Whaleblog - Israeli Poker Tour, Malta - Del 3


Created 6 years ago  
Like
1

Som nevnt i forrige blogg så var jeg nå på Lørdag som var klar for Finalebordet i Israeli Poker Tour. Å starte med 8 bb betydde at jeg med stor sannsynlighet ville bli førstemann ut, men samtidig så følte jeg at jeg ikke hadde noe å tape. Jeg trodde faktisk at jeg etter en god natts søvn hadde skaffet meg en bra idé om hvordan jeg skulle spille. Samtidig visste jeg at jeg måtte ha mye flaks og doble opp både en og to ganger for å spille om de 'store' pengene. Førstepremien var 14000€, og selv om det sikkert ikke er mye penger for mange som spiller live her på Donkr så er det mye for meg ihvertfall.

Situasjonen var slik at jeg var shortest, og en tight israeler som jeg spilte på bord med dagen før var nest shortest (ca 120 000). Steven van Zadelhoff var som sagt på finalebordet, med en middels stack. Der var også italieneren som jeg to ganger hadde muligheten til å slå ut på dag 1, og han var likegodt chipleader med 570 000 chips (57 bb). Så det var ikke noe veldig deepstacked finalebord som sådan.

Jeg skal ikke akkurat påstå at casinoet var fullt av tilskuere som ville se dette utspille seg, men det var alikevel profesjonelt opplegg, hvor alle på finalebordet ble ropt opp en og en og måtte gå bort til bordet og ta sin plass. Selvsagt var det artig å høre 'In seat 2, with 80 000 chips, from Norway' osv mens jeg masjerte fram til bordet. Men nok introduksjon, og spillet var i gang med ca 25 minutter igjen av 5k-10k blinde og 1000 i ante.

Trekningen av knappen ga meg 3.posisjon og således ikke så mange hender før jeg måtte i blinde. Ingen ønskesituasjon, men en får gjøre det beste ut av det. Dog måtte jeg kaste de 3 første hendene jeg hadde, rett og slett fordi det var høyning foran eller fordi jeg hadde veldig svake kort. Selv om jeg var ute etter å gamble så ønsket jeg ikke å få det inn med hva som helst. Jeg passerte BB, og tok plass i SB neste hånd. Den ble faktisk foldet til meg, og den tighte israeleren var i big blind. Da er det således nesten litt kjipt å se ned på J J . I ettertid så angrer jeg på at jeg ikke bare limper inn her. Både for å se om han da pusher, eller for å prøve å la han treffe noe på floppen. Klart, det suger den gangen han har Q2 offsuit og floppen er Q høy, men mulig det er en sjanse jeg burde tatt. Istedet håper jeg at noe jeg observerte før jeg så på min egen hånd skulle være et tell, og gikk all-in. Fyren hadde nemlig sett på kortene så fort han fikk de og plasserte umiddelbart en chip oppå de (lol livereads). Så jeg, som selvsagt ikke hadde observert hans vaner på dette i går, håpet at dette skulle bety en god hånd. Istedet kastet han kjapt, og mine knekter dro kun inn anter og en big blind.

Etter det ble det bare raise foran meg i noen hender, utenom en hvor det ble foldet til meg i cutoff. Føler dog at 9 2 ikke er godt nok til å pushe da, så jeg lot den bare gå. I en av disse hendene så var faktisk den shorte israeleren all-in, men skuffende nok hadde både han og den kvinnelige motspilleren AQ, så det ble ingen mulighet til å klatre opp på premiestigen. Uten at det var noe mål i seg selv i det hele tatt.

Istedet blir det jeg som ryker fort. Den italienske chipleaderen høyner til 20 000, og jeg ser ned på 3 3 i 4.posisjon. Det er ingen tvil om at dette er en fold. Ja jeg er short, men jeg har sett at jeg ennå har litt fold-EQ, og at folk kan kaste til meg selv om jeg passerer blinde. 33 er aldri mer enn en flip, og han som har mest chips kommer aldri til å kaste når han høyner opp. Istedet klarer jeg bare der og da og tenke at 'dette er nok marginalt, men vi får håpe på en flip' og får på deigen. Han syner ganske fort, og viser skuffende nok opp 66. Floppen er Q56, hvilket gir meg et lite håp, da jeg er den eneste som har hjerter. Men nei. Turn og river blanker, og jeg kjenner den velkjente skuffelsen som alltid kommer når en ryker ut av en turnering, bare noen ganger verre enn før. Jeg visste at jeg hadde et håpløst utgangspunkt, og at det var min egen feil, og jeg trodde jeg skulle være ok med å ryke. Men det var jeg ikke. Jeg følte at jeg nok en gang hadde skuffet meg selv, og det var såvidt jeg klarte å mobilsere krefter til å ta motspilleren i hånda før jeg gikk kjapt derfra.

Så slik endte det. Det er vel ikke så vits å analysere det så mye mer enn det jeg allerede har sagt. Jeg føler at bløffen fra dag 2 ødela mye for meg, og i tillegg burde jeg utvist mer tålmodighet/tenkt bedre igjennom ting på finalebordet. Men får håpe jeg klarer det neste gang jeg er på et finalebord 1500€ ble utbetalingen, hvilket er greit nok om ikke annet (skal ikke bli kravstor). Så får en se hva som blir den neste 'større' turneringen jeg spiller. NM hadde vært spennende, selv om jeg ikke har bestemt meg 100% på det ennå. Og ellers blir det nå bare å spille vanlige turneringer her nede og jobbe med å ta brukbare avgjørelser i time ut og time inn. De tre T'ene, tålmodighet, tålmodighet, tålmodighet er viktige i poker.
Like
1
No comments yet.

Whaleblog - Israeli Poker Tour, Malta - Del 2


Created 6 years ago  
Like
4

Foran dag 2 av IPC så sjekket jeg resultatlistene for å se om det var noen jeg kjente igjen. Ett navn lyste mot meg med 155 000 chips. Filippo Candio. Jeg gjorde et kjapt google-søk bare for å være 100% sikker, og joda, det var identisk med mannen som i 2010 tok 4.plass i Main Event i WSOP. Var det en spiller jeg håpet å unngå på bordet mitt så var det nok han.

For å se hvordan Candio utspilte feltet på vei til det nevnte finalebordet, så kan en forresten se her: http://www.youtube.com/watch?v=XLwK3CWAiOs

Da kommer det selvsagt som ingen overraskelse at når dagen startet så var jeg på bord 3, sete 4, og Candio var i sete 8. I tillegg var den Nederlandske pro'en Steven van Zadelhoff i sete 5, men han var shortstacked. Han bor jo uansett her på Malta, og det var således ingen overraskelse å se han i feltet.

Første hånd jeg spiller blir da også mot Candio. Jeg høyner aller første hånd utg, nemlig 6 6 til 3500 (blinde var 8-1600). Han er på button og 3-better til 6800. Siden han er på button så regner jeg med at rangen kan være vid, men jeg ønsker ikke å lage noen preflop-war, og jeg syner bare. Tror han vil kunne fyre mye fra knappen og at jeg kan få betalt hvis jeg treffer et sett. Jeg treffer settet, for floppen er A-6-7. Jeg checker, og han checker kjapt bak. Turn er T. Igjen checker jeg (bør by for å begynne å bygge pott). Han checker nok en gang bak. River er en superblank 3'er, og jeg byr 8900 i front. Han virker noe mistenksom, men finner kastet. Litt kjedelig å floppe sett og ikke få noe som helst av han, men han hadde vel en showdown-hånd ala 99 eller lignende, siden han aldri bydde underveis.

I neste interessante hånd limper en israeler for 1600, og jeg finner T T i midtpos. Jeg høyner til 4500, og kun limperen tar synet. Floppen kommer 8-5-2. Han går rett ut i front for 5000. Jeg regner sterkt med at dette er en 8'er, og angrer egentlig litt på at jeg ikke høynet for ren verdi. Istedet syner jeg. Turn er A, som også gir tredje diamant på bordet. At bordet var litt drawheavy var også en god grunn til at jeg burde høynet flopp. Han byr igjen, denne gangen 10000. Jeg liker ikke spotten, men jeg føler ennå at han ikke trenger å være så sterk, og syner igjen. Jeg regner med at han vil roe ned nå som han har fått syn på en A, men samtidig bør jeg nok også vurdere at det kortet tross alt ikke så ut til å skremme han. River er en J, og han sier umiddelbart 'all-in' for ca 40 000 chips. Jeg har ikke annet valg enn å kaste, men det er litt frusterende, for jeg føler at det var en hånd jeg var best i og muligens kunne fått han av. Samtidig kunne han jo hatt en flush eller noe ala A8. Men jeg bør høyne flopp. En slik spiller som limper inn og så leder ut gjør det 95% av gangene for å 'finne ut hvor han er hen', og da bør jeg gi han de dårlige nyhetene med en gang, uansett om jeg har tiere eller 94 offsuit.

Dermed er jeg nede i ca 60000 chips, og i tillegg har blinde steget til 1k-2k. Det blir tidlig klart at Candio spiller ca 60% av hendene, og åpner nesten uten unntak hvis det er kast til han i denne perioden. I en slik hånd høyner han fra 4.pos til 4000 (han skulle gå til 4300 men gjorde noe feil når han hev ut chips, så det ble bare minraise). En tight israeler i small syner, og jeg er i BB med 9 7. Jeg tar det som nok er et høyst marginalt syn med min 30 bb stack (forhåpentligvis er det ikke heldårlig dog). Floppen kommer T-8-5. Small blind checker, og jeg checker til Candio mens jeg tenker på hvordan jeg skal spille hånda. Å lede ut vil bare gi meg problemer siden han nok ofte kan floate i posisjon. Jeg kan høyne et bud, men da vil han ha muligheten til å sette meg inn. Check-calle er en mulighet, men da vil jeg alltid måtte folde turn hvis jeg misser. Planen gir seg selv idet Candio fortsetter for 7000 chips. Small blind kaster, og jeg melder 'all-in'. Ja, jeg har rundt 30 bb, hvilket er nesten en average stack, og muligens treffer dette bordet en del av Candio sin range for å høyne pre. Samtidig spilte han jo opp nesten alle hender, og jeg har masse fold-EQ samt outs hvis jeg blir synt. Han spør hvor mye det er og spekulerer høyt i hvorfor jeg setter så mange big blinds inn (engelsken hans var ikke all verden dog). Så faren er vel at hånda mi ser litt ut som et drag ala 97 eller 76, og han må vel syne med sin QT. Turn er en 4'er, og jeg er på vei ut av turneringa til en deilig knekt lander på river. Straight bra. Jeg dobler opp og har over 120 000 chips!

Jeg skulle få flere slike da jeg litt senere høyner A T til 4500 fra midtpos. Candio syner i SB (han har skjønt at han må spille mot fisken), og israelsk donk syner i BB. Floppen er A-4-2 med to kløver. Check til meg som byr 6000. Candio kaster, men israeleren syner fort. Turn er en ny 2'er. Han checker, og jeg checker fort tilbake. Tanken er at jeg så ofte er foran her at jeg vil få han til å prøve å bløffe river. Så får det heller være så at jeg iblant vil slippe til f.eks en flush hvis han har to kløver i hånda. Jeg vil uansett måtte syne i bunn, men jeg kommer ikke til å tape mye chips på det. River er en ubetydelig 8'er, og han går ut i front for 12000. Jeg syner umiddelbart, og han rister på hodet og viser opp Q9 offsuit (som han lett synte bud med på flopp).

Blinde stiger igjen, til 1500-3k, uten at dette stopper israelerne fra å limpe inn med jevne mellomrom. I en slik pott så er det to limp for 3000, før en short stack i SB går all-in for 15500 ca. Jeg er i BB og ser ned på 4 4. Med tanke på overlay fra de to limperne og at dette er for maks 10% av stacken min så føler jeg for å ta en sjanse her. Jeg 3-better til 35000, og får kjappe folds. Dog har israeleren 66, og jeg må doble han opp da floppen er blank. Men jeg synes uansett det er en grei gamble å ta i en slik pott med mye overlay.

Tar litt chips tilbake på et par kjappe høyninger. Først K T til 6500 fra knappen som jeg får kast på (måtte synt hvis short israeler i BB pushet), og så plukker jeg A K fra midtpos og høyner til samme beløp. Den fiskete israeleren syner i BB, men kaster til mitt oppfølgingsbud på 8000 på floppen 5-5-4.

En gave skulle en også få da det er kast til button (ca 40 000 chips). Han velger å -limpe- inn istedetfor å pushe, og jeg completer fra SB med 8 7, og Steven van Zadelhoff (som i mellomtiden har omtrent firedoblet sin stack) checker i BB. Floppen er ubetydelige J-5-2 uten hjerter, og den blir checket rundt. Turn er T. Jeg vurderer såvidt å by, men checker, og igjen checkes det rundt. Da får en dra på en gutshot-straight istedet. River er 9, og jeg byr 6300 for value. Zadelhoff kaster, mens knappen like godt melder all-in! Jeg syner jo på sekundet, og viser opp min straight. Han viser KT offsuit for midtpar og er busto. Gudene vet hvilket spill det var. Først og fremst bør han jo skyve pre, og ikke minst bør han jo kun syne budet mitt i bunn. Men jeg klager selvsagt ikke over donasjonen jeg fikk. Dette betyr at jeg var oppe på 180 000 chips ca.

Spillere røk veldig fort ut, og før jeg visste ordet av det så nærmet deg seg de to siste bordene i turneringen. Før den tid tok jeg en liten pott da det var kast til SB (ny på bordet). Han høynet til 12000 på 2k-4k blinde, og jeg fant A J i BB. Jeg kikker på stacken hans og ser at han har ca 85000. Så jeg setter ut ca 50 000 for å si ifra om at her må han spille for alt. Det ønsket han ikke, for han kastet. Mulig jeg kunne 3-bettet lavt dog, til 28000 eller noe, for å gi en illusjon av fold-EQ, men det ble uansett ikke viktig for resten av turneringen da jeg aldri kom i lignende spots igjen. Like etterpå blir vi slått sammen til to bord, og vi er 18 stk igjen i turneringen. 3 stk til ut, så er det pengepremier.

Mitt nye bord inneholdt ikke Filippo Candio, men van Zadelhoff var der, samt en del ukjente israelere og en lokal Malteser. Jeg tar et par småpotter der, og velger også å spille J J ganske sakte. Blinde er nå oppe i 3k-6k, og en israeler høyner til 12500. Han spilte jeg med på dag 1, og han limpet sinnsykt mye, så jeg regner med at en raise fra han er en ok hånd tross alt. Jeg flater med mine knekter i midtpos, mest for litt deception og fordi jeg håper at van Zadelhoff i BB skal synes dette er en bra squeeze-push-spot (han er begynt å bli litt short igjen). Det gjør han dog ikke, og istedet syner den lokale spilleren i BB også. Ok, får gå over til plan to, nemlig en ufarlig flopp. 2-6-4 er den, og den blir checket av BB og at preflop-høyneren. Jeg byr 18000, og får syn av han som høynet pre. Fra min erfaring med han på dag 1, så kan det likegodt bare bety et par høykort som han ikke vil slippe. Turn er en ny 4'er, og han checker til meg igjen. Denne gangen byr jeg 45000, og det fører til kast. Stacken er nå på ca 220 000 chips.

Folk ryker fort, og plutselig er vi på bobla. Den varer i kanskje 30 minutter, men det er jo ikke spesielt mye i turneringssammenheng. Jeg har lite å spille med i denne perioden, og folder stort sett bare. Vi er etterhvert 15 stk igjen og jeg er i pengene. Det er absolutt en god følelse å cashe i en 'større' turnering, selv om den minste premien bare var dobbelt innkjøp tilbake. Jeg visste at det ennå var mye spill som var igjen før en kunne sikte seg inn på finalebord, og det viktige var å spille solid og se etter gode spots.

Eller så kan en velge å ødelegge for seg selv. Det er kast til meg i midtpos på 7-handed bord, og jeg finner ut at 7 5 skal høynes til 12500. Ikke noe galt i det, selv om jeg fint kan la den gå også med mine noen og 30 big blinds. Jeg får syn av SB (Malteseren) og BB (israelsk shortstack). Floppen er 4-2-2, og etter to check til meg byr jeg 18000. Føler den floppen er for bra til å ikke by selv mot 2 stk. Malteseren syner. Hans range for å syne ut av SB tror jeg er veldig vektet til pocketpar, og jeg setter han på par over 4, og kanskje opp til 88-99. Turn er Q, og etter at han checker så velger jeg å by igjen. 30000 denne gangen. Jeg velger med vilje et lavt bud på turn slik at jeg kan by ganske høyt på river hvis jeg skulle føle for det. Han tar seg tid før han caller, og jeg synes han virker usikker. Jeg er veldig sikker på at dette er et mellompar, og har tro på at jeg kan få han av det. River er T. Han checker igjen, og jeg bør jo selvsagt checke bak. Jeg tok sjansen på en double barrel uten noe, og det er ikke så ofte jeg gjør. Men han vil tydeligvis ikke slippe, og å by nå vil føre stacken min ned i kritisk område. Istedet føler jeg der og da at han er usikker, og fyrer 71000. Han melder umiddelbart all-in, og jeg føler meg ganske teit som bare må sende kortene inn til dealeren innen 1 sekund har gått. Enda dummere føler jeg meg når jeg ser at jeg har bydd meg selv ned i 95000 chips, og at blinde snart blir 4k-8k. Det koster å bli fancy, og jeg har nettopp blitt det på et tidspunkt hvor det er viktigere enn før å spille solid og tenke igjennom det en gjør.

Etter dette nivået var det tid for matpause, og med en pushstack så var det bare å sette i gang med pushing når en kom tilbake i spill. Jeg gjorde det til tider ok, blant annet pushet jeg A 9 over en minraise til 16000. Mine 94000 chips førte til kast. Pushet også K Q fra UTG for ca 110 000 (4k-8k som sagt), og holdt stacken flytende en stund.

Vi er ennå 14 stk igjen, og jeg har passert blinde en gang og finner K J i 2.posisjon. Det er godt nok, så jeg får på deigen igjen. Den merkelige israeleren i SB snapcaller sin shortstack, som er på ca 75000. Det viser seg at jeg får en flip mot TT og jeg er egentlig ganske fornøyd med det. Enda mer fornøyd er jeg når jeg ser floppen A-8-4 med to spader. Nå kan jeg vinne på alle spader og alle K og J. Turn er 4, og river er 2, og ingen av de er spader. Tungt! Den potten kunne definitivt tatt meg tilbake til der jeg var i stack, men istedet er jeg crippled og stirrer 14.plassen i hvitøyet.

Folder neste hånd, før jeg får inn resten av min stack med J T fra UTG. Det er mer enn godt nok når jeg har 5 bb igjen. Steven van Zadelhoff isolerer med å gå all-in (han har i mellomtiden doblet med KK > QQ og har god stack), og han viser AT i hjerter etter at alle andre kastet. Det føles tungt å være dominert, men floppen 7-7-J hjelper på. Ingen ess kommer og jeg dobler heldig opp, og er plutselig tilbake sånn ca der jeg var med tanke på pushstack.

Jeg fikk veldig lite spillbart etter denne tid, utenom T T som jeg pushet en gang, og dessverre ikke fikk call på, selv om BB var i boks i nærmere et par minutter før han kastet. Men på et eller annet merkelig vis røk folk fort rundt meg (deriblant Candio på det andre bordet), og før jeg visste ordet av det var vi på finalebordsbobla. Der havnet J9 inn mot AA på floppen Q-T-5, og med en K på turn så var jeg plutselig klar for 9-handed finalebord. Problemet er at jeg kom inn dit med 80 000 chips og blinde 5k-10k med 1000 i ante. Det er med andre ord stor fare for at del 3 av denne bloggen blir et kort innlegg, men det får tiden vise Det var uansett veldig gøy å ha klart et finalebord, selv om jeg var fullstendig klar over at jeg egentlig hadde rotet vekk en mulighet til å ha mye mer chips inn, og at et mirakel skulle til om jeg hadde sjans på så mye mer enn de 1500€ for 9.plassen. Del 3 kommer i morgen kveld!
Like
4
Comments (2)

Whaleblog - Israeli Poker Tour, Malta - Del 1


Created 6 years ago  
Like
3

Hallå! Overskriften sier det meste. Det var nemlig tid for dag 1B av Israeli Poker Tour, som heldigvis for anledningen pågår her på Malta og ikke i Tel Aviv eller lignende. Innkjøpet er 350€+50€, og en starter med 20 000 chips. Blinde er 30 minutter de fire første nivåene og blir etter det 45 minutter. Med andre ord ingen superstruktur, men uansett langt bedre enn det jeg normalt sett spiller.

Totalt 147 stk stilte opp samlet på de to startdagene, hvilket ikke er enormt, men heller ikke håpløst på en så liten plass som Malta selvsagt. Det var overraskende mye israelere som hadde tatt turen, og en må vel trygt kunne slå fast at de fleste av de (som jeg spilte med) manglet grunnleggende pokerforståelse. Men nok festtaler, det er på tide å komme seg til poenget. Vi starter på første blindenivå som er 25-50.

Etter å ha tatt inn et par småpotter så kommer første litt større pott når en nyankommet israeler går til 300 (!) pre på 25-50. Jeg finner A K på knappen og velger å kun syne. Synes det er greit å variere litt med AK såpass tidlig, istedetfor å lage en stor pott uten å være sikker på hvor en er hen. BB syner også. Floppen kommer K-8-J med to kløver. Han byr 1300 (overbet) og jeg føler jeg har et enkelt syn til turn. Den er 7. Han checker fort, og jeg tenker litt og checker bak. Vurderte å by, men hater bare spotten hvis jeg blir check-raiset. River er en 2'er. Han byr 2000 og jeg syner kjapt. Noen raise er neppe vits der, da det er veldig få hender jeg får syn av som jeg slår. Han viser KQ, og den har jo kickerproblemer mot min AK.

Spiller lite spennende potter på nivå 2, og blinde blir 100-200 på nivå 3 før jeg gjør noe spesielt igjen. Spiller opp 8 9 til 500 fra cutoff, og får faktisk syn fra alle de bak meg (særlig BB var en skikkelig synstasjon). Floppen er Q-3-4 med to i min suit. Check til meg, som byr 1025 og får 3 kjappe kast.

Så kommer en hånd jeg nok kunne spilt bedre. Jeg finner 8 8 og høyner til 500 fra EP1. Får ett syn bak av stasjonen, før fyren som jeg hadde AK mot går til 2500. Et veldig høyt 3-bet, og det er mulig jeg bør kaste mot det (å 4-bette frister ikke akkurat, da må jeg jo committe meg til å calle en shove omtrent). Men jeg velger å ta et syn, rett og slett fordi jeg tror jeg kan få betalt hvis jeg treffer 8. Floppen kommer A-J-5. Jeg checker, og han checker kjapt bak. Turn er 7. Jeg gjør nok en tabbe her med å by 3200 i front. Selv om fyren cheket flopp så tror jeg nok han alikevel vil ta mange syn i pos her med tanke på sin spillestil, og dette var bare å bløp chips for meg. Han syner. River er K, omtrent det verste kortet jeg kunne se. Jeg checker, og han byr 7000. Jeg kaster selvsagt, selv om jeg må hollywoode litt for syns skyld.

Får litt chips tilbake når jeg er i SB senere og ser noen limp til meg. Completer med A 8 og vi er 4 stk som ser floppen K-K-5 med to kløver. Bud fra button på 600, og jeg syner ganske kjapt. Turn er A. Fint kort for meg, men jeg checker igjen. Han checker bak. River er en ubetydelig 7'er, og jeg checker for å få han til å by/bløffe. Tror ikke sjansen for en konge her er veldig stor. Han byr 1200 og jeg syner nesten instant. Han sier at han har knekt høy, og viser J9 i hjerter.

En runde senere er jeg i BB og blinde er blitt 150-30. Cutoff høyner til 600. Han har vært ganske aktiv til nå, og han får syn av SB. Dette er samme spiller som prøvde å bløffe meg nettopp, og etter den hånda har han virket å være ganske så tiltet. Jeg har K J og syner for 300 til. Regner med at jeg er langt foran rangen til begge to. Floppen kommer K-2-2 og checkes rundt. Turn er 8. SB går ut og byr 800, og jeg syner. Så høyner cutoff til 1800. Small syner og jeg syner også ganske kjapt. Jeg ser ikke helt hvilken valuehånd han kan ha her. Tror nok han f.eks byr 88 på flopp etter å ha fått to check til seg. River er 5. SB checker, jeg checker, og cutoff checker. Han sparte chips, for jeg ville definitivt synt i bunn. SB viser 99, jeg viser KJ og cutoff mucker.

Tar også en liten pott til før jeg blir flyttet bord, og har ca 24-25k i stacken. Det nye bordet ser heller ikke avskrekkende ut, utenom en ok Italiener som jeg spiller med ofte her nede. Folder en del hender der før en middelaldrende svenske (tror jeg) høyner til 700. Jeg finner J T på knappen og syner, og kun vi to ser floppen. Den er 8-6-3 med to diamanter. Han byr 1000, og jeg velger å floate floppen. Kanskje ikke den beste å gjøre det på, men jeg har i det minste overkort, og jeg tror han ofte vil gi opp på turn. Den kommer med en T, og han byr 2000. Jeg er usikker på hvor sterk han er, men kan ikke kaste nå som jeg traff, så jeg syner. River er en 5'er. Han byr nok en gang 2000. Jeg går i boks, for dette virker litt som et valuebet av JJ eller noe lignende, men jeg finner synet. Han viser opp 78o for topp-par på floppen, men det holder jo ikke. Jeg drar inn potten og har krøpet over 30 000 chips.

Blinde blir 2-400 med 25 i ante, og jeg gjør det som blir dagens eneste løse 3-bet. Italieneren som jeg nevnte i forrige avsnitt høyner til 800, og jeg 3-better fra cutoff til 2100 med høyst alternative 8 3 . Big blind overrasker meg med å flatcalle 3-bettet, og italieneren syner også. Big blind er en israelsk fisk som spiller veldig løst i perioder. Floppen kommer A-J-J. To check til meg, og en slik flopp er for bra til å ikke by. Byr 3800, og begge kaster fort.

Litt senere er det en limp for 600 (blinde hadde nå økt til 3-600 med 50 ante), før spilleren til høyre for meg, som var blitt short, går all-in for ca 10500 chips. Jeg ser ned på A J og syner ganske fort. Resten kaster. Det viser seg at jeg er oppe mot 98o, og AJ står hele veien. Plutselig har jeg 45 000 chips, og er godt fornøyd med tingenes tilstand.

UTG samme runde finner jeg koselige Q Q. Jeg går til 1500 (ville normalt sett høynet til 1400, men siden jeg var UTG la jeg på 100 til). En israeler bak som limper og syner det meste hiver seg på, før italieneren i BB skyver på sine 17000. Jeg liker selvsagt det, og reshipper all-in. Israeleren kaster (forøvrig en setning som neppe har vært mye brukt denne uken!). Får en klassisk flipp mot AK, men floppen A-A-K gjør det litt tungt å vinne hånda, og jeg er død på turn.

Hånda etter er jeg i BB og det er noen limp inn. Jeg checker bare min A 9, og floppen kommer A-3-3. Italieneren i small byr rett ut 1100, og jeg syner. Det samme gjør de to tidligere nevnte fisk fra israel. Turn er K. Italieneren checker, jeg checker, og første israeler byr 3000. Andremann rehøyner til 6000 (!). Italieneren kaster og det er tilbake til meg. Jeg vurderer faktisk såvidt å shippe all-in her siden det mye i potten og jeg føler at jeg kan være best her. Samtidig kan jeg ikke helt utelukke at en av de har limpet inn en 3'er, så jeg ender opp med å folde. Det viser seg at A9 hadde delt potten (de hadde hhv. A6 og A9 off)., så litt kjedelig å se at jeg kunne vunnet den + muligens fått av alle med en push. Men de spiller jo hendene sine så sært at jeg ikke helt visste hva jeg skulle tro.

Jaja, da er det bare en ting å gjøre; vente på krutt. Den middelaldrende svensken høyner til 1500, og jeg har K K i midtpos. 3-better til 4000. Han går i boks og bøyer seg over bordet for å se hvor mye chips jeg har igjen. Han liker tydelig det han ser, for han 4-better til 20 000. Jeg shipper selvsagt umiddelbart, og han syner. Det viser seg at han har QQ, så det er en koselig setup min vei. K-T-4 i flopp, og han er død på turn. En deilig dobling, og jeg har nå ca 62 000 chips.

Spiller ganske rolig og holder meg der en stund. Blinde øker til 4-800, og en ny spiller som virker ok kompentent har kommet til bordet. Han høyner til 1700 i hijack, og jeg syner med K Q i cutoff. SB og BB syner også, israelere som de er. Floppen er 5-T-6 med to kløver. Check til preflopraiseren som byr 3700, og jeg kaster bare. Kunne floatet, men det er lite attraktivt når jeg ennå ikke vet hva blinde gjør, og han byr tross alt inn i 4 stk.

Taper litt mer chips når jeg UTG finner 6 6 og går til 1800. Blir flatcallet av en israelsk fisk (de fleste får den betegnelsen virker det som), og vi ser floppen 9-T-2. Jeg byr 2100, men angrer egentlig litt på det i ettertid. Det er altfor lett for han å rehøyne meg på et slikt bord, og det er akkurat det han gjør. 7000 totalt. Jeg tror han ikke nødvendigvis, men jeg må jo kaste. Burde nok heller check-callet, selv om det også er hat ute av posisjon.

Samme fyr skal dog donere litt chips senere når italieneren høyner til 1600 (minraise). Jeg velger å kun syne i midtpos med 9 9, og et par israelere ser også floppen, deriblant overnevnte fyr fra BB. Floppen kommer Q-J-6, og checkes faktisk rundt. På turn 5 så skal BB ut og by, og han fyrer 2200. Jeg velger å syne, rett og slett fordi jeg har posisjon og tror jeg kan være best her. Dog vil jeg måtte kaste hvis han byr river. Det gjør han ikke. Han checker 3'eren som kom, og jeg checker bare bak. Han viser 75 offsuit, og jeg kan dra inn chipsa.

Mer gode hender venter. Italieneren høyner til 1600 UTG, og jeg finner A K i 4.posisjon. 3-better til 4200 med mål om å spille for alt hvis han pusher. 3-bettet mitt blir flatcallet av en israeler (standard), før italieneren skyver på deigen (22 000). Jeg reshipper og er oppe mot QQ. Samme som sist, bare at rollene nå er byttet om. Dog ingen K eller A meldt. 2-3-5-6-3 eller noe sånt ender bordet. Kjedelig å ha hatt to sjanser til å slå han ut uten å klare det, siden han muligens var den mest kompentente på bordet.

Jobber meg oppover igjen med en 2-3 hender på rad. Først høyner jeg 6 6 til 2200 (nå er det blitt 500-1k med 100 i ante), og en komplett udugelig dame i BB syner. Floppen er A-Q-7, og etter at hun checker byr jeg 2600. Får kast. Neste hånd høyner den nye spilleren på bordet (han som jeg nevnte var aktiv) til 2100, og jeg bestemmer meg for å 3-bette K Q til 5100. Han kaster fort, Litt senere er det limp for 1000 fra en tight israeler, før italieneren går til 3000 fra button. Jeg finner A K i BB og 3-better til 8100. Begge to kaster. Et fint lite rush der som tar meg opp til rundt 55 000 chips.

En morsom pott kommer litt senere når damen på bordet prøver å høyne, men kun hiver ut en 1000 chips før hun sier raise. Da blir det selvsagt bare en call, og det inspirerer et par andre til å gjøre det samme. Jeg er på knappen og syner med alternative 5 6, og vi er 5 stk som ser floppen A-Q-5. Den blir overraskende nok checket til meg, men jeg velger å bare checke bak. Turn er 2. Igjen checkes det til meg, og nå byr jeg 2300 med det jeg håper er beste hånd. Dog får jeg to syn, deriblant dama som skulle høyne pre. Da får en gå over til plan B. '5 eller 6 på river hadde vært fint' tenker jeg, og får en 6'er som bestilt. To check til meg som byr 5800. Førstemann kaster, mens dama tenker litt og syner. Jeg viser opp hånda mi, og hun viser opp.. TT. Friskt syn, men jeg klager ikke på å være oppe i 64 000 chips nå som det kun er ett nivå igjen av dagen.

Jeg spiller bare én hånd på siste nivået, men den er til gjengjeld hyggelig. Det er kast til SB og han raiser til 2800 (6-1200). Jeg har 3 3 i BB og velger å syne. Kunne selsvsagt 3-bettet siden jeg ikke liker mange flopper, men i posisjon så er det nok greit å bare syne. 9-7-2 i floppen. Han fortsetter for 2200, og jeg føler jeg har et enkelt syn her. Turn er ikke altfor utrivelige 3. Han checker, og jeg tenker litt og checker bak for desception og for å legge inn en check-raise på river. Dog tror jeg at jeg burde bydd her, særlig siden det nå var to ruter ute. En tredje ruter, nemlig 5, kommer på river. Han byr 7400 i front, og jeg tenker litt og rehøyner til 21500. En stor høyning, men jeg ønsket at den skulle se litt bløffaktig ut. Skulle han umiddelbart smelle all-in så får jeg heller vurdere hva jeg skal gjøre da, siden han tross alt kan ha en flush. Han går lenge i boks, dog ikke så lenge som jeg skulle ønsket. En israeler caller nemlig time på han ganske fort, og får lov til det. Han velger å kaste hånda, men ikke før det var 2-3 sekunder igjen av minuttet han fikk. Han lurte fælt på hva jeg hadde, men jeg kunne selvsagt ikke gi ut slike hemmeligheter i tilfelle vi skulle spille sammen dagen etter. Etter denne hånda var det bare 2-3 minutter igjen av dagen og jeg foldet inn til 76 600 chips. Det var litt over snittet på rundt 60 000, og jeg var i det store og hele veldig fornøyd med dagen, selv om jeg utvilsomt hadde kort over gjennomsnittet også.

Til dag 2 gikk 46 stk. videre, og 15 stk ville komme i penga. Hvordan den dagen gikk skal jeg komme tilbake til i neste blogg, men jeg kan røpe mye opp-og nedturer, samt at jeg spilte på bord med en tidligere WSOP Main Event-finalist!
Like
3
Comments (2)

385.6757