Whaleblog - Cash it out


Created 6 years ago  
Like
3

Godt nyttår folkens! Har blitt en stund siden sist blogg. Dels fordi jeg ikke ønsker å spamme ned Donkr med blogger hver uke, og dels også fordi jeg ikke har gjort så mye spennende pokermessig siden sist. Men i dag skal jeg gjøre det som jeg har tenkt på å gjøre lenge, nemlig å skrive en blogg som kun omhandler cash-games!

Først må jeg si at det ikke var planen min å spille cash denne uken. Planen var å få spilt en turnering eller to. Neste måned skal jeg nemlig spille det som heter Israeli Poker Tour, som tar turen innom Malta akkurat samtidig som jeg har fri 6 dager fra jobb. Innkjøpet der er 350€+50€, og det er jo lov å håpe at mange fiskete israelere tar turen, selv om det nok blir en del brukbare folk her fra Malta, samt italienere med kort reisevei. Men blir uansett gøy å spille en litt større turnering igjen, og jeg hadde håpet å få litt 'trening' i live-turneringer før den tid.

Det stod ikke på innsatsen. Først tok jeg turen innom Portomaso Casino i går, Fredag, med plan om å spille den vanlige dype 100€-turneringen. Men idet jeg kommer fram så får jeg høre at turneringen er avlyst, pga. for få spillere. Ok, da siktet jeg med inn på en turnering i dag da. Det er nemlig en turnering her for tiden som heter ESPT (European Synchronized Poker Tour), og de skulle ha en 120€ sideevent i dag klokken 18. Så jeg ankom lokalet like etter klokken 18 og forhører meg om denne. Men av alle ting så er den avlyst. Det var ikke nok spillere som hadde røket ut av Main Event'en, så de hadde ikke bord + dealere til å kjøre sideevent. Det er mulig det er et bra logistisk argument, men det høres veldig useriøst ut for meg.

Men ok, da få en spille litt cash. Vel hadde jeg bare med meg 200€, og ingenting mer, men jeg tok uansett sjansen. Satte meg på venteliste på et 1€-2€ lag, og det kom i gang etter under 10 minutter. På grunn av ESPT er det jo bra med action på cashfronten her denne helgen. Bordet fyltes veldig fort opp, og vi spilte mellom 7-10 handed hele veien.

Folder noen hender i starten før en spiller høyner til 10 pre. Han får et par syn, og jeg tar også et litt løst syn fra button med 7 6 . Floppen kommer J-4-5, og den blir faktisk checket rundt til meg. Jeg byr 25 for å ta den ned her og nå, og med outs (og større pott) hvis jeg skulle treffe straighten. Alle kaster.

Spiller snart en ny hånd, da en ung italiener høyner fra tidlig posisjon til 7. Jeg syner i midtpos med A Q, og vi blir totalt 5 stk til flopp. Den kommer K-Q-7 med to diamanter. BB byr rett ut 20, preflopraiseren kaster, og jeg gjør det samme. Dette er nok på grensen til å være for tight, selv om han nok ofte leder med en K, og jeg ikke har så mange gode turnkort. Men med backdoor diamanter også å jobbe med, så er det mulig at jeg kan syne. Posisjon har jeg også.

Allerede neste hånd er det action igjen. En annen italiener har straddlet til 4, og jeg finner likegodt K K fra 4.posisjon. Går til 13. Det kastes til straddleren, som overraskende og gledelig finner fram chips for å høyne. Han går til 52. Her har jeg to valg. Syne eller pushe. Det er mulig jeg kan syne, siden rangen hans for å høyne sine egen straddle kan være vid, og jeg gladlig får det inn på alle flopper som ikke inneholder en A. Jeg velger dog å få inn deigen, siden jeg uansett ikke har tenkt å kaste, og jeg håper jo at han har plukket en bra hånd som han kan syne med. Skulle han ha AA, then so be it. Han ser overrasket bort på meg og vurderer noen sekunder, men kaster ganske fort.

Sitter så og kaster en stund uten å få noe spillbart (det er mulig jeg var involvert i noen småpotter, men ingenting spennende). Blir litt lei av det etterhvert, og da jeg finner monsterhånda 3 4 så spiller jeg opp til 7 fra 3.posisjon. Selvsagt veldig løst, men jeg hadde sittet tight lenge, og jeg hadde uansett ikke tenkt å involvere meg kjempetungt uten bra treff. Får tre syn, og floppen kommer K-3-4 med de to sistnevnte som hjerter. Det er jo en bra treff, så med check til meg så byr jeg 16. Blir flatcallet av aktiv italiener (han som jeg pushet KK mot), før fyren som synte raisen fra BB går til 55. Wtf. Jeg tar meg tid til å tenke igjennom dette. Ja, han kan ha 33 eller 44, men det er så utrolig lite sannsynlig statistisk sett med tanke på min hånd. Samtidig vet jeg at han er sterk som høyner inn i et bet og en call, selv om en helt aldri skal ta bort bløffer fra rangen til folk. Men jeg føler at dette er mest sannsynlig en K med et bra drag. F.eks KQ/KJ of hearts, eller om så noe ala 67 i hjerter. Vurderer å syne for å få deigen inn på en non-heart turn, men ender opp med å skyve for å beskytte meg mot drag. Hvis han dog har et så sterkt drag som jeg tror så syner han nok uansett, og så får det heller bli opp til de som har pokerstove å regne hvordan oddsen er mot et big draw med min hånd.

Han syner veldig fort, men ser ikke helt happy ut. Turn er en svart 6'er, og river en svart 8'er, og jeg tabler fort hånda mi og regner med at den må være god da. Han stirrer lenge på den, før han til slutt mucker, så det var nok litt frustrasjon over at et god drag misset der ja. Uansett en koselig dobling og jeg sitter nå med rundt 500 foran meg. Ikke feil.

Siden jeg selvsagt er en feiging som tenker på penger når jeg spiller, så har jeg lyst til å reise meg og forlate for dagen, men jeg blir selvsagt sittende en stund til for å unngå hit and run-tendenser. Folder en del uspillbare hender et par runders tid, før en aktiv engelskmann på rundt 50 høyner til 6 pre. Har spilt mot han i noen turneringer her nede, og han har definitivt en wide range, selv om jeg er usikker på hvor dyktig han egentlig er. Han får ett syn, og jeg syner på knappen med Q T. SB og BB syner også. Q-J-J er floppen, og BB velger å lede ut 15 i front. Engelskmannen syner, og jeg gjør det som nok er et for løst syn da jeg også syner de 15. Det ligger to ruter i bordet, så en av de kan fort være på drag, men med bud og syn foran tror jeg ikke min Q med middels kicker er foran så ofte. Turn er 7 i diamanter, og det checkes til meg. Jeg kan selvsagt ta et stab og prøve å representere flushen, men jeg velger å checke bak. River er 4. Nok en diamant, og førstemann byr ut 50 i front. Engelskmannen kaster fort, og jeg kan ikke gjøre annet enn å følge etter. Tror jeg bare kan kvitte meg med hånda på flopp, selv om det er tight.

Hånda etter straddler samme engelskmann til 4, og får ett syn, og jeg syner også med A Q i cutoff. Sikkert en spot hvor jeg kan raise. AQ er jo beste hånda i en slik spot veldig ofte, så en høyning til 20 hadde sikkert vært standard. I tillegg har jeg jo posisjon hvis jeg får syn. Vi blir 4 stk som ser floppen 9-5-9 med to spader. Engelskmannen byr 12, og det kastes til meg. Jeg vurderer å floate i posisjon med to overkort mot det som kan være nesten hva som helst, samt prøve å reppe flushen hvis en spade treffer. Men in the end så har jeg ikke baller til det, og kaster. Tror dette er en spot hvor jeg, med å spille hånda tøffere, kan vinne en ok pott. A og Q vil omtrent alltid være god, og jeg kan som sagt også representere flushen hvis det bare blir oss til turn.

Spiller en siste hånd da jeg plukker opp 7 8 fra EP1, og høyner til 7. Jeg får to syn, og floppen kommer A-3-A med to kløver. Helt ok flopp. BB checker, og jeg byr 11. Dog velger fyren to plasser bak meg å rehøyne til 36. BB kaster, og det er tilbake til meg. Fyren har vært veldig saklig, så jeg tror sjansen er stor for at han har en A. Skulle han ha 33, så høyner han den neppe nå. Tror dog det er en viss sjanse for bløff også, siden det er et bord hvor jeg ofte ikke har en A, og han har jo sett at jeg kan spille annet enn gode ess. Men either way så ser jeg ikke noen annen mulighet enn å syne de 25 og se om jeg kan treffe flushen på turn. Skulle han da ha en A så vil jeg kunne få betalt på de fleste kløvere. Dog kommer det bare en rød 9'er på turn. Jeg checker, han byr 55, og jeg kaster etter å ha tenkt litt. Nå i ettertid så føler jeg at sjansen for bløff er enda større enn jeg gjorde der og da (hvor mange A kan han egentlig raise confident for value på flopp?), men siden jeg fremdeles tenker for mye på penger så turte jeg ikke å finne på noe sprell.

Ga meg etter denne runden og cashet ut 432€, en pluss på +232€. Absolutt godkjent, selv om min første følelse etter at jeg hadde spilt var at jeg kunne ha vunnet enda mer. Det går igjen på det jeg sa om at jeg ikke klarer å spille uten å tenke på det som penger. Penger som jeg ikke ønsker å tape. Selvsagt er det sunt at jeg tenker på penger, og det er nok naturlig siden jeg er i jobb og ikke akkurat blir millionær (etter norske forhold, vel og merke), og vet at en må jobbe en stund for å tjene opp 200 euro eller lignende. Men det er et par av pottene jeg var i som jeg føler jeg kunne spilt tøffere/mindre scared money, og det gjelder også noen av hendene jeg foldet pre.

Men for all del, en fin kveld var det, og det er gøy med cash siden jeg ikke spiller det altfor ofte. Nå er det bare å få inn et par turneringer også de nærmeste par ukene, så satser jeg på å være rustet til å spille en ok Israeli Poker Tour i midten av Februar. Det kommer selvsagt blogg fra den når den tid kommer

PS: Håper noen gode spillere kan 'flame away' hvis det er noen hender som de føler jeg spilte helt håpløst/tenker helt feil på. Jeg er fullt klar over at å gå i pluss ikke nødvendig betyr at en spiller bra, og at jeg har mye å lære med tanke på tankeprosesser underveis i hender og etterpå.
Like
3
Comments (1)

274.5465