Alt inn i solen


Created 6 years ago  
Like
2

Hallå! Det har vært lite blogger fra meg i det siste. Grunnen er enkel: Jeg har spilt noe poker, men jeg har spilt som en hjerneskadet amøbe, og ikke hatt lyst til å skrive om det. Det er selvsagt en feig ting å gjøre; det er mye bedre å få det ut på papiret og lære av det. Eller, lære av det gjør en jo uansett. Men når en spiller dårlig så vil en (ihvertfall jeg) bare forlate åstedet som en god tyv: Fortest mulig, og forhåpentligvis uten noen spor av at en noengang var der.

Så istedetfor historier om hvordan en blåser et 220€ innkjøp og 170 bb på kun topp-par og lignende så kan jeg heller fortelle om gårsdagens turnering på Portomaso Casino her i Malta. 35€+10€+5€ var innkjøpet, og det var en bounty-turnering. Kun 10 000 chips og 20 minutters blinds, men det er da mulig å spille litt poker alikevel. 35 spillere stilte opp, så selv om premiepotten ikke ble verdens største så var jeg uansett klar for å spille god poker (vel, det var planen ihvertfall), og ta bedre avgjørelser rundt filten enn jeg har gjort de siste ukene.

Kom litt sent og slo meg ned på bord 2 med fem minutter igjen av første blindenivå. Folder et par hender før jeg får 3 4 i tredje posisjon (7-handed). Jeg høyner til 150 (25-50 selvsagt) og får kun syn av en dame i BB som jeg har spilt litt med før. Q-5-4 i floppen. Hun byr 300 i front. Jeg tenker litt og syner. Føler rangen hennes er veldig vektet til en random Q eller et slags mellompar som vil se hvor hun er hen. Jeg syner med andre ord ikke fordi jeg tror jeg har beste hånda, men fordi jeg har planer om å få henne til å tro det. Turn er 8. Hun byr ut 625. Jeg bestemmer meg for å følge opp med planen min, og rehøyner til 2000. Absolutt litt spewy, men hva skal hun tro meg på liksom ? Hvor komfortabel er hun med f.eks QT og lignende i denne spotten, særlig når jeg likegodt kan sette resten på river. Kanskje er rangen min litt polarized her, men samtidig gjør jeg nok det samme med AA og sånt for å få maks value. Hun folder uansett og jeg tar inn en fin pott. Klarer ikke å unngå det jeg ikke bør gjøre, og viser en 3'er idet jeg drar inn chipsa. Ganske poengløst dog, siden poenget mitt er at jeg vil ha respekt for slike moves, ikke få bordet til å tro at jeg spiller som en maniac.

Jeg blir involvert allerede to hender senere, når blinde har steget til 50-100. Finner Q Q fra UTG og går til 250. Jeg får 3 syn, inkludert BB. Floppen er 9-6-2 med to hjerter. Check til meg som byr 500 (noe jeg i ettertid føler er litt lite, må tenke litt mer over betsizingen min i perioder tror jeg). Med to hjerter ute og 3 stk i potten burde jeg tross alt krevd litt mer for de som ville se turn. BB er den eneste som syner. Turn er A i hjerter. Han checker, og jeg tenker litt og checker bak. Vet at jeg har en hjerter selv og ser ingen stor fare med å gi et frikort her. River er 7 og bordets fjerde hjerter. Han byr ut 1000 i front. Jeg sukker litt, ser ned på hånda mi, og syner ganske kjapt. Han viser K8 i hjerter for nuts, og han kom dit på turn allerede som jeg kanskje fryktet. Mulig jeg kan kaste river dog. Er vel ikke så ofte han byr ut uten nuts her. Siden jeg har Q så er det jo ikke mange flusher han kan by confident ut på. Så mulig jeg burde tenkt litt mer over synet i bunn, selv om jeg tror det kanskje er vel tight å sette han på kun nuts.

Tape mer chips skulle jeg også gjøre en runde senere. 9 T er godt nok til raise fra 3.posisjon. Får nok en gang tre syn, deriblant en ung italiener i BB som visstnok lever av poker. Floppen er uvanlige J-J-J. Jeg velger å checke den. Føler at mot 3 stk så har nok minst en et pocketpar. Turn er A. Forsåvidt et interessant kort, så etter check til meg så byr jeg 525. Kun italieneren i BB syner. Jeg tror han er dyktig nok til å syne ganske light her, og mistenker han på et lavt par eller om så bare K høy. Så når river blanker totalt ut med en 2'er og han checker igjen så føler jeg at hvis jeg byr igjen så får jeg han av. Går for 1200, bare for å se et instasyn. Han viser opp A4s. Det virker standard at hver gang jeg prøver å representere noe så har motstanderen det. Men jeg bør sikkert gi opp på river for å spare chips, selv om jeg står fast på at han kan syne ganske light på turn siden han vet at A er fint kort for meg å representere. Potten sender meg uansett ned i 7000 chips, så det er ikke den beste starten selv om jeg har mye spillerom ennå.

Tar en liten pott litt senere da det blir kast til meg i SB. Jeg finner A T og går til 300. BB syner, som jeg forventet at han skulle gjøre (middelaldrende maltesisk stasjon). 8-7-3 i bordet. Jeg byr 400 i front, og får kjapt syn. Turn er 9, et ok kort for meg. Jeg tenker litt og checker. Føler meg ganske trygg på at han checker bak de fleste hendene sine her, selv om han fort kan ha hatt noe ala 65 selvsagt. Han checker bak som jeg trodde. River er T. Bordet er selvsagt veldig straighty, men jeg føler sterkt på meg at jeg nå fikk beste hånden. Vanskelig å by for value dog, så jeg bare checker. Han checker bak og hånden min står selvsagt til månen. Han viser en 3'er, så det styrker jo mistanken min om at han vil syne veldig light fra BB siden han føler seg 'priced in'.

Spiller en hånd litt dårlig senere (de fleste leser tenker nok 'hm, dette er jo tilfelle på alle hendene') da ei dame limper for 150 (blinde har økt nå ja).. Jeg har Q J på knappen men velger å bare limpe med. Jeg kan selvsagt raise siden jeg har posisjon, men valgte å variere litt. SB og BB er også med. 9-8-6 på flopp. BB er nettopp kommer til bordet, og har vært ok aktiv (yngre fyr). Han byr 525 etter check til seg. Jeg tar synet pga at jeg har posisjon og en del turnkort som kan være bra for meg. Tror leaden hans ofte er et topp-par, og føler jeg kan få han av senere (han var ikke til stede når jeg viste 3'eren tidligere). SB syner også dog, men det er stasjonen fra forrige hånd, så jeg er ikke så veldig bekymret. K på turn, og jeg får check til meg. Da er det vel bare å følge opp ? Nei, jeg feiger ut og checker bak. Følte at jeg ikke kunne represtere K'en så sterkt (hvilken Kx skulle jeg ha limpet og synt flopp med), men jeg synte jo i posisjon for å ta ned potten senere, så da kunne jeg ihvertfall prøvd. River er 5. SB checker og BB byr 950. Jeg tenker litt på om jeg skal prøve å representere en straight (En 7'er ville vært i tråd med hvordan jeg har spilt hånda underveis), men tar ikke sjansen siden BB fort kan ha den selv og det vil koste for mye av stacken min å finne ut. Folder, og det samme gjør SB.

Samme unge fyr høyner opp til 400 litt senere (minraise, blinde er nå 1-200). Jeg er i BB og syner med K Q. Floppen er J-T-7 med tre diamanter. Mildt sagt en bra flopp for min hånd, og en hånd jeg absolutt er villig til å spille for stacks om! Jeg checker, men skuffende nok checker han bak. A på turn er dog ikke et ille kort. Igjen checker jeg, 100% overbevist om at han vil ta et stab på dette kortet. Han byr 675, og jeg syner. 4 på river, men dessverre en diamant. Jeg er selvsagt overbevist om at jeg har beste hånda ennå, men det gjør det verre å få betalt. Føler dog at han vil checke tilbake nesten hele rangen hvis jeg checker, så jeg må gå for value selv. Byr 1100 og får etterhvert syn. Aner ærlig talt ikke hva han kan ha hatt (to par AT eller noe?), men min flush står og jeg kommer meg litt opp i chips. Til første pause har jeg ca 9000.

Får lite spillbart etter den, og blinde er blitt 2-400 med 25 i ante før jeg blir involvert igjen. På grunn av lite kort og et semi-aktivt bord så ble det bare slik at jeg falt ned mot pushstack. Har ca 7000 når den unge italieneren minhøyner til 800 UTG (hans normale sizing). Jeg finner A J i 3.posisjon (7-handed) og tenker litt før jeg får på deigen. Vet at hans UTG-range nok er noe løsere enn de fleste andre på bordet, og tror dette er en +EV push mot den rangen i lengden. Får snapfolds fra hele bordet, inkludert høyneren.

Mer preflop-moro kommer runden senere når det kastes til button. Han høyner til 1025. Han er forholdsvis saklig, men ikke så saklig at han ikke vet at han kan høyne løsere på knappen. Jeg har uansett en enkel avgjørelse når jeg ser T T i SB. Deig meldt. Jeg får ikke noe instakast denne gangen. Det ser ut som om han virkelig har lyst til å syne (han er nok mistenksom på rangen min fra SB her, som han bør være). Men til slutt finner han kastet. Like etterpå blir bordet brutt, og jeg blir flyttet siden vi nå er 20 stk igjen.

Kommer fort i aksjon på det nye bordet også med mitt standardspill. Midtpos åpner nemlig til 1400 på 3-600 med 50 i ante. Han er ung (sikkert early 20s) og har bra stack. Selv om jeg ikke har sett han før så tror jeg at rangen kan være vid. Jeg har således en lett push med min A 9 fra BB. Han snapfolder. Bare to hender senere åpner samme fyr, nok en gang til 1400. Jeg får et velkomment syn på knappen med J J . Vurderer kjapt en squeeze-trap, siden jeg nå har den aktive unge italieneren rett bak med en pushstack. Ergo vurderer jeg å kun syne og håpe han pusher bak. Men siden det er mot samme spiller som jeg nettopp pushet over, så skyver jeg nok en gang inn deigen. Han spør denne gangen om en count og bruker lengre tid på å tenke over den. Men han finner uansett kastet rimelig kjapt. To fine potter å ta inn, som faktisk sender meg opp mot 20 bb.

Etter det blir det dog korttørke en stund mens det er mye action ellers på bordet. Blant annet er det en annen ung italiener med stor stack på bordet. Han er meget heldig i en standard hånd hvor hans 99 løper inn i AK og AA (shortstack). Men 9 på river, og fyren slår ut 2 stk og spiller nå på sikkert 80k minst. Blinde stiger til 4-800 med 75 i ante, og vi begynner å bli shorthanded siden folk ryker i kjapt tempo. Jeg har funnet lite å spille men har stack nok til at det ikke er kritisk.

Vi er kommet ned i 11 stk og finalebordsbobla før jeg blir involvert igjen. Vi er nå kun 5 stk rundt bordet, og jeg har ca 10500 når jeg finner K T i 2.posisjon. Tror det er en ganske soleklar push, så jeg skyver inn og får snapfolds. Det nærmer seg pause og etter den blir det 6-1200 i blinde. Så jeg har ikke akkurat noen stor stack, selv om jeg ikke føler meg i umiddelbar fare. Neste hånd er jeg UTG og finner 6 6 . Siden jeg pushet forrige hånd tenker jeg meget kjapt over det, men er ganske overbevist om at dette må være en push 5-handed mot folk som neppe syner like light som de bør. Så jeg skyver inn igjen. Italieneren med grovstacken sier umiddelbart 'all-in' fra SB. 'I hope you have Ace King?' sier jeg idet jeg viser opp hånda mi. Det stemte heldigvis, og jeg har en flipp for en ok stack. Q-J-4 i flopp er småskummel, men ikke noe mer. K på turn gjør det dog vanskelig, og når river blanker ut må jeg forlate turneringen mens resten av spillerne gjør seg klar til finalebord.

Men sånt skjer. Jeg følte det var klar framgang på spillet mitt i dag, selv om jeg ikke klarte å samle stor stack og ble redusert til pushbot. Men det er jo en av de tingene jeg kan best, så hvorfor ikke? Selvsagt lurer en litt når en ser andre folk med 40k stacker og sånt (hvordan får de den?), og jeg bør absolutt bli flinkere til å plukke opp flere potter underveis. Men nå spewet jeg ikke vekk chipsa, og jeg satte meg selv i en posisjon til å kunne gjøre det bra. Mot slutten av turneringer må en ha litt flyt. Og for å få flyt må en være til stede, ikke være bustet for lengst på et hjernedødt move. Står sekserne mine så har jeg en brukbar mulighet til å gjøre det bra, og mer kan en ikke forlange. Den beste spilleren til å plukke masse småpotter blir jeg uansett aldri, men det er viktig at jeg spiller på det jeg kan og samtidig prøver å utvikle meg til å kunne hente litt flere potter med hjelp av kalkulert tenking. Det vil fungere mye bedre enn tankeløse bløffer.

Ellers så kan jeg melde om minst 25 grader på Malta og strålende sol . Sommeren er kommet, og enda varmere skal det bli! I morgen er det tilbake til jobb etter noen fridager, men det er ikke umulig at jeg tar et lodd i en turnering i kveld også. Nå skal jeg ut og trene (such a brag) mens jeg prøver å unngå heteslag!

Edit: Ønsker lykke til for alle nordmenn som er i Vegas nå i sommer. Alltid like gøy å følge med på WSOP!
Like
2
No comments yet.

194.7048