacker. Jeg er nå oppe i 311 500 chips, og føler meg veldig komfortabel.

Det samme gjorde nok min bror også når han med sin 300k stack får inn alt med AA mot QQ. Men poker kan være brutalt. Q på river, og han er crippled. Han klarte aldri helt å komme seg tilbake fra dette, og røk ut en times tid senere.

Taper et par småpotter etter dette, først når jeg på nye blinde (2500-5k) høyner J 8 til 11 000. Den meget svake middelaldrende spilleren i BB fatter dog interesse for dette (at han var i BB var grunnen til at jeg høynet), og skyver inn sin stack på ca 80 000. Jeg må selvsagt kaste til det. Litt senere syner jeg en raise til 10 000 fra en ny spiller på bordet som høyner fra midtpos. Jeg har K Q og vurderte å 3-bette, men valgte å ikke gjøre det. Den aktive kid'en i BB syner også. 6-6-5 i bordet. Høyneren byr 12 000, og jeg vurderer om jeg skal floate i posisjon, men feiger ut og kaster. Det viser seg at den unge kid'en vinner hånda med A4 mot høyneren sin KJ suited, så en float hadde hatt god mulighet til å fungere.

Den svake middelaldrende spilleren var forresten involvert i en av de merkeligeste hendene jeg har sett live litt tidligere i turneringen. Basically så høyner han pre til noe ala 12 000 på 2k-4k blinde fra UTG. Alle skjønner selvsagt at dette er en god hånd. Den aktive kid'en var på dette tidspunktet litt short, og skyver inn for ca 80 000. Fisken sier umiddelbart 'count' med sterk aksent, noe som for meg hørtes nesten ut som 'call'. Det samme trodden kid'en, for han snur opp sin AQ face up før han skjønner at han hørte feil. Floor blir tilkalt og fisken får jo selvsagt mulighet til å velge om han da vil syne dette eller ikke, med fullstendig kjennskap til motspiller sin hånd. Alikevel tar det han lang tid. Han har selv på dette tidspunktet ca 150 000. Han slår oppgitt ut med armene og babler på tysk.

Jeg lar han holde på et par minutter før jeg snur meg til floor og sier at jeg caller time fordi dette bør være en veldig opplagt situasjon. Floor ler litt og er enig. Han tenker litt til før han syner med JJ (!). Jeg skjønner at det er mye av stacken og at det er kjedelig å flippe for den, men når du vet at du er foran da skjønner jeg ikke hva han tenker på. Hadde det vært meg så hadde jeg sagt 'good luck' og snapcallet. Tapte hånda gjorde han også, da det kom en A i flopp.

Med kast til meg i cutoff litt senere prøver jeg en ren steal med Q 8 . Høyner til 10 500, og får syn av kid'en i BB. 9-3-4 i floppen. Han checker, og jeg tenker litt og checker bak. Jeg kan selvsagt by her, og det er sikkert å foretrekke, men jeg tenkte at jeg neppe ville bli trodd og at jeg heller kunne by eventuelle høykort på turn. Det kommer i form av Q. Han checker, og jeg byr 12 000. Han syner fort. River A. Han checker, og jeg liker ikke helt kortet og checker bak og viser opp hånda mi. Dessverre viser han opp A2 og tar potten. Men ok, ser ikke at jeg kunne spilt den så mye annerledes. Og synet hans på turn maker sense også siden jeg bare kunne ta et tilfeldig stab når det kom et høykort. Så lite å gjøre med den.

Mer å gjøre er det med det jeg gjør litt senere. En franskmann pusher UTG for 6 big blinds. Han har spilt meget merkelig, men generelt sett veldig tight. Det kastes til meg som ser ned på J 9 i BB. Jeg tenker litt, og er inne på tanken på at jeg bare bør kaste. Istedet finner jeg på en eller annen merkelig måte ut at jeg nok er veldig levende, og at det blir en fin pott hvis jeg kan klare å slå han ut. Så jeg syner og føler meg akkurat like lur som når jeg skriver dette nå. Han viser nemlig opp KK! Q-T-4 i floppen gjør det faktisk litt spennende, men jeg hadde vel allerede fått min dose med å dra ut KK i denne turneringen, så jeg ender opp med å doble han. Med tanke på at blinde nå har steget til 3k-6k så er dette et syn jeg absolutt burde spart meg. For nå er jeg nede i 30 bb med mine 180 000. Ikke godt nok!

Med 30 bb er det ikke mye rom for å vente. En ny spiller på knappen høyner til 13 000, og jeg finner A T i BB. Jeg 3-better til 30 000. Kanskje bedre å bare outright skyve inn her? Litt overkill, men hvis han 4-better all-in så er det jo hat å måtte syne seg inn med AT. Uansett, han syner 3-bettet mitt, og vi ser floppen A-2-4 med to kløver. Det er så bra som jeg kan håpe på, og med tanke på min stack så har jeg ikke tenkt meg noen steder her. Jeg byr 35 000 og han kaster.

Så kommer en slitsom pott. Det begynner uskyldig nok. Jeg høyner A J til 13 000, og en annen ung kid i BB syner. Han har fått stor stack, men i det store og hele spilt mer saklig en kid'en til venstre for han. Q-T-9 med to diamanter i floppen. Han checker, og jeg byr 16 000. Han syner, og vi ser 9 i diamanter på turn. Han checker, og jeg velger å checke bak for å prøve å treffe ett av mine drag. River er K. Han byr 28 000 i front og jeg syner ganske kjapt, men taper for 56 i diamanter. Her er det godt mulig at jeg syner for kjapt. Ja, jeg har riveret nutstraighten med AJ, men det er vel ikke så ofte han byr i front med kun en J her? I tillegg er jo bordet parret, og flushen kom inn på turn. Mulig jeg kan nitte it up og folde faktisk, for det er kun lavere straighter eller rene bløffer som han kan by her. At han f.eks byr en hånd som A9 med tanke på hvordan bordet ser ut tviler jeg på. I alle fall så er jeg nå nede i 175k.

I siste hånd for pause kommer jeg meg litt opp igjen da jeg høyner A 6 til 13 000 fra cutoff. På knappen sitter en ny spiller med en monsterstack på sikkert 600 000. Han har spilt superaktivt siden han kom til bordet og virker å prøve å utnytte at det nærmer seg penger (vi er nå ca 50 stk. igjen og 40 stk kommer 'In the money'). Han 3-better meg til 28 500. Med tanke på rangen hans her så føler jeg igjen at dette er et ganske obligatorisk 4-bet all-in med mine 30 bb. Han snap-folder, og jeg flipper opp en 6'er og sier 'Stop f*cking with me!'. Selvsagt en teit ting å si, men jeg ville vel vise at jeg på ingen måte hadde planer om å backe down hvis han hadde planer om å 3-bette hele tiden. Dermed gikk jeg til 30 minutter dinner break med like over 200 000 chips. Blinde ville bli 4k-8k med 500 i ante.

Med ca 25 bb så var strategien min ganske klar. Jeg ville først og fremst få det inn med en ok hånd, men det var ennå 10 stk som skulle ut før en var i penga, og det ville ikke bli snakk om å blinde meg ned i 10 bb bare for å klare det. Med dette i mente så tror jeg faktisk at jeg burde spilt enda litt tøffere når jeg kom tilbake etter pausen. Jeg høynet et par hender (deriblant Q J til 17 000 UTG en gang) og fikk kast rundt, men jeg fikk generelt sett lite å spille med.

Hadde en interessant spot da jeg fikk A T på knappen og høyner til 17 000. Med tanke på at SB var bigstacken og BB var den unge aktive kid'en så er dette som to ess for meg her. SB velger faktisk å flatcalle raisen, og BB kaster. A-5-6 i floppen. Overraskende nok flyr han ut i front med 25 000 chips. Jeg tenker litt, og finner vel ut at hvis han har 55 eller 66 så er det fint for han, for jeg går ingen veier uansett. En bedre A hadde han høynet pre. Så jeg velger å skyve inn, og får ganske kjapt kast. Men mulig jeg blir for ivrig her? Hva med å bare syne og la han bløffe videre på turn? Eneste draget jeg trenger å være redd for er hvis han har noe ala 78. Det er mulig at jeg med min relativt shorte stack bør vurdere å gamble her og bare syne og håpe han fyrer på turn. Either way så var jeg nå oppe i ca 230 000.

Det varer ikke dog. Jeg finner lite spillbart og blinde stiger til 5k-10k. Jeg har blindet meg ned litt og har ca 190 000 med 47 stk igjen i turneringen. I midtposisjon plukker jeg opp 7 7 . Selvsagt en god hånd, men langtifra nuts. Med tanke på hvor 3-bet happy bordet er så føler jeg egentlig ikke for å høyne opp og bli 3-bettet. Ja, jeg vil nok ha beste hånda iblant, men enhvert 3-bet her vil jo være comitted til å syne en push. I ettertid kunne jeg nok ha høynet til 21 000 og vurdert å kaste hvis det ble mye action bak, men istedet så valgte jeg å skyve all-in. Tror ikke det er et håpløst valg (4 spillere bak meg), men jeg har tross alt en M på 8 og nesten 20 bb, så det er mulig at å raise vanlig ville være bedre. Så kunne jeg heller vurdert hva som skjedde bak meg. Det som skjer er at bigstacken rett bak ber om en count og snapper så fort han hører hvor mye det er. I tillegg går den unge kid'en i boks i et par minutter før han kaster det som visstnok var JJ (!). Jeg håper på å se noe ala AK eller AQ, men det viser seg at bigstacken også har JJ. Det hjelper meg uansett lite. Ingen 7'er eller annet spennende i bordet, og jeg reiser meg kjapt fra bordet idet river deles ut og går skuffet ut av lokalet.

Det er selvsagt kjedelig å være såpass nært penger (uten at det var lifechanging amounts på noen som helst måte), men i det store og hele så følte jeg at jeg ikke spilte godt nok på dag 2. Jeg gjorde en del bra, men også en del store feil som kostet meg chips jeg ikke hadde trengt å tape. Og sånt merkes. Bløffer en vekk 50-60k så er dette chips som hadde vært veldige gode å ha mot slutten. Hvis jeg f.eks sitter med 250 000 chips når jeg får 77 så vil jeg jo aldri openshove, og i tillegg sikkert komme meg unna den action som ville blitt bak da med to knektepar. Mulig dette høres noe resultatorientert ut men det er jo et faktum at en bør, selv om det er lurt å spille aggressivt, spare chips når en kan i turneringer.

Men jeg var i det store og hele ikke altfor skuffet. Jeg var klar over at det å ryke før penga kunne skje, og det er uansett god læring å spille dype turneringer. Det er jo fremdeles noe som jeg har altfor lite erfaring i (som dere ser), og jeg føler tross alt at noe av det jeg gjør viser at jeg er på rett vei. Så må jeg bare jobbe enda mer med tålmodigheten som vanlig.

Resten av turen gikk stort sett bare med til avslapping + en kveld på erverdige Concord Card Casino for 2€-2€ Omaha cash. Alltid morsomt det selv om det kan bli store svinginger. Etter å ha vært over 300€ ned tidlig så var det godt å kunne snu til et positivt resultat, og jeg cashet ut ca 70€ i pluss etter 2-3 timer med spill. Hjemturen til Malta på Mandag gikk som en drøm, og jeg ser allerede fram til neste pokertur, når det enn blir. Det blir nok ikke mer i år, så jeg får satse på å holde formen ved like på de lokale casinoene, og forhåpentligvis dra inn noen gevinster underveis
Like
2
Comments (5)

Whaleblog - Deepstack Open Vienna, del 1


Created 6 years ago  
Like
2

Som jeg skrev i forige blogg så var det på tide med et lite lodd som var både dyrere og dypere enn vanlig. Forrige helg tok jeg nemlig turen til Wien, Østerrike. Målet med turen var Deepstack Open Vienna med et innkjøp på 550€. Min bror tok også turen fra Oslo, og sammen tok vi inn på et fasjonabelt Hilton-hotel i fin avstand fra Montesino Casino hvor turneringen skulle spilles. Til tross for mine mange turer til Wien så hadde jeg ikke vært der før og spilt, men det var absolutt en positiv opplevelse. Stort og fint casino som faktisk ligger omtrent inni et stort kjøpesenter.

Deepstack Open ja. En virkelig koseturnering hvor en starter med 50 000 chips og har 50 minutters blindenivåer. Totalt sett tok ca 350 spillere turen, og det ville bli pengepremier til de 40 beste. Men det var langt fram dit. Jeg tok plass på mitt startbord og blinde 50-100 og kunne fort konstatere at bordet var både ok ungt, og ikke minst meget aggressivt preflop. Mange potter ble 3-bettet selv på første blindenivå. Litt uvant måte å spille poker på men også ganske interessant! Selv om jeg generelt sett liker å kunne se litt mer flopper i starten enn å nødvendigvis drive action pre.

Første potten jeg tar ned kommer når jeg litt løst høyner A 8 fra UTG til 250. Jeg får to syn, deriblant en aktiv spiller to plasser bak meg. Floppen kommer A-Q-8. Helt ok, så jeg byr ut 400. Den aktive spilleren syner, mens sistemann kaster. Turn er 8. Hus er ok, men jeg ser ingen grunn til å ikke by. Jeg kommer uansett til å by mye framover, så greit å gjøre det når en har tilnærmet nuts også. Jeg byr 1025, men får dessverre kast.

Litt senere så er det en limp for 100, og så en høyning bak til 325 fra midtpos. Mannen rett bak der igjen velger å slå om igjen til 825. Jeg er på button og ser ned på J T . Velger å ta et litt utradisjonelt syn, rett og slett fordi jeg tror det ser veldig sterkt ut, samtidig som jeg har en sterk hånd i posisjon. I tillegg er sjansen liten for at den opprinnelige høyneren vil slå over igjen. Det gjør han heller ikke, han bare syner. Q-7-3 med en spade i floppen. Check til han som 3-bettet pre, og han byr 1325. Jeg tenker litt og syner. Rett og slett for en god gammeldags float, samtidig som han må være redd for hva jeg kan ha her. Sistemann syner også, hvilket gjør meg litt mer mistenksom. Turn er T. Vel, nå har jeg ihvertfall et par og kanskje outs. Nok en gang byr 3-betteren ut. 2700 etter at førstemann har checket. Jeg tenker litt, men bestemmer meg ganske kjapt for at her kan jeg representere usannsynlig styrke. Selv om 3-betteren har et overpar så kan han ikke like hånda si. hvis jeg høyner her. Jeg kan jo fint ha både en litt saktespilt QQ eller 77/TT. Går til 6100. Førstemann instakaster. Det blir lengre bokstid på han som 3-bettet pre, men til slutt finner han faktisk kastet. Digg å ta ned en slik fin pott med det som utvilsomt bør ha vært den dårligeste hånda av alle 3.

Tar også en liten pott senere hvor jeg høyner A J fra cutoff til 250. Får syn av både SB og BB. T-6-6 i floppen. Jeg byr 500. SB syner og BB kaster. Turn er en ny 6'er. Igjen check til meg, og jeg kjører en double barrel for 850. Får kast, og kan stable opp ca 58 000 chips når blinde øker til 75-150.

Som sagt så var bordet veldig 3-bet happy. Det får jeg bruk for da jeg er i small blind og ser følgende action foran meg: Limp 150, høyning 400, og så høyning til 1200 fra button. Button var en ung kid som var _meget_ aktiv pre. Jeg ser ned på fine A K og har et ganske trivielt 4-bet. Går til 2625 og får kjappe kast rundt. Jeg åpner meg selv selvsagt opp for å bli 5-bettet og må spille hånda ute av posisjon, men jeg tror ikke det er noen katastrofe så dypt. Og på et slikt bord virket ikke kast som en god løsning.

Etter denne gode starten skulle jeg dog tape en stor pott. Det kommer etter at jeg har sittet og foldet en stund før jeg finner ut at å raise 6 7 til 400 fra EP2 er lurt. Det er sikkert veldig tynt, selv om jeg synes det er fint å ha slike kort også i rangen. Jeg får 3 syn, og vi ser floppen 9-6-9. Check til meg som byr 825. Synes det er helt ok å by inn i 3 stk her, selv om jeg selvsagt bare vil ha kast rundt. SB høyner til 2000 når turen kommer til han, altså en check-raise. Mulig jeg kan kaste allerede her? Tross alt viser han styrke her etter at jeg har høynet fra tidlig og bydd inn i 3 stk. Men jeg syner ihvertfall. Tenker som så at jeg har posisjon og at jeg fort kan plukke opp et ok kort på turn.

Det gjør jeg også, med en 8'er. Han byr 3800 i front. Jeg liker ikke helt situasjonen, men jeg tror at en straight fort kan være en vinner for meg (selv om bordet er parret) og velger å syne. T på river gir meg straighten, men det føles ikke så lystig når han da byr 8500 i front. Egentlig bør jeg nok kaste, men jeg tror aldri han setter meg på en straight her. Tanken min er at han kan ha en nier (selv om noen niere vil ha hus her) og prøve å få value av et overpar. Så jeg gjør en litt crying call, men må bare se at han viser opp 99 for quads! Det er hardt å slå det. Jeg liker dog måten han spiller hånda på, som check-raiser flopp med quads. Det gjør rangen hans så mye verre for meg å finne ut av. Men alikevel er dette nok en hånd jeg kan komme billigere av. Med denne hånda faller jeg ned i 44 000 chips, hvilket selvsagt ikke er noen katastrofe da det ennå er mye spill igjen.

Jeg spiller så en merkelig pott som jeg kanskje ikke spiller optimalt, men det funket ihvertfall på et vis. Det er nye blinde og limp for 200 fra UTG. En spiller i midtpos isolerer til 800, og jeg tar synet i SB med 4 4 . Regner med at limperen også hiver seg med og da har jeg god potodds til å treffe et sett. Limperen limp-raiser dog til 2200, og får syn av midtpos. Jeg syner selvsagt da også. Det koster meg ennå lite av stacken, og hvis limperen har AA kan jeg jo virkelig få betalt. Q-7-3 i floppen. Jeg checker, og den blir faktisk checket rundt. Turn er T. Faktisk helt samme flopp som i JT-hånda tidligere. Jeg tenker litt og checker, og limperen checker også. Sistemann byr 3500. Jeg synes dette virker mest som et stjeleforsøk. Det er mulig han har en Q og ble redd av limp-reraisen preflop, og at han derfor valgte å checke bak flopp. Men han kan likegodt også bare prøve å kjøpe potten i posisjon. Vel, da får vi prøve å representere et sett en gang til. Jeg går til 8000. UTG kaster kjapt og sistemann går i boks før han syner reraisen. Jeg liker ikke det, men samtidig føler jeg at jeg også plukket opp at han ikke likte å syne. Så jeg planlegger å by de fleste riverkort. River kommer J. Ikke et optimalt kort da han selvsagt kan ha JJ eller noe sånt, men jeg går uansett for valuebet-bløffen på 12525 chips, og håper jeg kan få han av en Q (dog får han nok veldig god potodds). Han kaster heldigvis etter å ha tenkt en stund og jeg tar inn en stor og fin pott. Det var en aggressiv linje, men jeg vet ikke om den var altfor troverdig, og jeg ville bare hatt litt over 20 000 igjen hvis han syner. Men nå var jeg istedet tilbake på nærmere 60 000.

Neste gang jeg blir involvert er det faktisk med en hånd. En svak spiller som limper altfor mye bestemmer seg for å minraise til 400. Jeg frykter jo med en gang to ess men tar uansett synet bak han med Q K . Tre andre spillere hiver seg også med på moroa. 7-6-9 med to spader er en helt ok flopp for meg. Preflopraiseren byr 1100, og jeg syner. To andre syner også, så vi er hele 4 spillere som ser turn. 9 i spader. Ikke helt optimalt med parring, men jeg byr uansett 2600 (litt lite dog) når turen kommer til meg. Får syn av SB, og sammen ser vi en blank 3'er på river. Han byr 5000 i front. Jeg går litt i boks, men resonnerer meg fort fram til at jeg må være best her. På et så drawheavy bord som det var på flopp så ville han aldri i verden bare synt hvis han hadde en tress eller noe ala 97 eller 76. Tror han har en flush eller trips, og da må jeg jo syne. Det var sistnevnte. 9T offsuit har han, og det holder jo ikke mot konge høy flush. Dermed går jeg til dagens første lille pause med ca 68 000 chips. En fin start!

Like etter pausen blir bordet mitt brutt opp og jeg blir flyttet til et nytt bord som ved første øyekast ser litt mindre aktivt ut (spoiler: Det stemte ikke). Blinde er 100-200 ennå, men ante på 25 er blitt introdusert. Jeg velger å ta en alternativ åpning med 4 5 fra UTG til 500, og jeg får syn av en fyr i midtpos som virker kompentent. T-4-4. Helt ok det når en høyner alternativt fra tidlig posisjon. Jeg byr 750 og han syner etter å ha tenkt litt. Turn er 2. Igjen byr jeg i front, 1775 denne gangen. Han går nok en gang i boks og syner. River er Q. Jeg går for 4000 chips, og han går virkelig i boks. Her gjør jeg noe som jeg tror kan ha fått han til å syne, nemlig et fake tell. Jeg har hele tiden etter at jeg hev ut budet mitt sittet med to chips i hånda mi og shuffler de rundt hverandre. Etter å ha gjort dette et minutt mens fyren tenker og ser bort på meg så velger jeg plutselig å stoppe denne bevegelsen og heller sitte helt stille. Da syner han nesten umiddelbart! Jeg viser hånda mi, og den står selvsagt. Generelt sett synes jeg tells er veldig overvurdert, men det er faktisk ikke umulig at motspiller trodde at jeg ikke klarte å holde den avslappede stilen lengre og at jeg derfor bløffet.

Litt senere høyner en ung italiener noen plasser foran meg til 500. En spiller rett bak syner, og jeg tar synet fra knapp med 7 8. Floppen leverer nok en gang. K-8-8. Han byr 800, og jeg velger å høyne til 2100 når turen kommer til meg. Å raise direkte er nok ok siden jeg tror det gjør rangen min ganske vid enn så lenge. Ihvertfall så lenge det eneste han har sett av meg er at jeg kan spille 45 fra UTG. Han overrasker meg med å slå om nok en gang, til 4300. Jeg tenker litt og syner. Turn er en 4'er. Han byr 6700, og jeg syner etter noen sekunders 'tenkepause'. River er 8. Jeg var ikke i tvil, men det jo alltid ok å vite med 100% at en har beste hånda. Han byr 8000, og jeg ser på stacken hans (ca 40k bak) før jeg velger en stor høyning til 30 000. Tanken bak dette budet er at det skal mer virke som om jeg setter press på stacken hans enn at jeg vil ha verdi. Ikke at det er mange som bløffraiser på river uansett, men hvis han har en K eller noe ala AA så tror jeg fort han kan syne uansett, så hvorfor ikke få litt ekstra betalt. Han tenker leeeenge, men kaster. Senere i en pause kom han bort og spurte hva jeg hadde, og sa at han hadde en K. Da vi ennå satt på bord sammen så valgte jeg å ikke svare. Stacken min var nå oppe i ca 90 000.

Etter dette kom dog et "problem". Korttørke. Mye korttørke. Jeg fikk bare dårlige hender og foldet lenge. Det i seg selv burde ikke være noe problem. Med lange blindeperioder og masse big blinds så er det ingen grunn til å bli utålmodig. Men det ble jeg, uten at jeg har en eneste god grunn til hvorfor. Det jeg kommer til å skrive herfra og ut dagen er noe jeg må ta med meg som en lærepenge. Det er ingen grunn til å bli utålmodig hvis en må sitte og folde i et par timer. Det er uansett ikke så mange hender live per time, så det er da ikke så unaturlig at jeg ikke fikk noen gode hender. Det kan skje. Og det må jeg takle.

Det gjorde jeg ikke.

Blinde er oppe i 2-400 med 25 i ante, og det kastes til meg på button. Jeg har som sagt spilt superstramt og har ennå godt over 85 000. Jeg ser A 2 og høyner til 900 fra cutoff. Button går til 2600. Jeg tenker litt, men regner med at dette kan være en wide range pga. posisjonene våre. Så jeg bestmmer meg for å 4-bette til 6200 og heller gi opp hvis han går over igjen. Det gjør han, til 10500. Jeg ser bort på stacken og ser at han har rundt mellom 70-75k (vet ikke nøyaktig). Får en syk idé om å slå om nok en gang, så da blir det 17 000. 'Ok, slår han om nå så er du faen meg ferdig med hånda' tenker jeg idet jeg annonserer mitt 6-bet. Han tenker en stund og jeg tenker på at jeg må vise en 2'er hvis han kaster (note to self: idiotisk tankegang). Men neida, han er ikke ferdig. 25 000 sier han. Det overrasker meg at han høyner såpass lite og ikke bare går all-in, siden det begynner å bli mye i midten. Det er vel det som skaper den dumme idéen i hodet mitt, og to sekunder senere kommer de fatale ordene ut av munnen min. All-in. Han slår meg omtrent inn i potten, og jeg prøver å ta inn over meg at jeg nettopp har skapt en 200 bb pott i en superdyp turnering med A2 og at jeg har løpt inn i aces.

Han viser dog opp KK, hvilket gjør meg litt lettet, men floppen K-3-5 gir lite håp. Jeg føler meg nærmest i sjokk over at jeg nok en gang har møtt opp til en større turnering og samlet en god stack bare for å finne på noe idiotisk for å kaste vekk mesteparten. Turn er 9. River er 4, og min eneste tanke er en liten lettelse over at mitt idioti ikke fikk konsekvenser. Lettere sjokkerte bord-kollegaer bryter ut i standard 'wow, er det mulig'-sukk og motspilleren min ser veldig oppgitt ut. Han tar det dog fint og sier ikke noe, og jeg har ca 165 000 chips eller noe sånt. Jeg klarer dog ikke å glede meg over det. Kroppen min er rett og slett i sjokk over at jeg ennå er i stand til å gjøre dumme ting uten å tenke meg om. Det er jo akkurat det jeg må slutte med skal jeg bli en ok pokerspiller.

Jeg satser på at den relativt korte 30 minutters matpausen skal få meg til å riste av meg sjokket og forberede meg mentalt på at jeg nå faktisk har et strålende utgangspunkt, men jeg klarer det ikke. Det er 5 nivåer igjen av dagen og basically så sitter jeg bare og limer gjennom disse. Jeg har rett og slett fått en liten knekk i selvtillitten min, og jeg er ikke i nærheten av å spille god poker.

Noen få hender spiller jeg dog, og jeg kan ta de viktigeste. En superaktiv spiller (han som betalte meg når jeg hadde 45 suited tidligere) minraiser til 1600 på 4-800 med 50 i ante, og får ett syn. Jeg tar synet i cutoff med 8 5 (for løst) og BB syner også. T-9-4 med to spader er floppen. Høyneren byr 3600, og jeg syner. I denne hånda klarte jeg faktisk å legge en plan. Jeg bestemmer meg med en gang for at jeg skal spille hardt hvis jeg treffer en spade (naturlig nok), men også hvis K, 8, 6 eller J kommer. Jeg skal rett og slett representere en straight i tilfelle jeg ikke treffer. Dette synes jeg er en veldig god plan da jeg har både kort som mest sannsynlig gir meg beste hånda, i tillegg til outs for å late som om jeg har den beste hånda. Turn er en 3'er. Han byr 6200 i front. Vi begge er veldig dype så jeg føler at jeg bør syne her også, med nøyaktig samme plan som på flopp. Dog er river bare en A, og han byr 10 000. Jeg må selvsagt kaste da. Synet pre var definitivt for løst, men jeg liker at jeg ser etter løsninger til å vinne hånda underveis.

Etter dette folder jeg enda mer, men jeg tar også et par hender med høyninger preflop, i tillegg til at jeg på blinde 500-1k ser en høyning til 2000 fra cutoff, og syn fra button (begge to er tighte). Jeg ser T T i SB og velger å 3-bette til 7000. Selv om disse to spillerne er tighte så har de bare rundt 25 bb igjen hver, og da er jeg villig til å spille mitt tierpar for stacks mot de. Får to kjappe kast.

Plukker også opp A A i cutoff litt senere og høyner til 2600 (6-1200), men sykt nok så kaster alle. Jeg hadde en spiller bak meg (SB denne hånda) som var veldig ivrig på å 3-bette når jeg høynet opp, men denne gangen valgte han å ikke involvere seg.

Klarer også å stjele en ok pott litt senere da samme aktive fyr går til 2600 fra EP1. En fisk/straightforward spiller syner i posisjon, og jeg syner med J 8 i big blind. T-7-7 i floppen med to kløver og ett hjerte. Jeg checker, og preflopraiseren checker også. Sistemann byr ut 7200 (nesten pott), og jeg bestemmer meg for å følge planen jeg vurderte så fort jeg så floppen. Jeg går til 21000 for å representere en 7'er. Vel er motstanderen noe fishy og kan henge seg på, men jeg har outs på 9 og J, og jeg tror de gangene han har en 7'er her er veldig få. Tror han vil by alle mellompar han flater her, og at han ikke alltid trenger å være så sterk. Han var litt sterkere enn jeg trodde, for han viser en tier og kaster, men det er uansett vanskelig for han å spille hånda videre med mindre han tror jeg er på en naken bløff.

Til tross for at jeg plukket noen potter iblant så er det et faktum at stacken bare krymper og krymper. Ble som sagt en del 3-bettet i perioder de få gangene jeg prøvde på høyninger, og jeg valgte stortsett bare å ta syn de gangene jeg hadde noe ok, og kaste hvis jeg ikke traff. Følte at imaget mitt var ganske ødelagt etter A2-hånda, og de fleste på bordet hadde jo vært vitne til den.

Om ikke annet så betydde mitt forsiktige spill (+ griseflaks med A2) at jeg kunne samle sjetongene mine i en pose på slutten av dagen og skrive navnet mitt på den. Alltid gøy å 'bagge' chips, selv om jeg ikke var storfornøyd med dagen som helhet. Jeg endte på 128 600 chips, hvilket tross alt var helt ok når vi dagen etter skulle komme tilbake og spille 1k-2k blinds. Min bror hadde en fin dag rundt filten og tok seg også videre med ca 155 000. Så da var det bare å komme seg tilbake på hotellet og satse på en god natts søvn og mye bedre spill på dag 2! Hvordan det gikk skal jeg komme tilbake til morgen
Like
2
Comments (3)

Whaleblog - Det er så lett!


Created 6 years ago  
Like
3

Morn pokervenner. Nå er det lenge siden jeg har hatt tid til å spille litt kort, ergo har det blitt lite blogger. Men nå på Fredag så hadde jeg muligheten til å spille 100€ freeze på Portomaso Casino; den beste av de ukentlige turneringene her på Malta. Jeg møtte opp noen få minutter for sent og tok plass på et startbord som var relativt ungt og brukbart aktivt. Startstack er som vanlig 20 000 og blindenivåene 25 minutter.

Første interessante pott kommer når det er blitt 50-100 blinds og en aktiv fyr i midtposisjon prøver å høyne til 175 (blinde var nettopp økt). Det blir da 200 istedet, og han får et par syn før jeg tar et litt løst syn i BB med K 5 . Floppen kommer koselige K-5-7. Check til preflop-høyneren som byr 400, og kun jeg tar synet til turn. Den er en 3'er, og jeg velger å by 1100 i front. Generelt sett tror jeg ikke det er en linje som ligner på en sterk hånd, og jeg vil også beskytte hånda litt/få value i tilfelle han har noe ala KQ. Han tenker litt og syner. River K. Jeg byr ut 2625 og han går lenge i boks før han til slutt finner fram en 5000-chips og hiver ut for en call. Jeg viser opp hånda mi og den står selvsagt.

Spiller også en stor pott litt senere da det er en høyning til 225 chips fra en svenske i tidlig posisjon. En annen svenske syner, og jeg syner på button med kosehånda 7 8 , Floppen kommer J-5-6 med ett hjerte . Høyneren byr 425 og jeg syner. Turn er Q i hjerter. Han checker, og jeg byr 775 med masse outs og regner med at han gir opp. Det gjør han faktisk ikke, for han check-raiser til 2100. Jeg syner ganske fort. Hvis det er så at hans check-raise betyr en sterk hånd så har jeg jo masse outs til få godt betalt på river. Det kommer i form av 9 i hjerter. Han byr 3800 i front, og jeg snapcaller. Burde jeg dog ha høynet? Jeg har ingen monsterflush, men er jo veldig vanskelig for han å sette meg på den. En annen feil er at jeg viser opp hånda mi med en gang hvilket gjør at han bare mucker. Urutinert av meg, som alltid venter til jeg blir vist en hånd før jeg gjør en antydning til å vise noe selv. Uansett, en god start og jeg er allerede oppe på ca 30 000 chips.

Taper dog litt i noen småpotter senere, samt at jeg en gang får A K etter en raise til 375 UTG (blinde 75-150 nå) og ett syn fra button. Siden jeg er i SB så føler jeg at jeg bør 3-bette, og går til 1200 totalt. Begge snapcaller. T-7-5 i floppen. Ikke den aller beste, men må vel by og se hva som skjer. Byr 1675, og begge caller. Da er jeg basically done med hånda, og det viser seg at button har floppet to par med T7. Uansett, det blir check rundt på turn og jeg check-folder river.

På 100-200 blir jeg igjen involvert i en stor pott. Og det er en morsom en. En veldig aktiv italiensk spiller har kommet til bordet litt etter at turneringen startet, og er inne i mange potter. Han går til 425 fra tidlig posisjon, og får syn av svensken i SB. Jeg syner også fra BB med min J 9 . Floppen er Q-T-4 med to diamanter. Helt ok flopp med open ender og et backdoor flushedrag. Jeg checker til høyneren, og planlegger en check-raise på flopp. Han byr 725, og jeg går til 2000 etter at svensken har kastet. Italieneren går litt i boks, før han gjør det til 4600 med ca 9000 chips bak. Dette polariserer han selvsagt veldig, og jeg tror sjansen er god for at han ikke er så veldig sterk. Så med en del fold-EQ og outs så velger jeg å pushe all-in. Selvsagt dristig, men selv om jeg skulle få syn og tape så vil jeg ennå ha rundt 10 000 chips igjen. Han kaster nesten umiddelbart, og jeg klarer ikke å dy meg fra å vise bløffen. Jeg bør egentlig ikke gjøre det, for jeg merket i potter etterpå at jeg ikke ble trodd av de andre spillerne på bordet. I tillegg er jeg noe usikker på check-raisen min på flopp egentlig. Hånda mi kan fort virke som det den er, nemlig et drag. På det bordet er det ikke så mye jeg kan ha utenom kanskje QT og 44 av made hands (kan selvsagt også ha TT). Men klart, å bløff-jamme flopp er aldri feil så lenge en er høyst levende de gangene en får syn.

Etter dette går jeg dog inn i en voldsom korttørke. Jeg husker ikke alle hender (mobilen min var på reperasjon, så jeg hadde ingenting å notere på), men basically satt jeg bare og blødde chips i et par timer uten noe som lignet på hender. Italieneren var inne og høynet 50% av hendene, og jeg hadde skjelden noe å slå tilbake med. I tillegg hadde jeg jo et litt spewy image, så jeg hadde følelsen av at han ikke ville la meg slippe så lett unna med det. Så jeg valgte heller å vente og håpe at jeg kunne plukke opp noe som ga meg betalt. Jeg er litt usikker generelt sett på hvordan en skal spille en slik fase når antene kommer inn og stacken begynner å gå ned i 60-40 big blinds. Jeg får prøve å studere meg litt opp på denne fasen av turneringer.

Holder meg dog over 25 000 chips på et par stjelinger idet bordet mitt blir brutt og vi slås sammen til to bord (var bare 27 stk med denne kvelden). Sitter også tight lenge der uten noe spillbart mens blinde øker. Generelt sett så husker jeg faktisk nesten ingen hender fra blinds 150-300 og opp til 4-800. Det betyr nok at jeg on average spilte for tight. Tok dog blinde et par ganger med hender ala JT og J9.

Med ca 25 bb i stacken så tenker jeg at det er en bra spot for å prøve å finne på noe. En ung fyr høyner opp (8-handed nå) til 2000 på 4-800 med 50 i ante. Jeg er på knappen med A 2 og bestemmer meg at det er en ok spot (posisjon, ace removal) til å 3-bette semi-light. Går til 5000, bare for å se BB gå i boks før han skyver inn sine ca 15 000 chips. Jeg snapkaster selvsagt når turen kommer tilbake til meg. Er sikkert ikke så langt unna å få 2:1, men føler lite for å risikere mesteparten av stacken når blinde snart øker til 500-1k. Bedre å kaste og ha chips til å spille sin vanlige 20 big blind game.

Med bare ca 20 BB igjen sitter jeg og venter på en mulighet til å skyve over en høyning. Og den kommer ganske fort. En spiller høyner til 2400, og jeg ser ned på 8 8 i midtpos. Jeg spilte med fyren i starten av turneringen og vet at selv om han høynet fra tidlig posisjon så er nok rangen ganske wide. Så jeg skyver inn og får kjapt kast.

Med litt mer chips kan jeg en runde senere ta meg råd til å åpne A T fra cutoff. Rett bak meg sitter en superaktiv spiller med stor stack som gjorde et superløst syn på en push tidligere med kun midtpar og svak kicker mot et combodrag. Husker jeg tenkte at det var et veldig svakt syn i en 70 bb pott, rett og slett fordi hans hånd, selv om den var foran der og da, ville være bak et drag (som var det beste han kunne møte) rent prosentmessig. Uansett, jeg åpner til 2200 og han syner på button. T-9-5 i floppen. Med en så bra treff checker jeg over til han, klar for å pushe over budet som jeg regner med kommer. Han checker dog bak. Ny 9 på turn, og jeg byr 3000 i front denne gangen. Han syner kjapt. River er 4, og jeg føler at jeg nok en gang kan gå for value. 5200 denne gangen, og jeg får nok et kjapt syn. Han ser oppgitt bort på min hånd når jeg viser den, og viser selv JT offsuit før han mucker. Mulig jeg bare bør by flopp dog. Jeg gjør jo det 90% av tiden uansett.

Får også samme hånd på blinde 6-1200, denne gangen A T , og nok en gang i hijack-posisjonen. Høyner til 2600, og får syn av både SB og BB. Q-T-5. Begge checker til meg, og jeg føler at dette er en god flopp å by. Checker jeg bak så vet jeg ikke hvor jeg er hvis en av de byr på turn, selv om jeg fort kan være foran. Jeg byr 4000 og får to kjappe folds.

Folk ryker etterhvert ut og vi spiller shorthanded når jeg får et par hender på rad. Først høyner jeg A 7 på button og får kast rundt. Dog virket den spewy fyren i SB (som b.la synte en push med J3o for å slå ut en spiller med 12 bb tidligere) som om han hadde lyst til å 3-bette. Så når jeg da får A J neste hånd er det som å se to ess for meg. Høyner nok en gang til 3500, og denne gangen kommer 3-bettet. 10500 blir det på. Tilbake til meg som tar meg 15-20 sekunder før jeg melder all-in. Får selvsagt snapkast. Stjeler også blinde et par ganger til før det viser seg at vi kun er 9 stk igjen, og dermed er det klart for finalebord. Dit kommer jeg med ca 50 000 chips på blinde 1k-2k med 300 i ante.

På finalebordet får jeg sete 6, hvilket er rett til venstre for en norsk arbeidskollega av meg. Det er alltid gøy å komme på finalebord, men kun topp 4 fikk penger, så jeg visste at det ikke akkurat var slik at jeg hadde oppnådd noe ennå. Jeg starter finalebordet med mye dårlige kort, og blinde blir 1500-3k før jeg blir involvert. Jeg sitter på ca 50 000 ennå og velger en litt løs open med J T fra knappen til 6200. Grunnen til at jeg sier at åpningen er løs er pga. at jeg har en stack som jeg egentlig ikke bør åpne med, med mindre jeg er klar for å syne en push. Og selv om hånda er pen så vil jeg jo ikke syne hvis jeg blir pushet på. Uansett, big blind syner. Han har stor stack, og har visstnok spilt noe merkelig, men jeg har ikke vært på bord med han selv denne kvelden. A-T-3 i floppen. Før jeg rekker å tenke at det er en bra flopp å by, så har fyren meldt all-in i front! WTF. Jeg tenker litt, men regner med at han er fyren som, hvis han har en svak ess, bare vil skyve der for å få meg av alle hender som ikke traff. Og selv om han skulle ha en T så er det jo få av de jeg slår. Så jeg finner ganske fort kastet selv om jeg må tenke litt over det bare for å være på den sikre siden.

Oh well, får spille shorstack da. Det kastes til meg neste hånd, og jeg har A 9 . Med ca 44000 igjen så kan jeg ikke gjøre annet enn å skyve. Så jeg gjør det, bare for å se at knappen reskyver. Jeg blir litt nervøs, men det viser seg at han faktisk bare har KJ i spader. K-x-x i flopp er kjedelig, men en delig A på turn gjør at jeg vinner hånda og dobler opp. Jeg dekket han faktisk med noen få tusen også, så da var vi nede i 8 spillere.

Vi mister etterhvert en spiller til og er nede i 7-handed når aggroen fra mitt forrige bord høyner opp til 6000, som han har gjort i mange hender. Han har mistet noe chips etter å ha synt en push med 25 suited (!) men dekker ennå meg med stor margin. Jeg er i BB og ser dagens hyggeligeste syn. A A . Med tanke på tidligere historie så føler jeg at hvis jeg 3-better han nå, så vil han kunne finne på noe sprell. Jeg går til 15000 totalt, og han sier umiddelbart noe som jeg tror er all-in. Jeg venter på dealerens announcement 'player is all-in' før jeg snapcaller og viser essene. Han har Q7 offsuit.. Friskt! Floppen kommer sykt nok ut Q-Q-A! Jeg ble litt nervøs ett sekund før jeg så esset, men turn og river leverer ikke flere damer, og jeg har nærmere 180 000 chips.

Samme fyr raiser opp igjen til 6000 et par hender senere, og jeg har 9 9 i midtposisjon. Her gjør jeg nok en liten feil som bare syner. Hånda mi knuser rangen hans så enormt, så jeg bør nok bare 3-bette og være fornøyd med å få det inn. Men det blir der og da uvesentlig når floppen kommer T-9-2. Han checker overraskende nok. Jeg velger å by 7500 (regner med at han ikke checker for å gi opp), og han syner. Turn er en ny T. Han checker, og jeg checker kjapt bak og later som om jeg gir opp. I tillegg slipper jeg jo gjerne til frikort hvis han f.eks var på et drag med QJ. River er noe ala 4, og han byr lave 5500 i front. Jeg raiser til 22000 totalt, og får et kjapt syn. Han sukker oppgitt når han ser hånda mi, og viser en 9 før han mucker. Friskt syn nok en gang, og jeg har en klar chipledelse før neste blindenivå.

Den spewye spilleren ryker selvsagt etterhvert på 6.plass etter å ha gitt vekk resten av stacken med J6 suited mot AT. Ganske friskt å gjøre sånt når man kommer inn på finalebordet med over 200 000 chips. Dermed er vi nede på bobla. Jeg har et vagt minne om å åpne 9 T UTG til 9000 (sikkert for løst) like etter at dette skjedde. Får syn av EP1 og av BB. Q-J-8. Alltid morsomt å se sånt. Byr 12000 med check til meg, og EP1 syner. Turn er 7. Forsåvidt et ubetydelig kort. Byr 20 000, og han tenker lenge, ser på kortene og stacken sin, men finner dessverre kastet.

Litt senere skulle han også ryke ut. Han limper inn UTG med ca 15 bb på 2k-4k, og jeg checker bare min K 7 i BB. Regner med at limp-rangen hans er ganske sterk der, for han har ikke spilt mange hender på FT. Flopp A-K-K. Koselig det. Checker til han som skyver på resten. Jeg snapcaller selvsagt, og er oppe mot AJ. Kan vel trygt si at hans forsøk på å saktespille en ok hånd ikke helt gikk veien. Bordet blanker ut og We're in the money.

Jeg åpner defintivit litt hender 4-handed også, men ikke veldig mange. Generelt sett så er vi to store stacker nå, jeg og den andre nordmannen. Så er det en svenske og en Italiener (?) som er shorte. Svensken dobler etterhvert mot min kollega, mens Italieneren bare blir shortere og shortere. Blinde er blitt 3k-6k når jeg UTG finner A T og høyner til 13 000. Han pusher fra SB for ca 45 000 og jeg snapcaller. Møter faktisk AQ, men en T lander på river. Dermed er vi 3 skandinaver igjen.

Vi spiller lenge 3-handed, blinde blir både 4k-8k og 5k-10k. Jeg spilte mange små potter i denne perioden, så jeg husker selvsagt ikke allle hender. Men generelt sett så spiller svensken overraskende passivt i forhold til hva jeg trodde, og han blir shortere og shortere, og etterhvert i all-in mode. Jeg dobler han også opp etter hvert når han med ca 6 BB skyver sin 60 000 stack inn fra knappen. Jeg er i BB og ser ned på A 3 . Regner med at han begynner å bli ganske desperat, så jeg tar synet, men han har faktisk TT! Dermed dobler jeg han opp, og er nede i ca 200 000 selv.

Kommer meg dog opp ved hjelp av å høyne en del pre, samt en grei pott fra BB hvor min kollega limper inn for 5k. Jeg checker min 2 4 i BB. Floppen er noe ala T-7-6 med to kløver. Han byr 14 000, og jeg tar et syn (har nok nærmere 250 000 nå). Turn er 9 i kløver, som gir meg flush. Han checker, og jeg byr 22 000. Han ser mistenksomt bort på meg og tar synet. River er en total blank (hjerter 3 eller noe), og etter at han checker igjen så byr jeg 42 000. Får dessvere kastet. Litt senere velger jeg også å 3-bette hans åpning til 22 000 fra button. Jeg har A 7 og går til 50 000 totalt. Det er selvsagt fint å ha et ess for ace-removal, men dette spillet hadde stortsett ICM-grunner, siden svensken satt i BB med 100 000 ca og jeg visste at sjansen for at jeg blir 4-bettet er ekstremt liten her siden vi har de to klart største stackene.

Svensken blir shortere og shortere og gjør noen veldig tighte folds. Blant annet sa han at han kastet A7 når jeg høynet A Q til 22 000 fra knappen! Det er nok neppe helt korrekt med ca 8 bb igjen, siden jeg selvsagt høyner opp en del hender som A7 er foran. Til slutt er han nede i ca 5-6 bb igjen, og det er kast til meg i SB. Med min K 5 føler jeg at jeg har en easy push. Han syner med A6 offsuit, men en fin K i flopp gir meg potten, og vi er heads-up. Er generelt sett veldig fonøyd med tålmodigheten/aggressiviteten jeg viste 3-handed. Selektiv aggressjon er det vel det heter. Høynet opp mye hender, men gikk ikke amok med å prøve å utspille folk og kjøre moves som satte stacken min i fare.

Før heads-up diskuterer vi løslig en deal, men finner ut at det er få dealer som gjør det verdt. Jeg har en veldig klar chipledelse nå (nesten 2:1) og ønsket jo sådan ikke noen even chop, og alle andre alternativer ga så liten forskjell i premiepenger at det ikke var noe vits. Så vi bestemmer oss for bare å spille. Det tok én hånd. Jeg høyner K 3 til 22 000 fra button, og han syner i BB. K-J-5 i floppen. Han checker, og jeg byr 25 000. Han tenker en stund, teller over stacken sin og skyver. Jeg kan jo ikke gjøre annet enn å syne med mitt topp-par, og leder også mot JT offsuit. 3 på turn er et meget godt kort fra meg, og det kommer ingen J på river. Dermed tar jeg ned turneringen og 1087€ i førstepremie!

Selv om det bare er 27 stk med og jeg ikke akkurat blir millionær så føltes det utrolig godt å endelig ha vunnet en turnering her nede. Og særlig at det kom på det jeg føler var bra spill. Selvsagt har jeg litt flyt iblant som blir donert av bordets spewgubbe (det kunne likegodt vært andre som plukket kort mot han), men en skal nå uansett ha litt flaks i turneringer. Overskriften i bloggen er forresten følelsen jeg har nå i ettertid. Verre er det egentlig ikke (lol, samplesize) så lenge en spiller fornuftig nok og ikke spewer vekk all chipsen. Da har jeg faktisk såpass ok konsept på ting at jeg kan slå slike felt som dette. Det gjør meg selvsagt ikke til Guds gave til pokeren, men forhåpentligvis kan jeg klare slikt oftere og spe litt på lønna med noen dings. Det er alltid en fordel, særlig siden I pay my rent in Euros, baby!

Neste turnering jeg spiller er ikke langt unna. Faktisk bare få dager. Det er nemlig tid for nok et lodd i en større turnering. Jeg og min bror tar som vanlig en pokertur til Wien, og denne helgen spilles det 550€ Deepstack Open der. 50 000 startchips og 50 minutters blindenivåer. Jeg drar ned dit på Tordag, og overnatting er selvsagt allerede bestilt på et eksklusivt Hilton-hotell. Det blir utrolig gøy å spille en større turnering med så mye spill. Deepstacked poker er det jeg føler jeg behersker best/minst dårlig, og så får jeg bare jobbe med å ikke være utålmodig og huske at i en slik turnering har en god tid på å finne den riktige spotten istedetfor en marginal en.

Bloggaments kommer selvsagt fra alt som skjer der i helgen (vel, kanskje jeg kutter ut detaljene om luksusprostituerte etter at jeg vinner turneringen), så wish me luck
Like
3
Comments (6)

825.0583