Whaleblog - About 3.50$


Created 6 years ago  
Like
7

Dette er først og fremst en pokerblogg, så jeg skal ikke plage dere så mye med andre detaljer, men i skrivende stund har hvalen faktisk vært her på Malta i over 3 uker. Så jeg begynner definitivt å venne meg litt til det å faktisk bo her. Samtidig er det jo slik at jeg er her for å jobbe, og at det betyr at mye av dagene går med til det. Da jeg i tillegg var syk i over en ukes tid så ble det lite tid/energi til overs for å spille kort.

Men nå er en frisk, og i går (Fredag 25. Februar) var det på tide å spille litt igjen. Som den lifenit'en jeg er så ble det ikke til at jeg spilte Israeli Poker Tour, som spilles her på øya i helgen, men heller tok et lodd i en billig turnering på Dragonara Casino. En overfylt buss bort til St.Julians gjorde at jeg kom noen minutter for sent (ca 20), men det var selvsagt ikke fullt, så jeg lateregget kveldens 35€+20€+10€ turnering. Det vil si at en får 10 000 chips for det første innkjøpet, 10k til for neste (som jeg bare tok med en gang), samt en potensiell add-on på nye 10k etter nivå 4. Dette ga mye chips i spill, noe som var en fin kompenasjon for at blindenivåene kun varte 15 minutter. Tror det var nøyaktig 30 stk som stilte opp, og det ville bli premier til de 4 beste.

Jeg startet rolig med å folde litt før jeg får min favoritthånd UTG på blinde 75-150. A A høynes til 400, og jeg får syn av mannen rett bak meg, mens alle andre kaster. T-7-9 med to diamanter er floppen. Jeg byr 600, og han sier kjapt 'raise' og legger på 1000 ekstra. Det er en litt småekkel flopp, men det er mye drag ute, så jeg er ikke helt klar for å kvitte meg med mine ess. Jeg syner og vi ser en J på turn. Jeg checker, og han checker kjapt bak. Da er jeg sikker på at jeg er best. En ubetydelig 5 på river, og jeg går i front med 1700 for å få litt value i tilfelle han har en tier. Dog viser han bare kjapt opp A2 i diamanter og kaster.

En middelaldrende fyr på bordet limper veldig mye, og det bestemmer jeg meg for å utnytte noen få hender senere. Han limper fra tidlig pos for 150, og jeg finner J T i cutoff. Går til 550 totalt, og kun limperen tar synet. 9-8-6 kommer i bordet, og etter at han checker har jeg et lett bud på 700 med mitt åpne drag. Han tenker litt og ser ut som om han vil syne, men det blir kast istedet.

Spiller bare en hånd på neste nivå (100-200), men den blir til gjengjeld stor. Det er en del limp rundt, og jeg er i BB og bare checker min fine hånd J 9 . Floppen kommer T-8-6 med en diamant. Etter at SB checker bestemmer jeg meg for å lede i front for 500. Jeg får syn av to limpere (cutoff og button). Turn er en J. Ikke det verste kortet, men jeg velger å checke ute av posisjon og se hva de andre gjør. Cutoff byr 1600, og button tar fort syn. Jeg blir litt overrasket, men jeg har improvet min hånd på turn og har ennå open ender, så jeg bestemmer meg for å se an river. Det er en ny J. Ikke noe dårlig kort det, men jeg velger uansett å checke igjen. Cutoff byr igjen, denne gangen 2600. Button sukker litt og kaster, og jeg går litt i boks. Kan han virkelig ha limpet med 79 ? Det er til gjengjeld nesten eneste hånda som slår meg. Det er selvsagt en fare for at han har noe ala JT eller om så QJ, men jeg tror også han er i stand til å overvurdere hender som jeg slår (ala feks AT). Så jeg finner synet, og han mucker instant. Jeg velger å gjøre det samme, og konstaterer at jeg har bygget meg opp til nesten 30 000 chips. Tar selvsagt addon til pause og har rundt 40 000 når vi kommer tilbake for å spille 150-300 med 25 i ante.

Sitter tight veldig lenge etter pause. Får lite spillbart og bordet er ganske aktivt (deriblant en nyankommen svenske som spiller altfor mange hender uten å spille de aggressivt nok). Blinde blir 3-600 før jeg blir involvert igjen. Er en raise fra midtpos til 1200, ett syn fra cutoff, og jeg tar synet fra button med min 6 5. BB er også med. Floppen kommer 8-3-6 og blir checket til meg. Jeg byr 2100 med det jeg regner med er beste hånden, men får syn av cutoff. Turn er K. Han checker, og jeg tenker litt og checker bak. Tror ikke jeg får han av hvis han har noe bedre, og instiller meg på å mest sannsynlig bare checke ned hånden. River er dog 5, hvilket forandrer saken. Han checker igjen, og jeg byr 5200 etter å ha tenkt litt. Han kaster dog kjapt, så jeg tipper han hadde noe ala 45 som han ikke kunne syne river med.

I neste hånd limper svensken som vanlig inn, denne gangen UTG. Jeg er i cutoff og ser ned på Q 3 . Hm, den er jo ikke offsuit, men det er uansett en god gammel favoritt for meg, så jeg høyner til 1700 for å isolere en svak spiller i posisjon. SB (en skikkelig calling-station preflop) syner, og svensken syner. A-9-5 med to hjerter er ok for meg, så etter to check til meg byr jeg 2700. SB syner mens svensken kaster. Turn er en J. Han checker, og jeg tar et stab til i tilfelle han var på samme flushedrag eller har en 9'er. 4000 blir budet på, og igjen syner han ganske kjapt. River er 3. Jaja, da har jeg jo et par, men jeg tviler på at det er bra. Han checker fort, og jeg tenker litt. Potten er stor, og han er definitivt ikke fyren til å folde en A, men jeg føler at det er en liten sjanse for at han ikke er så sterk. Bestemmer meg etter 10-15 sekunder for en triple barrel bløff, og legger ut 7000. Til min glede får jeg et instant kast! Det føles godt å ta ned slike potter, selv om jeg ikke tror det nødvendigvis var en bløff som vil funke veldig ofte. Men kanskje det var så sykt at han bare var på flushedrag hele veien han også. Fin pott å ta inn uansett, og jeg har over 50k chips. Tar også en liten pott med A K i blindekrig litt senere og har ca 56 000 når jeg blir flyttet bord (to bord igjen).

Sitter rolig noen hender der, mens jeg ser nok en svenske røre vekk chips på idiotisk overaggressivt spill. Maltesere i 50-60 årene er generelt sett ikke glade i å kaste, og denne svensken får noen pinfulle leksjoner i det og ryker 40 000 chips på ca 10 minutter.

Like etterpå får jeg min første spot på dette bordet, da jeg fra EP1 (9-handed) høyner 7 7 til 2200 på blinde 500-1k. Får 4 syn, hvilket er litt mer enn jeg hadde ønsket. Det kan selvsagt skje når jeg raiser såpass lavt i en live-setting, men jeg føler meg uansett mye mer komfortabel med å spille flopp enn for et par års tid siden. Floppen er 6-2-6 uten flushedrag. Faktisk en ok flopp for meg, så etter at jeg får et par check til meg så byr jeg 3400. Jeg får kun ett syn, en malteser i 50-årene som sitter i midtpos. Turn er 3. Ikke noe ille kort for meg egentlig, men jeg blir usikker på hvordan jeg skal angripe denne spoten ute av posisjon. Beste hadde kanskje vært å by igjen for å se hvor sterk han er? Velger å checke, og han byr 11 000. Et ganske tungt bud. Jeg bør kanskje bare kaste nå, for sjansen for at han har et overpar til mine syvere er definitivt til stede. Tror ikke han har en 6'er, men kan selvsagt ikke utelukke det helt. Men der og da bestemmer jeg meg for å syne og se hva han gjør på river (og folde til mer aggressjon der). Sikkert en dårlig idé. Enten det eller så er jeg synsk. 7 på river. Jeg tror ikke det kortet skremmer han, så jeg checker og håper han vil fyre igjen. Han byr nye 11 000, og jeg setter rimelig kjapt resten (dekker han). Han snapcaller og blir ikke helt glad når han ser min hånd. Han viser nemlig opp A6 suited, så jeg fikk uvilsomt en heldig river der. Det var uansett ikke feil å sitte med 100 000 chips med 15 stk igjen i turneringen!

Spiller veldig tight etter det også en periode, men tar et par småpotter på noen høyninger, samtidig som folk ryker ut. Når vi er 11 stk igjen blir det kast til button. Han tapte nettopp en stor pott og skyver på sine siste 14000 chips. Blinde er nå 8-1600. Jeg er i BB og ser ned på A 9. Finner kjapt syn etter å ha spurt hvor mye det er, og er i front mot QJo. Jeg trengte det ikke, men min nier drar en straight og vi er klare for 10-manns finalebord. Dit kommer jeg med 117 000 chips på de overnevnte blinde. Absolutt spillbart!

Finalebordet ser ikke veldig farlig ut. Jeg er nok nr 2 i chips, bak en gammel malteser (sikkert nærmere 70 år) som ikke virket å kunne ett ord engelsk. Han spiller veldig merkelig (en blanding av limp-passivt blandet med random raiser til 5-6 bb og sånt), men fikk mye chips fra den svenske bløffmakeren tidligere, samt på å ha utrolig glid med kortene.

Folder lenge i starten på FT mens den semi-passive svensken ryker ut som førstemann. Jeg får en ordentlig hånd litt senere i cutoff med T T og går til 4700 (1k-2k blinde nå). Alle kaster. Taper litt på neste nivå dog når jeg spiller opp K 9 fra button til 6500 (nå er vi over på 1500-3k). Dog sier BB 'raise' og skyver all-in. Han pusher bare for 45 000, så det er vel sånnsett litt dumt at jeg raiser og kaster mot en 15 bb shove. Men med tanke på relative stacks så hadde jeg ikke lyst til å satse halvparten av chipsa mine på den hånda. Han viser KT etter at jeg har kastet. Jeg skjønte egentlig at han pushet ganske løst der, men ikke så løst at jeg kunne syne.

Vi er 8 stk igjen og blinde stiger igjen. Nå må jeg bare plukke opp litt hender. Med 2k-4k og 500 i ante går chipsa fort uten det. Første hånd på dette nivået kastes det til den merkelige gamlingen i SB som har fortsatt sin sære stil og er klar chipleader (blant annet på å limp-calle en push for 70k etter å først ha limpet for 3000 med sin A2s. Han dro ut AJ). Han høyner til 17000. Jeg er i BB og ser A 7 . Jeg tenker litt, men tror han er såpass vid her at jeg bare må gå med hånda. Får på deigen, og får heldigvis kast.

Enda en fyr ryker, og vi er 6 stk igjen når en fra startbordet mitt taper en stor pott med 88 mot JJ. Han har bare 4000 chips igjen, og setter de UTG i neste hånd. Gammer'n velger å syne, og jeg hiver meg med (bør raise) med min K Q . SB og BB er også med. K-T-K i bordet. Check til meg som velger å by. Det er to hjerter ute og jeg vil heller ikke slippe til en hånd som feks QJ. Byr 8000, og får syn av gammer'n. Turn er en ubetydelig 8. Han checker, og jeg byr 17000 denne gangen. Igjen syner han. River er T. Hus er ikke feil, og jeg byr 40 000 etter at han checker for tredje gang. Dog instafolder han, så jeg tipper han var på flushedrag. Hånden min holder selvsagt til å slå ut den shorte og jeg har ca 165 000 chips.

Får nok en hånd mot den eldre herren. Denne gangen høyner han cutoff til 10500 (lavt til han å være). Jeg har A J på button og tar et litt feigt syn. Tror jeg kan være foran en del av rangen, men vil ikke spille en stor pott mot den som dekker meg og som jeg ikke helt vet hva kan finne på. Dog blir denne potten lite spennende. Den blir nemlig checket ned til bunn, og min AJ høy står mot hans A7 høy. Tror dog jeg bør by underveis her, bare for å sikre meg at jeg ikke taper mot feks AQ høy. I tillegg checket han jo til meg på alle gater, så det var opplagt at han ikke hadde noe.

På 3k-6k blinde får jeg K K på button. Det er alltid et velkommet syn. Jeg går til 14000. En middelaldrende herre i BB får på deigen sin (ca 35000, mye fold-eq der) med 22. Tror ikke det er måten en spiller shortstackpoker på, men greit for meg selvsagt Q-2-5 i flopp, men jeg drar tilbake med en K på turn og slår han ut. Vi er 5 stk igjen og jeg er sannsynligvis chipleader nå.

En mer saklig svenske får æren av å ryke på bobla da hans T9o løper inn i en stram greker sitt knektepar. Det var greit å komme i penga, men jeg følte meg i fin form og motstanden var ikke verre enn at jeg siktet meg inn på førsteplassen på 550€.

Spiller en interessant hånd mot BB da jeg er i SB. Jeg finner K Q og går til 15000 (ennå samme blinds). Han tenker litt og syner. K-3-3 i bordet. Jeg velger å checke i front for å underreppe hånda mi. Vet at han aldri har en treer her, og tror jeg kan få mer value av han på senere gater med å checke her. Han checker tilbake. 9 på turn. Jeg finner fram chips og byr 17000. Han syner kjapt. River er en blank 2'er. Jeg tar en kikk på stacken hans, og ser ca 70 000 igjen. Jeg setter bare ut en stor bunke med 10k-chips og setter han all-in. Tanken er at dette skal virke som en bløff for å få han av det han synte med på turn. Det funker selvsagt dårlig, for han rister litt på hodet, viser en A og kaster. Tror dog ikke han herocaller A høy i bunn der uansett hva jeg gjør, så budstørrelsen var neppe den som skremte han av.

Ellers vedlikeholder jeg stacken med et par raise and take med noen brukbare hender, samtidig som action tar til mellom de andre på bordet. Nevnte BB fra forrige hånd blir førstemann til å ryke da hans 99 taper en flip mot grekeren sin AJ. Bare noen hender senere raiser grekeren sin SB, og får se et 3-bet fra gammer'n i BB. Grekeren pusher og gammer'n instasyner med KJ suited. Den er dog bak grekeren sin AK, han dekker i tillegg gamlingen nå, og just like that så er jeg heads up.

Mine 200 000 chips er dog langt bak grekeren sin 450 000 eller noe sånt, så jeg har en jobb å gjøre. Og den gjør jeg forsåvidt bra. Kommer ikke til å ta noe langt 'play by play' fra heads-up spillet, men jeg chipper opp bra i en del mindre potter på at jeg er litt mer aggressiv en han. Da jeg har kommet meg opp på rundt 300 000 chips spør jeg hva han tenker om en deal, men engelsken hans er litt for dårlig til at han helt skjønner poenget med det tror jeg, for han sier bare at 'I don't understand' (dealeren prøvde å forklare for han, så det var ikke bare min håpløse scandi-engelsk altså). Dermed spiller vi videre. Det gjør meg ikke noe for jeg tenker 'dette tar jeg, bare jeg er tålmodig og grinder han nedover og venter på en god spot'.

Istedet gjør jeg, som alle trofaste lesere for lengst har skjønt, det motsatte. Han høyner til 25 000 chips på 5k-10k blinde, og jeg syner i BB med 6 5 . Floppen kommer 3-4-8 med en diamant. Jeg tenker 'hm, en double gutshot, ikke feil'. Dette er selvsagt helt feil, men jeg var sikkert blitt litt trøtt eller noe. Poenget blir uansett det samme siden jeg har et åpent drag. Han byr 40 000 chips, og jeg tenker litt og setter resten (kan noen si unødvendig?). Han sier 'ok' og viser fram sin 85o som han hadde høynet pre. Topp-paret hans står seg hele veien ned, og siden han dekker meg så må jeg ta til takke med 2.plassen og 350€ (derav topic).

Var veldig skuffet over meg selv et par minutter etterpå. Det var ingen grunn til å tape mot en spiller som jeg følte at jeg var bedre enn. Men overall er jeg ikke så misfornøyd. Den overnevnte summen euro er jo bra med penger her nede, og jeg synes jeg hadde spilt veldig bra. Med tanke på nivået her + måten jeg legger opp spillet mitt på for tiden, så kan jeg ikke se for meg annet enn at jeg er +EV i disse feltene og kommer til å cashe mer framover.

Og ellers er alt strålende her på Malta. Været begynner å komme seg, jeg liker jobben og har truffet mye hyggelige folk, og i tillegg kan en spille fullt lovlig livepoker når en vil. Ikke feil! Så jeg kan ikke akkurat si at jeg angrer på at jeg flyttet ned hit
Like
7
Comments (1)

Whaleblog - Run better


Created 7 years ago  
Like
4

Morn! Etter å ha vært noen dager her ved middelhavet så begynner jeg så smått å venne seg til livet her. Forhåpentligvis vil denne bloggen også vise at jeg har vent meg til måten de spiller kort på her nede.

I går (Søndag) tok jeg nemlig et lodd i 100€ 6-max turnering på Portomaso Casino. Det er alltid gøy å spille shorthanded, selv for meg som ikke regner meg selv som særlig god i det. Det ble ikke så mange deltakere, men 26 stk stilte opp og ga tross alt en brukbar premiepott.

Startbordet mitt så ikke veldig farlig ut, og jeg kjente bare igjen en spiller, nemlig den aktive merkelige eldre fyren som slo meg ut når jeg spilte på Fredag. Jeg startet egentlig ganske dårlig, og tapte 3-4000 chips tidlig på diverse småpotter som ikke gikk veien. I tillegg var det nok et par potter jeg kunne spilt bedre. En starter jo med 25 000 chips, så det var ingen stor fare å tape litt i starten, men alikevel litt frusterende når en ikke spiller optimalt.

Det snur når jeg etterhvert på nivå to (50-100) plukker opp Q Q. Jeg har et par limp foran meg og høyner til 400 fra button. Kun nevnte eldre fyr syner, og vi ser floppen T-6-3. Han checker, og jeg byr 625. Han syner ganske fort. Turn er 9, og han checker igjen. Jeg byr denne gangen 1300, bare for å se at han checkhøyner meg til 3200. Det overrasker meg litt, og jeg lurer litt på om han har truffet to par nå, men det er uansett ikke aktuelt å kaste mot en slik spillertype. River kommer med en 3'er, og han checker. Jeg er overbevist om at jeg er best og hiver ut en 5000-chip for value. Han tenker en stund, men syner. Jeg viser confident opp QQ, og han viser T9 for to par som ble dratt ut på river. Ergo var jeg litt heldig, for jeg betaler river uansett, men han var jo like heldig som traff turn hvis en skal se slik på det.

Den potten er starten på en veldig god periode for meg. Plukker opp en rekke spillbare hender og høyner opp til 400 flere ganger med diverse. Får enten kast før flopp, eller så får jeg kast på flopper som er fordelaktige å by. Merket at bordet ga meg litt mer respekt nå som det var blitt littegrann dyrere å spille, og det er fint å føle at en har kontroll.

Det fører også til at jeg litt senere på samme nivå høyner 4 6 UTG til 400. Litt løst sikkert, og jeg får også noe ala 4 calls. Floppen kommer A-J-3 med to i min suit. Den løse gamlingen byr ut 1000 i front fra BB, og jeg tenker litt og syner. Det blir kun vi som ser turn, og det er 3 i spader. Ikke feil, nå har jeg flush. Bordet er dog parret, så det er jo langtifra nuts, men jeg føler meg uansett trygg på at jeg er best. Han byr igjen, denne gangen 2000. Jeg syner rimelig kjapt. River er en blank 2, og han flyr kjapt ut med 6000 i front. Jeg stopper opp noen sekunder. Ikke fordi jeg tror jeg er slått, men fordi jeg må tenke over om jeg i det hele tatt kan raise og få value av noe. Jeg finner ut av det blir vanskelig, tross alt har jeg bare en lav flush på et parret bord. Så jeg syner bare, og han mucker umiddelbart. Dermed mucker jeg også, så bordet slipper å se at jeg spiller opp 6 høy fra UTG

Vedlikeholder stacken stortsett på 1-200 nivået, og lite skjer før etter første pause når vi spiller 150-300. Det er kast til meg i 2.pos (5-handed nå) som spiller opp 3 3 til 700. SB, som er en brukbart aktiv yngre fyr (litt yngre enn meg ihvertfall, og da er han ihvertfall ung!...) 3-better til 2100. Vi begge har mye chips så jeg tar sjansen på et syn i posisjon. Floppen er K-J-Q og jeg er egentlig 'done' med hånda. Han checker overraskende, men jeg checker bak etter å ha tenkt litt. Kan ikke helt se hva han 3-better her som ikke traff den rangen, med mindre han har noe ala Ax eller middels par. Turn er 5. Han checker, og igjen checker jeg bak (her bør jeg kanskje by, er opplagt at han ikke er sterk). River er 2. Han går i boks litt, og finner etterhvert fram 1500. Allerede før han byr har jeg bestemt meg for å raise han. Jeg kan meget godt ha slowspilt noe brukbart på dette bordet, og det virker ikke troverdig at han har gjort det samme. I tillegg har jeg råd til det, så jeg griper kjapt etter chips og går til 4100. Han kaster umiddelbart, og jeg klarer ikke å dy meg fra å flikke opp 33 (var godt mulig beste hånda, men alikevel).

Litt senere spiller en aktiv fyr opp til 800 fra UTG. Han kom til bordet for ca en halvtime siden, og er veldig sosial og pratsom samtidig som han spiller opp mye. Jeg er i SB og har Q Q. Her må det 3-bettes, og jeg går til 2300. Han syner (jeg dekker, har vel ca 50k nå). Floppen er J-T-3. Jeg velger en utradisjonell linje, nemlig å checke. Tanken bak er bare å variere spillet mitt litt, samt få value på senere gater. Vet ikke om det er beste floppen å gjøre det på (tror det er bedre på feks J-7-2 eller noe), men det ble nå slik. Han tenker og checker bak. Q på turn. Helt ok kort, og jeg checker, vel vitende om at jeg er god nå. Han tenker igjen og checker bak. River er 6, og jeg byr 5500 i front (for mye tror jeg). Ulempen er jo at hånda mi ser veldig ut som feks AK som gullet turn. I tillegg er han neppe særlig sterk her som har checket bak to ganger. Han går dog litt i boks, men kaster. Generelt sett ga fyren meg mye respekt i pottene mot meg, og han ble uansett short og slått ut litt senere etter en tapt flipp.

Samme fyr limper inn UTG på 2-400 med 25 i ante. En fyr i midtpos pusher all-in for sine 6400. Det hører med til historien at han hånda før tapte monsterpott mot limperen, som cracket hans kings med 68 offsuit. Jeg er i SB og har 8 8. Det er lett syn med tanke på at jeg tror fyren pusher veldig wide her. Limperen kaster. Dog har midtpos en så sterk hånd som JJ. Men lykken står meg bi. 8 meldt i flopp, og jeg er oppe på nesten 60 000 chips.

Taper en del senere da jeg på blinde som nå er blitt 4-800-50 spiller opp A T til 1900. BB syner. Han er ny på bordet (vi er akkurat blitt 3 bord). Jeg tror jeg spilte mot han når jeg var på ferie her i fjor, men jeg er ikke helt sikker. Uansett, det er en eldre fyr som sikkert kommer til å spille rimelig saklig på flopp. 7-7-6 i bordet, og etter at han checker byr jeg 2200. Han syner kjapt. Turn er ny 6. Han checker igjen, og jeg tenker litt. Det var to kløver i bordet, så jeg føler at jeg må by igjen for å vite hvor jeg er hen. Heller det enn å checke bak for å så måtte syne river (dum tanke, kan jo bare kaste mot en ærlig gamling). Jeg byr uansett 3000 og håper han var på flushedrag og hatet turn. Han syner dog igjen, og jeg gir opp. River er 7. Han checker, og jeg checker bak og håper kanskje jeg kan dele potten. Men han har 88 og tar den ned.

Kommer meg dog opp igjen ved et par småpotter, samt K T i SB etter kast til meg. Blinde er nå 500-1k med 100 i ante. Jeg går til 2400 (normalt sett bare 2200, men jeg er jo ute av pos). BB, som er ei pen dame i slutten av 20-årene sånn ca (would hit, men det skriver jeg alltid) syner. Hun har en del chips og har gjort noen merkelige spill, men spiller generelt helt ok. 9-3-2 i floppen med kun en diamant. Jeg byr 3000, og hun syner etter å ha tenkt litt. Turn er 4. Jeg checker bare, og gir i praksis opp. Hun tenker lenge, men checker bak. River K. Well, hello there! Jeg byr 6000 i front (for mye kanskje) og hun går i boks og spør 'did you hit that river?'. Jeg snakker gjerne med damer, men ikke akkurat nå, så jeg bare sitter som en statue og venter på at hun syner. Da kan jeg svare 'I did' og viser hånda mi, mens hun sukker og er oppgitt på seg selv for å ikke by turn.

Gjør en unødvendig høyning litt senere da jeg nok en gang finner 6 4 UTG. Vi er bare 5-handed nå, men jeg bør ikke høyne så marginalt fra UTG hele tiden. Går til 2700 (6-1200). Får syn av en eldre fyr i midtpos, og floppen kommer Q-9-2. Jeg tenker at jeg bør kanskje bare gi f*, men byr alikevel 3100. Han syner. Jeg gir bare opp da når bordet blanker ut uten spennende kort, og den blir checket ned. Jeg sier '6 high' og viser hånda, og han viser stolt 33, som jeg velger å ikke gi et ekstra blikk eller noen reaksjon. Men selvsagt en bra call av han, selv om jeg ikke tror at å syne med 33 hver gang jeg raiser UTG og byr den floppen er vinnende i lengden.

Kommer meg som vanlig opp igjen, ved hjelp av et par knektepar (J J eller lignende). I den siste av de er jeg i SB og ser et par limp for 1200 foran meg. Går til 5500, og får ett syn. K-Q-6 i floppen er ikke optimalt, men tror rangen hans er vektet til en del pockets, og byr 6600. Får heldigvis kast, og har ca 58 000 chips når vi er 13 stk igjen.

På 8-1600-200 spiller den pene damen opp UTG til 3800. Hun får syn av en eldre fyr på button og jeg syner i BB etter at jeg finner 6 6. A-Q-6 med to diamanter er over gjennomsnittet hyggelig. Jeg checker, og hun byr 7000. Button kaster, og jeg ser at hun har ca 40k bak. Jeg regner med at hun er veldig sterk her med tanke på UTG-høyning og bud inn i to stk. Så jeg skyver bare all-in og håper det virker som flushedrag. Hun går i boks en liten stund, men kaster desverre. Så hun hadde nok ingen sterk A eller noe sånt.

Holder stacken mellom 65-70k mens blinde stiger og vi blir færre spillere. Vi er 9 igjen når 1.pos går til 5000 på blinde 1k-2k-200 ante. Han var lenge veldig tight, men han har virkelig skrudd opp aggresjonen etter at vi ble færre igjen. Så når jeg finner A T på button velger jeg å 3-bette han til 12500. Han tenker en stund og ser over stacken min, men kaster.

Det er dog eneste potten jeg tar i en periode. Får mye elendige hender og føler ikke at jeg har stack til å splashe rundt altfor mye, selv om jeg selvsagt har en bra stack for turneringen. Har blindet meg ned i ca 64000 chips og blinde har økt til 1500-3k. UTG dytter damen inn for 40 000. Hun har dyttet _masse_ den siste halvtimen etter at hun tapte potten hvor jeg hadde 66, også når hun hadde over 20 bb ennå og sånt. Så jeg tror rangen hennes er rimelig løs. Hun har også tidligere i turneringen sagt ting som 'I need chips to play, now I can't play' og sånt når hun var short. Jeg er i BB og ser ned på 5 5 og sukker umiddelbart. Det frister å ta sjansen på en god stack, samtidig har jeg vel aldri mer enn en flip (selv om jeg tror hun også _kan_ dukke opp med ting som A3o og de lavere parene som finnes selvsagt). Men i ettertid så tror jeg at jeg burde kastet, rett og slett fordi å tape den potten vil være ødeleggende for mine muligheter (ned i 8 bb eller noe). Istedet tar jeg et syn, litt fordi jeg der og da føler at det er vel et syn en bare må ta selv om det suger. Hun dukker opp med QQ, og jeg sukker fortvilt over meg selv. Den følelsen varer egentlig hele hånda, selv om det selvsagt ikke føltes galt å se 5 lande i floppen. Bedre å være heldig enn god, og med 8 stk igjen så har jeg 108 000 chips.

Det nærmer seg finalebord, men det kommer et par morsomme potter før den tid også. SB (den andre bigstacken, som var begynt å bli aktiv) limper inn, og jeg stusser 5500 til opp med min A K. Han spør hvor mye jeg spiller og syner (håpet selvsagt han skulle skyve siden jeg hater å spille flopp og heller vil få på alt pre... ). Floppen kommer K-6-8 med to hjerter. Han checker, og jeg byr 7000 etter å ha tenkt litt. Han ghey-raiser meg til 14000. Wtf. Jeg går litt i boks, men å kaste er ikke aktuelt. Kikker ned for å bekrefte at jeg har et hjerte på hånden, og tenker at hvis han har K8 eller noe så får han bare ha det. Jeg 4-better til 60000 eller noe, og har bare småpenger igjen bak (i praksis en all-in, orket bare ikke dra fram alle småchipsa også). Han tenker en stund, men finner kastet.

Neste hånd limper han inn for 3000 fra knappen, og jeg tar en alternativ approach fra SB med A T og bare completer. BB checker. T-9-6 i bordet, og jeg 'autochecker'. Kan muligens bare begynne å bygge pott her med det som bør være beste hånda. BB byr 5000, knappen syner, og jeg syner også. Turn er Q. Jeg tenker litt og checker, BB checker, og knappen skal nå ut og by 13000. Jeg tenker litt, men tror ennå jeg kan være best og syner. BB kaster. River er T. Jeg tenker 'dingdingding', men velger å checke for å håpe at han byr igjen. Han checker dog bak. Jeg sukker og viser AT, og han viser.. 99 ?? Etter at dealer sier at fullt hus vinner, så skjønner fyren at han har gjort en tabbe og sier noe om at han ikke fikk med seg at han hadde et fullt hus. En uhyre merkelig feil å gjøre, men rare feil rundt pokerbordet kan skje alle, og fyren var delvis kompentent nok ellers, så var nok bare en liten 'brainfreeze'. Uansett heldig for meg, for jeg snapcaller jo any bud på river.

Snart ryker en spiller til, og vi er 7 igjen. Til tross for at dette er en 6-max turnering, så spilles finalebordet med 7 spillere. Ok, greit nok for meg. Kommer inn med 102 000 chips ca, og blinde er 2k-4k, men blir 3k-6k om 10 minutter. Sitter og folder en stund uten noe spillbart, mens en eldre spiller ryker ut på et svakt spill.

På slutten av påfølgende pause blir jeg plutselig tiltalt på norsk. Det viser seg nemlig at chipleaderen inn på FT er norsk, og hadde skjønt at jeg var det ved å høre på aksenten min (tydelig at jeg må jobbe med engelsken). Han bor på Malta og lever av poker (mbn), og av det lille vi spilte sammen så virket han definitivt kompentent, i tillegg til at han var hyggelig. Så hvis han leser dette (han hadde lest bloggen min og visste sånnsett hvem jeg var) så håper jeg at han vant turneringen

For det gjorde ikke jeg. Har ca 95000 chips når jeg finner A K i 2.posisjon. Stusser opp til 14000 (kan sikkert skyve, men neppe feil å raise med tanke på at knapt noen har mye over 20 bb). Semi-aktive fyren fra forrige bordet mitt (vi trakk nye seter før FT) er i SB og skyver inn sin stack på nesten 90k. Jeg snapper seff, og får en meget fordelaktig situasjon mot AQ. Men nei. Q rett i bordet, og jeg er crippled ned til ca 7000 chips. De går på blindt fra BB og jeg ryker ut med T høy på en 6.plass. Noe penger ble det heller ikke på meg, da bare topp 4 fikk betalt.

Men det var uansett veldig gøy å spille, og jeg følte jeg spilte meget solid. Det kommer neppe så tydelig fram av referatet her, men jeg var veldig flink til å holde mengden spew til et minimum. Kjørte aldri knallharde bløffer for veldig mye av stacken, og er flink til å holde meg unna marginale hender så fort jeg ikke har initiativet i potten. Særlig det siste er viktig i turneringer. Jeg tenkte i perioder at 'meh, jeg trenger ikke spille denne hånda ute av posisjon, jeg har jo god kontroll på bordet og kan heller plukke opp småpotter når jeg har initativet'. Det er definitivt en riktig approach tror jeg, ihvertfall mot et ABC-felt som ikke utfordrer en med mye dynamikk og 3-og 4-betting. Så en lignende spillestil er nok veien til suksess her nede, får jeg håpe.

I morgen blir det å flytte ut av hotellet jeg har bodd på siden jeg kom ned og inn i egen leilighet! Det blir veldig gøy, og et signal om at 'ferien' er slutt og at livet her nede begynner for alvor. Og at en snart begynner å jobbe og får fast inntekt blir heller ikke feil. Så får en prøve å plusse på med litt pokerinnteker en skjelden gang.
Like
4
Comments (4)

Whaleblog - Adjø Norge, velkommen Malta


Created 7 years ago  
Like
1

Forrige fredag satt jeg på den lokale klubben i Norge og spilte en standard fredagsturnering (rebuy). Jeg spilte bra et par timer og samlet mye chips, før jeg bestemte meg for å herocalle ned alle mine 60 bb med topp-par, bare for å se at jeg hadde løpt inn i tress (noe jeg uansett burde ha skjønt).

I går kveld satt jeg på Portomaso Casino på Malta og spilte en 100€ deepstack-turnering. Det er utrolig, og genialt, hvor fort livet kan forandre seg.

Som jeg skrev i forrige blogg har jeg nemlig fått jobb i et bettingselskap her på Malta, og Onsdag var tiden kommet til å dra nedover. Det gikk fint, og nå sitter jeg og sløver på et hotell mens jeg venter på at det blir Tirsdag. Da kan jeg nemlig flytte inn i leiligheten jeg skaffet meg i går

Har jo ikke begynt å jobbe ennå, så det er vanskelig å si hvordan livet på Malta vil bli før jeg gjør det. Men så langt stortrives jeg. Jeg tenker på hvor morsomt det er, det at jeg faktisk er her. Har i alle år egentlig drømt om å jobbe utenlands og prøve noe helt nytt, og nå skjer det. Solen skinner ute, jeg kikker meg rundt og tenker 'her er du ikke bare på ferie, dette er ditt liv fra nå av'. Genialt konsept. Selvsagt var det litt rart å forlate Norge, men jeg tror ikke jeg kommer til å savne gamlelandet så veldig.

Men, nok filosofiske tanker. Spilte som sagt 100€ deepstack i går. 20 000 startchips og 30 minutters blindeperioder. Dog startet en rett på 50-100 blinds, og det var noen nivåer som var hoppet over (visstnok pga at det tok veldig lang tid å spille ferdig turneringen forrige Fredag). Vil tippe det var ca 45 stk med i turneringen denne kvelden.

Hadde egentlig utrolig lite spennende hender. Var oppe litt tidlig, så litt ned igjen, før jeg på 100-200 ser et oppspill foran meg til 500. Jeg har A Q og syner på knappen, og vi blir 3 stk som ser floppen. Den er J-T-4 med to hjerter. Preflopraiser byr ut 500, noe som virker weak for meg. Og med mine to overkort, gutshot og backdoor flushedrag velger jeg å spille hånden hardt og går til 1700. Sistemann kaster og raiser tenker en stund men syner. Turn er en 5'er, og han tenker litt og checker. Jeg byr 2200, selv om jeg vel egentlig ikke tror han gir opp på det turnkortet når han synte raisen på flopp. Sånnsett kan en kanskje bare checke bak ? Uansett, river er en Q, hvilket ikke er det verste kortet av de jeg kunne treffe. Han overrasker meg med å gå i front for 2000. Hm, merkelig. Linja hans virker sterk, men samtidig er budstørrelsen litt weak. Han kan jo ikke ha synt to stasjoner med kun AK høy, ei heller tror jeg han har 98. Han kan selvsagt ha QT eller QJ, men det litt feige budet gjør at jeg tror han mest på noe ala KQ eller AJ (hender jeg slår ihvertfall). Men jeg kan uansett ikke raise han, så jeg syner bare. Han viser AJ og virker lettere oppgitt når jeg viser min AQ. Er oppe på nesten 26k etter den hånda, og jeg synes jeg spilte den ganske ok også. Det er veldig 'powerful' ha overkort + et drag, selv om det i dette tilfelle ville vist seg at en A ikke var noen vinner for meg.

Får dog lite flyt etter det, mye dårlige hender, og de par gangene jeg spiller opp treffer jeg ikke og får alltid syn på budene mine. Så når det blir pause etter 2-400-25 (som en hoppet til rett fra 100-200) så er jeg nede igjen på ca startstack.

I pausen treffer jeg på noen framtidige kollegaer av meg som også er og spiller. Hyggelig det, og blir nok bedre kjent med de når jeg begynner å jobbe.

Etter pause tar jeg et par potter på 3-600-50 nivået, begge to med A J . Har i en halvtimes tid nå hatt en meget aktiv og noe sosialt tilbakestående eldre herremann på bordet mitt. Han spiller mange hender og har en aggressiv spillestil, selv om han tydelig ikke er noen god spiller. Uansett, blinde er blitt 4-800-75 når jeg blir involvert mot han. Jeg sitter på ca 23000 chips, og ser han spille opp til 2400 fra midtposisjon. Jeg er i SB og har A Q og tenker litt før jeg får på hele deigen. Føler dette var beste spillet ute av posisjon mot en madman, siden jeg bare får problemer med en akward stack-size hvis jeg misser floppen. Han begynner som ventet å snakke høyt og fekte vilt med armene osv og spør om jeg vil ha syn osv mens dealeren teller hvor mye chips det er. Jeg sitter bare rolig med musikk i ørene og lar meg ikke bry med showet hans, selv om det slår meg at sist han var så høylytt hadde han en god hånd (JJ). Uansett, til slutt finner han syn, og han har akkurat det samme denne gangen. Når han ser hånda mi så roper han ut 'Jacks! I am superman!' eller noe sånt, og fortsetter med det mens bordet blanker ut for meg. Jeg reiser meg rolig opp, finner en taxi, og drar tilbake til hotellet.

Ergo ingen suksess akkurat, men er jo bare tilfeldigheter. Vinner jeg den flippen har jeg nærmere 50 000 chips og er i posisjon til å gjøre noe bra. Regner med at jeg spiller en turnering i kveld også. Kommer seff til å spille mye nå i starten, så jeg gidder neppe å blogge om alt, men noe blir det nok (til glede for noen får jeg håpe ). Nå er det ut og nyte litt maltesisk sol og prøve å bli litt bedre kjent i området.

 

l-għaqda mill-ġdid! (på gjensyn)
Like
1
Comments (1)

615.491