Whaleblog - Pokerhender


Created 6 years ago  
Like
2

Tid for en ny blogg. Jeg har spilt to turneringer den siste uken, og faktisk begynt å spille sånn passe solid. Resultatene har selvsagt lagt vente på seg (ingen ITM som vanlig), men jeg har hatt en del interessante hender, så jeg tenkte jeg skulle dele disse i kronologisk rekkefølge. Begge er fredagsturneringene på Portomaso Casino, med en ukes mellomrom.

60€+30€+10€ bounty-turnering, Fredag 8. Juni. 28 spillere til start.

Hånd 1: Få betalt med krutt

- Blinde er 50-100 og to spillere limper inn. Jeg er i SB og finner Q Q . Det er godt nok for en høyning til 400. Spilleren i BB kikker på kortene sine og annonserer 'raise'. Han går til 1400 totalt. Ene limperen coldcaller overraskende nok, og jeg velger å gjøre det samme. Jeg har en god hånd, men det er ingen vits å gå amok med 200 bb stack. Floppen kommer Q-6-7 med to diamanter. BB går ut og byr 1600. Kast til meg som håper han har AA/KK og går til 4000 (i tillegg til at en raise gjør rangen min mye widere enn bare en call imo). Han går i boks i ett minutt og sier så 'all-in'. Jeg syner i Phil Hellmuth-fashion, og er oppe mot KK. Ingen konge meldt, og jeg dobler opp til over 40 000 chips og får en bounty med på kjøpet.

Hånd 2: Gi alt tilbake.

- Blinde er 75-150. En limp for 150, før en superaggro spiller (som jeg senere finner ut er en nederlandsk pro) går til 525 fra EP1. Det kastes til button, en ung italiener som virker ok kompentent. Han går til 2000. Jeg tenker at hvis han kan spille poker i det hele tatt, så bør rangen hans være løs her fra button, siden han må ha lagt merke til hvor mye nederlenderen høyner. Så med min J J går jeg til 5100 totalt. Kast tilbake til italieneren som umiddelbart hiver inn bounty-chippen sin som et tegn på 'all-in'. Jeg liker ikke spotten, men er priced in til å syne (han har vel rundt 14k). Får det beste jeg kan håpe på, nemlig en flip mot AK. Men tress i knekt på river var ikke det jeg ville se, da det ga han straight og potten.

Hånd 3: Spewy imagebygging.

- Nevnte nederlender går til 725 på 150-300 blinds fra midtpos. Jeg er i BB og tar et løs 3-bet med J 3 til 2100. Han tenker litt og syner. Floppen kommer A-J-T. Jeg tenker litt før jeg byr 2600. Får kast. Jeg gjør det jeg absolutt ikke bør gjøre, og viser en 3'er idet jeg drar inn chipsa.

Hånd 4: Mer av det samme.

- Neste hånd går nederlenderen til 825 pre etter kast til seg. Jeg finner J T i SB og 3-better nok en gang, denne gangen 2200. Tanken er at han neppe tror jeg er av typen som 3-better light to ganger på rad (men hadde vært mer troverdig om jeg ikke hadde vist 3'eren i forrige hånd). Han tenker litt og syner. J-J-T i flopp. Helt ok. Jeg byr 2625, og han tenker litt og syner. Turn er 3. Jeg byr 4000, og han syner nok en gang etter noe tenketid. River er J, et kort jeg egentlig ikke trengte, men det forandrer ikke mye. Jeg gjør et poeng av å kikke over stacken min før jeg byr 8000 (har ca 6k bak). Han er i boks lenge, men syner, og kan jo selvsagt ikke slå huset mitt. Senere fant jeg ut at han hadde AK høy!

Hånd 5: Herocall.

- Etter den potten og et par andre potter lå jeg rundt 40k i evigheter mens blinde økte og vi nærmet oss finalebord. Blinde er blitt 3-600 med 50 i ante da det er et par limp til meg som er i SB. Jeg completer med Q 4 selv om hånda er crap. BB checker. Q-T-3 i flopp. Check til eldre Malteser som har spilt noe merkelig/spewy. Han byr 5000 (!). Jeg tenker litt og syner. Turn er 2. Han byr nok en gang 5000 etter at jeg checket. Jeg tenker tilbake på at han gjorde det samme med mellompar tidligere i turneringen (bydde like beløp på flopp og turn), og bestemmer meg for å syne og sannsynligvis syne ned river. Den er 6. Etter at jeg checker går han all-in for 30 000 chips! WTF. Jeg hadde ikke helt ventet det, og går litt i boks. Jeg har 29400 igjen selv, så jeg er ute hvis jeg har feil. Jeg kikker på bordet og tar meg tid til å gå igjennom sannsynlige hender. Jeg taper mot alle andre Q, samtidig misset alle drag (J9 misset, 4-flush muligheten på flopp kom ikke inn). I tillegg føler jeg at fyren prøver å virke sterk (en kraftfull all-in på river), og tror det kan være det motsatte. Jeg syner, og han nikker og viser motvillig opp 9To for midtpar. Dermed en herlig dobling, og jeg kom meg inn på finalebord med rundt 80 000 chips.

Hånd 6: Marginal push.

- Nevnte nederlender er også på finalebordet. Vi er 8 stk igjen og han har chipledelsen med rundt 150 000 chips. Jeg har ca 70 000 på blinde 1500-3k. Han høyner ca hver hånd, og jeg venter bare på en bra mulighet til å skyve over han. Den kommer når UTG limper for 3000 (lite å bry seg om), og en spiller i midtpos gjør det samme (lite å bry seg om, han ville høynet hvis han var sterk). Nederlenderen er på knappen og går til 12 000. Jeg er i BB og finner A 2 og tenker i 10 sekunder før jeg skyver inn. Selvsagt noe marginalt, men jeg har Ace-removal og fyren spiller veldig løst. Button-rangen hans kan være det meste han finner spillbart, rett og slett pga posisjon. Limperne kaster og fyren tenker i et par minutter før han sier 'call'. Jeg viser opp A2, og han viser.. KTo!?? Ganske sykt å få et syn der for halve stacken hans med tanke på at han dominerte bordet ganske bra. Han må ha trodd at jeg var i stand til å pushe superløst + at han forhåpentligvis så på meg som en farlig motstander. Uansett er jeg fornøyd så lenge jeg får penga inn foran. Småekle Q-J-5 i flopp. Blank 7 på turn, men en standard K på river sender meg ut på 8.plass. Kjedelig! Også litt kjedelig at jeg ikke bare klarer å le av det og gå fra bordet, men slenger med to engelske ord om hvor heldig han er idet jeg går (og det første ordet begynner på 'f').

 

60€+30€+10€ bounty-turnering, Fredag 15. Juni. 19 stk til start.

Hånd 1: Få betalt mot fisk.

- Blinde er 25-50 og jeg finner K K i midtpos. Høyner til 150, og får 3 syn, deriblant en eldre italiener som neppe har spilt mye turneringer før i sitt liv. Q-J-4 i bordet. Jeg byr 325 etter check til meg, og kun nevnte italiener syner. 6 på turn. Jeg byr 800, og han syner ganske kjapt. River er 7. Jeg går for tung value av det som må være en Q, alternativt AJ. Byr 2200, og får instasyn. Jeg viser confident opp KK, og er god. Kunne kanskje bydd enda litt mer på turn og river tilogmed.

Hånd 2: Mer valuetown.

- Blinde er 50-100 og det er noen limp inn. Jeg er i SB med T 5 og er selvsagt med for 50 til. Floppen kommer J-T-4. Check til cutoff, som byr 300. Jeg tar et litt løst syn. Tror vel sjansen for at han har en knekt er passe stor, men kan jo være at han bydde bare pga. check til seg. Turn 5. Ding ? Jeg velger å lede ut for 900 i front. Han ser litt forvirret ut, men syner. River er 2. Jeg bestemmer meg for et ikke altfor stort bud (var usikker på om fyren ville betale hvis jeg gjorde det for stort) så jeg byr 1350. Han sukker litt, men syner, og jeg drar inn chipsa mot hans QJ. Heldig turn selvsagt, men litt flaks må en ha iblant.

Hånd 3: Fold pre?

- Blinde er 75-150 og det kastes til meg i SB. Jeg finner A Q og går til 400 pre mot den italienske fisken i BB. Han rehøyner til 950! Fyren har aldri høynet før, langt mindre rehøynet. Jeg skulle ønske jeg var god nok til bare kaste AQ pre her og nå, da jeg må spille hånda i posisjon og fyrens range nok er QQ/AK+ . Så da bør jeg jo kaste, men istedet syner jeg. A-4-5 i bordet. Jeg checker, og han byr 1000. Jeg tenker litt og syner. Turn er 6. Jeg checker igjen, og nok en gang byr han 1000. Jeg hater spotten, men tror det er en ok sjanse for at han kanskje har noe ala KK som han føler han 'må' by med. Så jeg syner igjen. River er en ny 4'er. Jeg checker, og han prøver å by 800, men det blir bare 500 på grunn av at han gjør tidenes stringbet. En kan jo ikke gjøre så mye annet enn å syne, men jeg ønsker ennå at jeg bare kastet meg pre. Det hadde vært insanely tight, men veldig 'hood' mot en som stortsett aldri vil dukke opp med noe jeg slår der. Han viser AK og jeg mucker og fortviler litt over meg selv. Jeg kom meg selvsagt unna billig og kanskje spilte jeg hånda greit nok, men i slike opplagte spots må en kanskje være enda strammere med seg selv.

Hånd 4: Syltynt valuebet.

- Blinde er oppe på 150-300 og jeg sitter på rundt 25 000 chips. En superfisk limper, før en yngre Italiener høyner til 1075. Jeg finner T 8 på knapp og tar et litt løst syn i posisjon. Jeg vet jo at fisken kommer jo til å syne, hvilket gjør det veldig attraktivt. Vi blir 4 stk til flopp, og den kommer T-9-2 med en diamant. Check til preflophøyneren som byr 2050. Jeg føler at han må være ok sterk her for å by inn i 3 andre, men jeg er ikke helt klar for å slippe topp-par ennå. Jeg syner, og det blir kun oss til turn. Den er 7. Bordets tredje hjerte, men det gir meg samtidig et åpent stritedrag. Han checker til meg, og jeg bestemmer meg for å by. Har ikke lyst til å slippe til et hjerte til, og det er godt mulig jeg har beste hånd allerede. Byr 3000, og han syner ganske kjapt. River er 8. Han tenker litt og checker. Jeg tror ikke han checker en straight til meg, så jeg føler at jeg kan gå for value her (er dog lite jeg kan få betalt av, selv en hånd som AA kan umulig like bordet nå). Tror nok jeg bare kan checke bak her, men istedet legger jeg ut 4100 chips. Han går i boks minst et par minutter før han gjør det som virker som et motvillig syn. Jeg viser opp hånda og regner med å vinne potten, men han viser opp T8o for deling!

Hånd 5: Tabbe.

- Blinde er blitt 2-400 med 50 i ante, og samme italiener høyner til 925 pre fra EP1 (hans andre høyning på rad). Jeg sitter i midtpos og kikker ned på Q Q . 3-better til 2300, før en asiatisk spiller som virket å spille ok flater mitt 3-bet (!). Det overrasker meg, og jeg blir ikke mindre overrasket når en eldre Malteser melder 'all-in'. Turen kommer tilbake til meg, og uten å kikke bort på stacken til fyren så tenker jeg at 'her må jeg inn' og får på deigen selv. Sistemann kaster. Jeg er oppe mot KK, hvilket er dumt, men jeg ser på det som en cooler. Jeg sjekket tross alt stacken til fyren 5 minutter tidligere og er sikker på at han har maks 13-14 000, så jeg vil ennå ha chips igjen og muligheter selv med tap. Tape gjør jeg også, da han flopper quad Kings. Oh well, lite å gjøre med det. Dealeren teller chips og sier '24 750'. Jeg blir sjokkert og bryter ut 'what?'. Det viser seg at fyren hadde mye mye mer enn jeg trodde (kanskje en 10 000 chips var skjult for meg eller noe?), og at jeg sitter igjen med koselige 125 chips. Det er nok vanskelig å kaste QQ uansett, særlig siden jeg ikke tror rangen hans kun er vektet til AA/KK for det movet. Men jeg har jo tid nok til å stoppe litt opp og spørre dealeren hvor mye chips det er snakk om før jeg tar en avgjørelse. Det er stor forskjell på å syne det jeg trodde var 30-35 bb shove, og en på over 50 bb. Særlig når det er turneringslivet mitt, og det tross alt har vært raise-reraise-call foran gamlingen før han skyver inn. Kanskje jeg kunne funnet kastet, eller ihvertfall en dag bli så god at jeg klarer å vurdere det. Istedet ble det en litt forhastet avgjørelse, og den kostet meg dyrt.

 

I kveld blir det ikke noe livespill, men derimot noe online-grind i forbindelse med PokerStars sin dag med halve priser på turneringer. Sjansen for suksess er vel about 3.50%, men ingenting hadde gledet meg mer enn om det motsatte skjedde!
Like
2
No comments yet.

Whaleblog - Lite flyt


Created 6 years ago  
Like
3

Solen skinner her på Malta. Hver eneste dag. Det er kanskje ikke så rart, vi er tross alt allerede i Juni måned (tiden går fort). Og i sedvanlig stil så velger jeg innekvelder på Casino istedet for å sikre seg litt farge på kroppen (ok, litt blir det nok). Uansett, nok innlende snakk for å skape et stemingsbilde. I går tok jeg et lodd i 35€+30€ double chance turnering på Portomaso Casino. 24 stk stilte opp, og jeg var klar til å prøve å spille solid poker for en gangs skyld.

Jeg kom litt sent fram til lokalet, men det skulle vise seg at jeg kom akkurat i tide. Turneringen har vært gang i ca 10 minutter når jeg slår meg ned på bordet. Jeg ser en limp for 50 foran meg, en høyning til 275 av en ung spiller og en flatcall, før jeg ser ned på A A . Det er en hyggelig velkomstgave, og det er ikke tvil om at jeg er klar for å få inn mye chips her (ldo?). Jeg rehøyner til 1300. En annen fyr bak går i boks i minst ett minutt før han visstnok kaster JJ. Første høyneren syner, og vi ser floppen 2-2-9. Så trygg som den kan bli. Han checker og jeg byr 1825 etter å ha tenkt litt på en ok sizing for en turn-shove (kunne kanskje gått litt høyere, 2200 eller deromkring). Han tenker en stund og syner, og jeg er 99% sikker på at her snakker vi par mellom 66 og JJ sånn ca. Turn er Q. Han checker. Jeg tar en klassik kunstpause på 5-10 sekunder før jeg murer på deigen (ca 6500). Det er et pottsized bud, og jeg vet at den linja kan se litt bluffish ut, særlig hvis han tror jeg er en spiller som kan være på move (tror dog aldri jeg har spilt mot han før). Han går i boks i et par minutter før han finner synet. AA er selvsagt god mot hans TT, og en J på river forandrer ikke mye. Dobling på første hånd er ikke feil, selv om det å spile to ess til bunns ikke akkurat er noen skill i seg selv.

Mangel på skill finner vi derimot litt senere. Jeg finner A Q og høyner til 250 pre (50-100 nå). Får en flatcall før en sprø eldre fyr på knappen går til 650. Jeg tenker litt og syner. Liker ikke situasjonen, men fyren spiller så merkelig at jeg tror ikke rangen hans trenger å være krutt. Sistemann syner også. Q-6-5 i bordet. Ikke håpløs flopp for meg tross alt. Jeg checker, og andremann i hånda går rett ut og byr 1500. Rehøyneren syner, og det er tilbake til meg. Mulig jeg bare bør nit it up og kaste, men da burde jeg vel kastet pre uansett. Der og da føler jeg at jeg ikke kan kaste TPTK for ett bud, så jeg syner også. T på turn. Den blir overraskende nok checket rundt, og vi ser en 2'er lande på river. Jeg tenker at det er stor sjanse for at jeg er best her, og fyrer ut et lite valuebud i front på 2100 chips. Andremann går lenge i boks før han syner. Så går den gale eldre fyren all-in for ca 8500 chips! Det hadde jeg ikke ventet, og i retroperspekt så bør jeg klare å kaste. Jeg trodde jeg valuebettet, og linja hans maker ikke sense for et overpar egentlig, men han er egentlig ikke typen til å bluffshowe river. Men er han i stand til å overvurdere QK/QJ-hender? Det tror jeg, og jeg ender opp med å gjøre et litt svakt syn. Han viser KK, og jeg kan bare si 'nice hand' mens jeg banker meg selv opp innvendig for å ha betalt han i en spot hvor det var opplagt at han var sterk. Dermed ned i 900 chips, og den gode starten var lite verdt.

Blir så flyttet bord på grunn av en del sent registrete spillere, og jeg blir flyttet på bord med de. På 75-150 går knappen til 500 (6-handed). Jeg finner 7 7 i SB og tenker litt før jeg syner. Kan ha beste hånda, og det er hat å spille ute av posisjon, men følte det ble litt tynt å 3-bette før jeg vet mer om hvordan motstanderen spiller. BB syner også. T-4-4 i bordet. Det checkes til høyneren, som byr 800. Jeg tenker litt og syner. BB kaster. Turn er 3. Jeg checker igjen og han tenker en stund og checker bak. Er veldig sikker på at jeg bør ha beste hånd da, og 6 på river forandrer ikke det. Jeg checker igjen, og han checker bak. Hånda mi er selvsagt god. Det suger å spille slike potter ute av posisjon, men iblant må en vel bare ta en standard check-call linje og vurdere underveis i hånda.

Samme fyr høyner neste hånd også, til 500. Jeg finner A K på knappen og tenker litt før jeg går til 1400. Fyren har bare 6-7000 igjen og jeg håper han er klar for å finne på noe sprell. Men han kaster dessverre fort.

Noen hender senere høyner en aktiv ung fyr fra 2.pos til 350. SB syner, og jeg er i BB og har et lett syn med min J 8 . J-9-2 i flopp, som blir checket rundt. Turn er ny 9'er. Jeg byr 525 etter at SB checker. Preflopraiser høyner til 1200! Jeg tror basically han har ingenting, med mindre han potkontrollerte en 9'er på flopp. Men jeg tror det er rør ca 80% av tiden, så jeg syner etter å ha ha 'tenkt' litt. En blank 3'er på river. Jeg checker fort og håper han byr så jeg kan snapcalle han. Men dessverre checker han bak, og hånda mi står selvsagt til månen.

Tar også en liten pott litt senere da det er noen limp til meg, og jeg limper med for 200 med høyst spekulative 6 4 på knappen. Kanskje litt tynt, men jeg har jo posisjon mot en del svake spillere. A-7-6 kommer i floppen, og alle er hyggelige nok til å checke til meg. Da byr jeg 500 (halv pott) og tar den ned. Lett når en kan det? Jeg vant mange småpotter i denne perioden, og har kommet meg opp over 12 000 chips når det blir pause og en kan bruke sin 'double chance' til 10 000 chips ekstra. Det gjør jeg selvsagt, og kommer tilbake etter pause til ca 22 500 chips på 150-300 med 25 i ante.

Med 20 stk igjen i turneringen spilles det nå på to 10-mannsbord. Ikke akkurat det jeg liker best, men da får en bare spille tight. Etter å ha foldet noen hender kommer det 3-4 limp til meg. Jeg har A 2 på knappen og hiver meg med. Selve hånda er ikke så nøye da jeg føler at jeg i et slikt felt kan limpe med mye på knappen og bruke posisjon underveis. Floppen kommer 7-8-2 og blir checket til meg. Jeg kan selvsagt by her, men mot 5 andre så regner jeg med at noen har noe. Så jeg feiger litt ut og tar et frikort. 2. Ding. Nå sitter jeg på en ekstremt skjult tress. En spewgubbe i SB leder ut 1500, og får to syn før turen kommer til meg. Jeg går litt i boks. Jeg vurderer å bare skyve på siden det er mye i midten, men jeg vil jo ha litt verdi av hånda. Men med to hjerter ute og 3 stk i potten før jeg, så føler jeg at jeg ikke bare kan syne.

Jeg velger å høyne til 7000 totalt, klar for å sette resten på de fleste rivers. Førstemann kaster, mens andremann syner. Han syner 7000 med 6000 bak! Jeg lurer litt på hva han kan ha, særlig når han snappusher i front på J river. Det er ulogisk spill som f*, men jeg snapsyner uansett sammen med en kommentar om at jeg håper han ikke har 77. Det har han ikke. T9o er det han viser opp, og straight på river er godt nok til å slå min tress. Jeg blir lettere sjokkert, men klarer å holde meg rolig utenom å le litt og vise opp hånda mi. Han syner 60% av stacken på turn med en 16% sjanse til å vinne hånda. Det er greit for meg, selv om det selvsagt suger at han traff. Så istedetfor en godstack på ca 40k så er jeg nede i 8000 og 20 big blinds.

Med såpass lite chips var det bare å vente på en god reshove-mulighet. Den kom dog ikke, og jeg ble bare blindet ned til pushstack. Blinde er blitt 3-600 med 25 ante før jeg pusher 8 6 fra cutoff (er vel 7-handed nå). Får kast. Hånda etter er det nok en gang kast til meg. Jeg finner A 7 og får det på nok en gang. Blinde øker straks til 4-800 og på et stramt bord bør det være muligheter for å få kast nok en gang. Det kastes til den andre nordmannen på bordet, en spiller som jeg møter ofte i turneringer her nede. Han syner kjapt, og jeg skjønner at det er trøbbel. Han viser opp AQ. K-T-7 i flopp gir dog et visst håp. Ny 7 på turn. Jeg bare venter på knekten på river, og den kommer nesten. Men heldigvis ble det bare en Q, så jeg får en heldig dobling og er tilbake på 20 bb.

Etter å ha blindet meg ned en rundes tid finner jeg Q Q i midtpos. Det er et kjærkomment syn. En noe korpulent Malteser som ser ut som Todd Brunson har limpet foran. Han er veldig tight, men jeg tror limpe-rangen kan inneholde hender som andre ville høynet. Så jeg velger å bare få det på, og håpe han har limpet med et ok par eller noe som han ønsker å ta sjansen med. Han tenker en stund, men kaster dessverre. Jeg er litt usikker på hvordan en skal spille slike gode hender med den stacken. Det er jo ikke slik at jeg trenger å balansere rangen veldig mot de eldre maltesiske spillerne. De vil jo uansett bare tenke på sine egne kort + det at de har lyst til å se en flopp, og mindre på min stack og om det jeg gjør virker mistenkelig.

Blinde stiger som vanlig i turneringer, og det blir uansett til at jeg er nede i pushstack igjen. Vi er plutselig nede i 11 spillere og på finalebordsbobla, hvilket gjør det mye enklere for meg når vi bare spiler 6-handed lenge. Pusher A 7 fra knappen en gang og får kast med ca 12 000 chips, før jeg folder et par hender. Ser så en push fra EP1, en yngre fyr som tapte en stor flip og nå er blitt short. Jeg finner A Q bak han og reskyver selvsagt. Jeg møter A7 i hjerter. Kan jeg bare vinne denne så er det håp. 3-4-6 er småskummel flopp, og det blir ikke bedre på turn som er 7. En uventet redning kommer på river med en 5'er, så vi deler potten med en straight på bordet. Jeg vet at jeg var heldig i en slik spot tidligere i turneringen, men det er uansett kjedelig å ikke vinne de pottene hvor en har sjans til å få stack og slå ut en mann.

Jeg fortsetter å dytte et par ganger mens vi stadig spiller 6-handed og venter på finalebord. Og dit kommer selvsagt ikke jeg. Finner A Q UTG, et monster med min stack. Skyver inn deigen (er blitt 6-1200 i blinde nå). Det kastes til den unge fyren i BB, som i mellomtiden har klart å doble opp. Han snapper og viser AK. Jeg slår oppgitt ut med armene, og får ingen hjelp denne gangen. Dermed ut på finalebordsbobla.

Det var selvsagt langt igjen, men det er frusterende å ha lite flyt når jeg følte at jeg i det store og hele (utenom at jeg burde klart å kaste AQ tidlig) spilte solid, og hadde fine spots til å få en god stack. Men flaks og uflaks kan en jo gjøre lite med, og har ennå noe å hente i det å spille hender optimalt. Men så lenge jeg beholder konsentrasjonen og spiller solid uten å spewe for mye, så tror jeg det er muligheter. Kanskje allerede i kveld? Nå skal jeg nemlig ut og spille 60€+30€ knockout-turnering!
Like
3
Comments (4)

361.7909