Whaleblog - Israeli Poker Championship 2014 - Finalebord!


Created 5 years ago  
Like
8

På Mandag var det klart for finalebord i Israeli Poker Championship, og jeg skal ikke underslå at en er litt mer nervøs/spent enn når en spiller en vanlig €50-turnering eller lignende. Selv om dette ikke er noen kjempestor turnering (€13 000 til vinneren), så er det jo uansett mye penger for meg. Før spillet startet for dagen så hadde en denne chipcounten:


Mathias Storvik - 643 000 chips
- Ung nordmann som nylig hadde flyttet ned til Malta, og lever av poker.

Quentin Larique - 536 000 chips
- Ung fransk spiller som jeg bare såvidt spilte med på dag 2.

Shay Zurr - 405 000 chips
- Dyktig israelsk spiller med en del ok liveresultater, og visstnok en highstakes pro online.

Milan Kolar - 361 000 chips
- Spilte noe med han på dag 2. Virker ok da, men ikke noe mer. Sannsynligvis fra Tsjekkia.

Steffen Rachut - 265 000 chips
- Unge tyskeren som jeg tapte mye chips mot dagen før. Bor på Malta og lever av poker.

BigWhale - 244 000 chips
- Fisken på bordet?

Yossi Cohen - 195 000 chips
- Svak israeler som ikke akkurat spiller optimal poker.

EirikNB - 190 000 chips
- Kjenner han godt selvsagt. Mye mer aggressiv/aktiv spiller enn det jeg er.

Roland Ekstrøm - 110 000 chips
- Tight svensk spiller i 50-årene som bor på Malta.


Og for de som lurer på hvordan finalebordet virkelig så ut, her er et bilde som ble tatt av alle finalistene før spillet startet:Blinde startet på 4k-8k, og som ventet så var det veldig tight spill i starten. Jeg fikk lite hender og holdt meg stort sett rolig. Nordmannen Storvik var definitivt den som prøvde å ta kontroll over bordet med å høyne en del hender, noe som selvsagt er lurt all den tid han har chipledelsen. Han klarte definitivt å bygge på stacken sin tidlig med å ta en del småpotter.

Første hånda jeg spiller kommer når det er kast til meg på button. Jeg har den dyktige israeleren i SB og den shorte svensken i BB. Jeg har A 2 og åpner til 16 000 (minraise). SB kaster, og svensken går i boks et halvt minutt, men kaster heldigvis. Er vel nesten så at jeg må syne hvis han pusher, men hater det med tanke på at jeg nok ofte er dominert og må syne for mye av min egen stack.

Svensken ryker dog ganske tidlig som førstemann etter at EirikNB har spilt opp og fått syn i BB (dette var da en runde etter min høyning). EirikNB har svake 34 offsuit (ikke en hånd en bør spille med hans stack imo), men treffer par på floppen, og to par på turn, samtidig som svensken tar sjansen med et open ended drag og J9o (bordet var 8-T-3-4 når alle pengene gikk på). Ingen straght på river, og vi er 8 igjen.

Blinde øker til 5k-10k med 1000 i ante, og jeg tar det som nok er en litt for løs høyning med Q T til 21 000 fra 4.posisjon. Det kastes til Storvik i BB, og han 3-better til 52 000. Det er en fucka spot, for jeg vet at han fort kan gjøre det løst. Rett og slett fordi han med et slikt 3-bet setter press på hele stacken min. Men either way kan jeg ikke syne, og å pushe synes jeg blir litt hasardiøst, så jeg kaster bare. Er nede i 196 000 chips, altså 20 BB, og instiller meg på at jeg bare må finne gode repush-muligheter (eller gode kort) før jeg involverer meg igjen.

Finner en slik neste gang jeg er i BB. Samme Storvik høyner til 21 000 fra midtpos, og det kastes til meg i BB. Finner 4 4 . Ingen krutthånd, men perfekt til å reskyve med, og forhåpentligvis ha en del flips hvis jeg får syn. Får på deigen, og han kaster ganske fort.

Vi er ennå 8 igjen når det noen hender senere er høyning fra den svake israeleren, Cohen, til 30 000. Han spiller generelt sett noe merkelig, men er ikke supertight, så når jeg finner 9 9 bak han (4.posisjon) så melder jeg all-in for ca 190 000 chips. Det kastes til franske Larique på button, og han spør hvor mye det er før han også melder all-in. Israeleren folder det som viser seg å være 55, og jeg håper bare jeg har en flip. Men no such luck. Han viser opp JJ, og jeg innser at 'faen, nå kan jeg ryke allerede'. Rekker heldigvis ikke å tenke lengre før dealeren sprer floppen 9-Q-3 med to diamanter. Føler meg ikke helt trygg siden han har Jd, men heldigvis kommer bare en svart 7'er på turn, og nok en 3'er på river. Flyten min fortsetter, og jeg dobler opp til 430 000 chips mens franskmannen nå er short (han hadde tapt en stor pott tidligere).

Gjør en liten tabbe litt senere når EirikNB spiller opp 24 000 (er blitt 6k-12k nå), og får syn av Cohen på button. Jeg finner 9 8 i SB og tenker litt og tar synet også. Håper å kunne se en flopp med en spennende hånd, men så fort jeg ser at israelske Zurr i BB går i boksen så skjønner jeg at jeg har invitert han inn til et 3-bet. Han høyner til 72 000. EirikNB kaster, Cohen syner, og jeg kaster. Zurr vinner hånda med bet på floppen.

Noe senere er EirikNB utg og høyner til 24 000. Nok en gang syner Cohen (som begynner å bli short), og jeg finner A K i 4.posisjon. Tenker litt, men føler jeg må høyne her, så jeg går til 70 000. Kanskje litt høyt 3-bet, men det gjør uansett jobben siden begge kaster. Hadde ikke hatt noe imot om Cohen hadde gått all-in, men er også greit å ta den ned før flopp.

Spiller også neste hånd, da jeg i 3.posisjon finner 9 9 . Høyner til 25 000 chips, og det er kast til Storvik i SB. Han går til 57 000. Hadde halvveis forventet det, og lurer litt på hvordan jeg skal spille hånda videre (om jeg skal syne i posisjon eller høyne igjen). Men så smeller EirikNB all-in for over 300 000 chips. Jeg kan ikke syne da. Både fordi jeg er sikker på at han har en god hånd, og ikke minst pga ICM-implikasjoner. Det er nå 3 veldig shorte stacker på bordet (Cohen, Kolar og Larique), og det gir stor mening i å prøve å vente et par av de ut, selv om målet mitt ikke bare er å folde meg oppover. EirikNB melder da også senere til meg at han hadde KK, og det er slettes ikke umulig.

Taktikken med å vente ut shortstackene fungerer perfekt, for i kjapp rekkefølge ryker plutselig alle de 3 overnevnte, og før en vet ordet av det så er en 5 igjen. Blinde øker til 8k-16k og jeg ligger mellom 300-400k. Jeg er nest shortest, mens tyske Rachut jobber shortstacken etter å ha vært usedvanlig stille hele bordet så langt.

Noe senere åpner Zurr fra UTG til 33 000. Det kastes til meg i BB som ser ned på K J . Ingen monsterhånd, men 5-handed tar jeg syn for bare 17 000 til. Floppen kommer Q-7-8 med kun spader. Ikke den verste floppen jeg kan se, og jeg er klar for å spille hånda hvis han byr. Dog checker han bak etter at jeg har checket. Turn er K i kløver, så nå har jeg topp-par i tillegg. Checker igjen, og han checker bak nok en gang. River er ubetydelige 2, og jeg går for value med 35 000 i front. Han går i boks en stund og jeg tenker 'hm, hvis han høyner nå så har jeg faktisk en lett snapcall'. No way at han saktespiller en flush to stasjoner, unless han har floppet nutflushen, og jeg tror han har en bløff-raise i arsenalet sitt. Dog velger han bare å kaste, og jeg tar inn potten og spiller på rundt 415 000 chips.

Spiller så et par hender som ennå har meg litt på tilt. Det starter med at jeg UTG finner 6 5 og velger å ta en alternativ høyning til 32 000. Jeg har vel forsåvidt chips til det (såvidt), og jeg tror jeg vil få mye respekt UTG, så jeg hater det ikke nødvendigvis selv om det er en ren steal/se om jeg flopper bra. EirikNB syner fra BB, og floppen kommer J-9-9 med to kløver. Han checker, og jeg vet ikke hvorfor jeg ikke byr. Nå er dette en flopp som jeg fort kan bli check-raiset av selvsagt, men kunne alikevel bydd. Turn er Q, og igjen checker han. Her bør jeg -ihvertfall- by. Han har checket to ganger og har neppe noe, og jeg har 6 høy. I stedet så checker jeg igjen. River er 3, og nok en gang checker han. Jeg vurderer om jeg skal bløffe her, men føler det vil virke mer som en desperasjonsbløff, og at jeg fint kan få syn av A høy om så. Så jeg gir bare opp og checker bak. Han melder 8 høy for 86 i hjerter, og jeg kan bare frustrert si at det holder og mucke. Forferdelig svakt å tape en slik pott, når jeg når som helst kunne tatt den ned og økt stacken med 40-50k. Slike feil har en ikke råd til på et finalebord.

En blir nesten 4-handed litt senere når Rachut ender all-in med 88 mot EirikNB sin AK. A i flopp, og alt ser bra ut til at nok en spiller skal ryke. Men neida, 8 på river, og tyskeren dobler opp. Kjedelig det, selv om jeg ville vært suveren shortstack med 4 igjen. I stedet er det EirikNB som blir nesten like short som meg.

Etter dagens første pause så øker blinde til 10k-20k med 2000 i ante. Jeg sitter igjen med rundt 340 000 chips, og er nå redusert til en ren pushstack. En ser tydelig at de chipsa fra forrige hånd hadde vært fine å ha. Men ok, ennå muligheter. Jeg finner lite spillbart og bare passerer blinde én gang. Får ikke noe særlig gode hender, og da er det bare å vente og se om jeg finner en mulighet til å dytte over en raise. Har jo ennå bra med fold-EQ siden folk bare minraiser pre.

Så er det høyning til 41 000 pre fra Storvik UTG. Det kastes til meg på button som finner nydelig K K . Jeg angrer på at jeg bare tar en veldig kjapp avgjørelse her og melder all-in for mine 280k. Han spør hvor mye det er, men kaster ganske fort. Det jeg dog ikke vurderte sterkere er å bare syne pre for å slowplaye hånda. Greit nok at det muligens vil se litt mistenkelig ut, men han har jo aldri spilt med meg før og vet ikke hvordan jeg tenker om poker. Det kunne jo være at jeg bare tok meg råd til én flopp før jeg ble for short liksom. I tillegg kunne en muligens fått Zurr eller Rachut til å 3-bette bak. Hadde jeg bare synt med KK der så måtte dog intensjonen vært å gå på alle flopper, uansett hvor jævlige. Men med å syne kunne jeg kanskje fått et bud ut fra han, og kanskje han til og med traff så bra at han ville synt en all-in. Så får det heller være så at han ville dratt ut iblant. Når jeg er så short og får en så fin hånd så burde jeg i det minste vurdert å slowplaye den. Exploitable ja, men en trenger ikke tenke så hardt på balanse på et random finalebord med folk en ikke har spilt mye med.

I stedet så skjer det samme neste runde. Storvik høyner til 41 000 UTG og jeg finner A 4 på button. Tenker litt (les: 3-4 sekunder), men det som veier meg til en push er at jeg er både suited og connected (ville ikke pushet A5o der f.eks), og jeg tror jeg ennå har bra med fold-EQ. Så jeg melder all-in, bare for å se at han spør hvor mye det er, og etter å ha fått counten så finner han rimelig fort synet. Det ville jeg selvsagt ikke se, og han viser opp 77. Men ok, 30% i det minste. Og det ser en liten stund ut som om gliden skal fortsette. A-Q-9 i flopp, men alle i diamanter, og kun han har en diamant. Turn er i tillegg 8 i diamanter, og jeg er drawing dead.

Det jeg ikke tenkte på før etterpå var at en ny høy diamant faktisk kunne gitt split pott, men det ble dessverre bare nesten. 5 i diamanter på river, og hans 7'er spiller akkurat og holder til å slå meg ut som nr 5.

Det var utrolig tungt å måtte reise seg og forlate bordet. Følte at jeg kunne spilt enda mer optimalt, og at jeg muligens nok en gang blir litt straffet for min tendens til å ta veldig kjappe avgjørelser. Generelt sett hater jeg folk som skal sitte og 'tanke' i evigheter før de gjør noe (og det var et par slike på finalebordet), men er det en plass hvor en bør ta seg god tid før en gjør noe så er det jo på et finalebord.

Skuffelsen varer noen minutter, men jeg kommer forholdsvis fort over det. Tross alt så kunne jeg vært ute på 8.plass, og jeg følte at jeg on average (bortsett fra et par dårlig spilte potter) spilte smart og fornuftig ICM-messig. Jeg var jo definitivt ikke den beste spilleren på bordet og ville ikke kunne ha hevdet meg i å spille mye småpotter. Så da var det bedre å spille veldig tight med hensyn til egne høyninger (igjen, med et par unntak) og heller se etter gode hender og/eller profitable repush-muligheter.

€3500 er jo også en fin sum å ta med seg hjem.

En halvtime etter at jeg røk ble det visstnok en deal mellom de 4 siste etter chipcounts, hvilket gjorde at Storvik fikk mest med rundt €9000, og EirikNB minst med ca €5700. Vinneren etter at de spilte ned ble dog tyske Rachut.

Så ja, hva skal en si ? Det var en veldig gøy turnering å spille, men jeg er realistisk nok til å inne se at jeg virkelig ble 'slapped by the deck' i perioder. Det er lett å spille når en ofte treffer. Jeg synes ikke at jeg spilte dårlig (selv om jeg bommer grovt i noen hender underveis), og jeg fikk ofte bra betalt, men jeg tvinges ikke til å ta veldig mange tøffe avgjørelser siden jeg ofte hadde beste hånden. Men gli må en vel ha skal en komme langt i turneringer, og det er utrolig digg å spille en bra strukturert turnering hvor en har tid og muligheter til å ta det med ro og spille potter på flopp, ikke bare pre-flopp.

On that note, så får jeg bestille tur til NM.. hvilket blir neste 'større' turnering for min del.

Jeg håper folk har kost seg med å lese disse bloggene, og jeg skal prøve å blogge litt oftere framover hvis det er noe spennende å melde om.
Like
8
Comments (3)

Whaleblog - Israeli Poker Championship 2014 - Dag 2


Created 5 years ago  
Like
5

Bordtekningen min for dag 2 av Israeli Poker Championship så ikke like lovende ut som dagen før, da jeg faktisk hadde to større stacker enn meg på bordet. Så fort spillet var i gang så så jeg også at en av de var av den overaggressive typen. Han spilte alle hendene i starten, og gjorde ting som å 3-bette en åpning til 2400 opp til 15 000 og sånt, for å så vise KJ når han fikk kast. Han gjorde også akkurat det samme når jeg spiller min første hånd. Kast til meg i 4.pos med 5 5 og jeg går til 2600 (6-1200 blinde). Han rehøyner til 15 000, og selv om vi er dype så kan jeg ikke syne så mye for å treffe sett. Kaster bare. Senere gjør fyren spenstige ting som å limp-calle push for 30 000 chips med T2 suited (!).

Samme spiller blir også involvert et par runder senere. Er kast til meg i cutoff og jeg åpner A 8 til 2600. Han syner bare denne gangen, og BB tar også synet. A-6-3 er floppen, alle i kløver. Check til meg, som byr 3500. Israeleren syner, og BB kaster. Turn er 8, hvilket er et hyggelig syn. Jeg byr denne gangen 10 000, og han tenker litt og syner. River er 9. Jeg byr 14 500 for value, men han kaster ganske fort. Tipper han bare var på nakent flushedrag.

Spiller så en interessant hånd. Det er limp utg fra fisken, og en ny spiller på bordet isolerer til 3100 fra knappen. Jeg er i BB og ser ned på A J . Muligens en ok spot til å 3-bette, men nei - vil jo ha med fisken i potten. Han syner også. Floppen kommer J-9-2 med to hjerter. Check til preflophøyneren som byr 6100. Jeg syner, og fisken (som nå har blåst seg ned til 30 000 ca) går all-in. Høyneren melder også all-in for 80 000 (!). LItt fucka spot. Jeg vet at han nok undervurderer styrken på min hånd + at han selvsagt har sett hvor maniac denne fyren er og vil ha han for seg selv. Men samtidig; er ikke mye jeg slår utenom lavere knekter. Han kan jo likegodt ha et høyt par her. Så jeg kaster, bare for å se at fisken viser opp J8, og høyneren KJ Litt kjedelig å se det, men tror jeg gjorde et greit kast i stedet for å satse store deler av stacken på å kanskje være foran. KJ holder, og den israelske fisken har blåst 150 000 chips på under 45 minutter!

Blinde er nå steget til 800-1600 med 200 i ante, og jeg tar det som nok er en altfor løs åpning UTG med 9 8 . Går til 3500, og får ett syn i midtpos. Floppen er A-9-J. Jeg byr 4000 med treff og sjansen til å representere A. Han syner. Turn er 4. Velger å kjøre en double barrel, siden jeg ser at fyren ikke har veldig mye igjen, og håper å få han av en svak A eller en J, hvis han bare synte med det. Byr 8500. Nok en gang syner han dog, nå med bare 20 000 bak. Da passer det greit at river er en 8'er. Tror aldri i verden han har saktespilt AJ her, så jeg spør hvor mye han har igjen og setter han inn. Han går leenge i boks, men kaster til slutt mens han viser en A. Skulle gjerne hatt syn, men skal vel ikke klage når jeg ble reddet av riveren. Er oppe i 128 000 nå.

Får enda mer når det er kast til meg på knappen, og jeg høyner A Q til 3500. Samme spiller er i BB og velger å syne, til tross for at han ikke har mye bak. Floppen er T-7-5 med to diamanter. Han checker, og jeg tenker litt og checker bak. River er en K, og nok en gang checker han. Det gjør det litt mer interessant, og siden jeg nå kan reppe en K samt ha outs hvis han pusher så byr jeg 6200. Budet gir han liten sjans til å tro at han har fold-EQ, og ganske så riktig så kaster han.

Forsetter å runne good noen hender senere Q Q fra midtpos, og høyner nok en gang til 3500. En nederlender med rundt 40k i stacken (som jeg vet lever av poker) rehøyner til 8500. Jeg melder all-in, og han snapper med AJ i kløver. Dog ingenting farlig i bordet. 5-9-6-5-3, og jeg slår ut en potensielt sett farlig spiller og kryper opp rundt 180 00 chips. Like etterpå blir bordet vårt brutt opp, og jeg flyttes til bord 2, som ved første øyekast ser ut som et veldig overkommelig bord.

Det var det også. Sitter stille og folder en stund før jeg finner J J og høyner til 4500 (1k-2k nå i blinde). Får syn av BB, og floppen kommer K-T-9. Han checker, og jeg tenker litt og checker bak. Turn er en 6'er, og nok en gang checker han. Han har bare 15 000 bak ca, og jeg føler jeg nå trygt kan by (samt syne hvis han dytter, burde muligens bare bydd flopp). Byr 5500, og han kaster fort. Noen hender senere finner jeg 9 9 UTG, og høyner nok en gang til 4500. Nok en gang får jeg syn av BB, også dette en shortstack med rundt 25 000 bak. Floppen er K-T-5. Ikke den beste floppen, men etter at han checker byr jeg 5500, og tenker at jeg heller få kaste hvis han skyver over. Dog viser han bare 88 og kaster, og jeg viser 99 for å være hyggelig. Kjedelig at han ikke pushet pre da, men greit nok å ta ned en liten pott på floppen også.

Fortsetter å dra inn chips når jeg spiller et par hender fra blinde. Først er det kast til SB (en lokal Malteser) som limper inn. Jeg checker T 2 i BB. Floppen kommer A-T-5. Han går ut og byr 3200. Jeg syner ganske fort. Turn er en J. Han byr 3700. Jeg tenker litt, men minnes en hånd fra tidligere hvor han bydde lavt på river når han kun hadde et midtpar, og føler at det ikke er umulig at jeg er best (selv om jeg taper for de fleste T, så har jeg jo noen muligheter på split). Så jeg syner. River er selvsagt en 2'er. Han checker. Jeg tror ikke han er veldig sterk, men håper jo han har en A. Hiver ut 5000, siden jeg ikke tror han vil syne mer. Han snapsyner og mucker frustert når han ser hånda mi. Senere fortalte han at han hadde AQ, og det stemmer sikkert det.

Neste hånd er det kast til meg i SB. Jeg har 3 5, og limper inn, og BB checker. K-J-8 med to hjerter i floppen. Jeg checker, han byr 2000 og jeg syner. Turn er K i hjerter så da har jeg selvsagt flush. Jeg checker, og han checker bak. River er T. Jeg bør vel by for litt value, men håper han skal by og checker. Dog checker han bare bak, og jeg er selvsagt god.

Sitter så lenge og folder, før jeg til slutt blir lei av det og finner 8 6 UTG. Etter å ha foldet i 3 runder eller noe så regner jeg med at jeg kan få respekt, og går til 4500. Dog går button all-in for ca 18 000 chips. Jeg tenker litt på det, og regner kjapt. 3800 i midten med blinde og anter, samt mine 4500 er 8300 + hans 18 000 =26 300. Og jeg må syne 13500 til, så det blir nesten 2/1. Liker ikke å ta synet, men føler jeg bør gjøre det, bare i tilfelle jeg har levende kort, og siden det ikke koster meg mye. Dog viser han opp JJ, og jeg er i problemer. Vel, helt til floppen selvsagt. 8-T-6 viser den. Turn er 5, river er 7, og mine to par slår han ut. Er nå oppe i 220 000 chips, og kan bare konstatere at gliden fra i går ennå er til stede.

Etter pause har blinde steget til 1200-2400 med 200 i ante. Det er 31 stykker igjen i turneringen nå, og det er premie til topp 18. Begynner så smått å få troen på et dypt run igjen, og følelsen blir ikke mindre litt senere. Det er to limp til meg, en eldre malteser i tidlig pos, og malteseren i SB. Jeg finner 8 8 og går 5000 opp, til 7400. Limperen syner og small blind kaster. Floppen kommer 8-9-8 med to diamanter. Det er jo hyggelig å floppe quads. Velger faktisk å lede ut alikevel, og byr 7000. Vet at denne fyren er veldig stubborn, og han har også en tendens til å kjøre massive all-ins hvis han tror han er foran. Han syner. Turn er en J. Jeg checker, og håper han skal by. Det gjør han, om enn litt mer enn jeg ventet. Han sier 'all-in' for 100 000 eller noe sånt (!). Jeg spør dealeren (var litt usikker på om jeg hørte rett) 'Did he say all-in?' og snapper så fort jeg får bekreftelsen. Han har 44, og er selvsagt drawing dead. Ganske sykt, men det er jo nettopp derfor det er verdi å spille her nede Jeg kan bare takke og bukke og ta imot chipsa.

Blinde øker til 1500 og 3000, med 300 i ante. På det nivået finner jeg først K Q UTG, og høyner til 6500. Jeg får syn av malteseren i BB. Floppen er T-6-7, og går check-check. Mulig jeg bør stabbe litt mer på slike flopper selv om jeg bommer. Uansett, bommer selvsagt ikke turn, som er K. Byr 7000 og får kast.

Et par hender senere er det kast til meg i SB. I BB sitter en short israeler og etter å ha sett at han har rundt 21 000 igjen så dytter jeg all-in med 2 2 . Får kast etter litt tenketid. Neste hånd er jeg button og høyner K T til 6500. Denne gangen går fyren all-in, men jeg syner jo lett for 13 000 til ca. Møter A3 i spader. Floppen er lav, men K på turn, og ingenting skummelt på river.

Gliden forsetter noen hender senere. Malteseren foran meg limper inn for 3000, og jeg tar en utradisjonell limp bak med 4 4 . Small Blind completer og BB checker. 5-5-3 i flopp. Check til meg, som byr 5500. SB syner og resten kaster. Turn er 4 (standard). Han checker, jeg byr 10500, og han tenker litt og syner. River er 3. Litt småkjipt kort siden jeg taper for en 5'er nå, men han checker i front, og da tror jeg ikke han har den. Så jeg byr 15 000 for verdi. Han går leeenge i boks, men syner til slutt, og mucker når han ser hånda mi. Kan jo være at han hadde en 3'er, er vel nesten det eneste som gir mening. Er oppe i nærmere 400 000 nå, og er høyst sannsynlig chipleder.

Taper bittelitt chips når en ny spiller på bordet (en ung kid) høyner til 6000 fra EP1. Jeg syner i cutoff med A 3 , og det blir kun oss til flopp. Q-9-6 er den. Han checker, og jeg kan muligens ta et stab, men checker bare bak. Turn er A. Han går ut og byr 6500, og syner etter å ha tenkt litt. Er ikke umulig at han traff essen, men kan jo ikke kaste til ett bud. River er en ny 6'er. Han checker, og jeg tenker litt og checker fort tilbake. Dog viser han AT, så det er mulig jeg kunne fått han av på flopp, men ingen stor skade skjedd.

Bordet mitt blir så brutt opp pga. at vi er 24 spillere igjen, og jeg flyttes over på et annet bord hvor det sitter overraskende mange unge spillere. Deriblant et par unge kidz fra Tyskland, som sikkert lever av å spille poker. Var også et par kapable semi-unge israelere der, så dette bordet skulle bli mye tøffere. Like etter dette blir det dog matpause, og jeg går til den med nærmere 400 000, hvilket ikke er feil!

Sitter veldig rolig der lenge pga. at jeg ikke får noe spillbart, samt at bordet er aggro med en del høyninger og 3-bettinger. Tar en høyning fra UTG noe senere (kanskje for utålmodig) med A 4 til 8500. Blinde er jo nå selvsagt blitt 2k-4k. Floppen kommer Q-9-2, og jeg byr 9000. Dog blir jeg høynet til 22 000, og uten noen outs å snakke om så lar jeg bare hånda gå.

Utålmodig ja. Det blir jeg nok litt senere. Det er høyning til 10500 fra en israeler i ganske tidlig posisjon, og en veldig aktiv ung tysker 3-better fra SB til 26 000. Jeg spør hvor mye han har igjen, og han sier at han startet hånda med rundt 160 000. Grunnen til at jeg spør det er at jeg har 6 6 i BB. Tenker litt og bestemmer meg for å gå til 70 000. Tror jeg kan få kast rimelig ofte, og israeleren vil nok være redd for å sette resten med tanke på så mye action . Han kaster da også, men tyskeren melder all-in etter å ha tenkt ett minutts tid. Jeg liker ikke å høre det, men all den tid det viser seg å 'bare' være 100 000 til, så må jeg nesten syne og håpe han har AK eller lignende. Dog har han KK, og jeg treffer ikke, og må gi fra meg ca halve stacken min. Selvsagt unødvendig, selv om jeg ikke hater spillet. Kan selvsagt 3-bette litt lavere og kanskje kaste hvis han pusher, men ønsket å bette en amount som gjorde at han skjønte at han ville få call hvis han prøvde å pushe. Selvsagt noe ulogisk dog, siden det da gjør at han kun pusher med en range som (stort sett) har meg knust.

Jeg går faktisk all-in neste hånd, men det er mer standard. Det er kast til meg i SB. og en annen ung tysker i BB er veldig short. Vi er nå 20 stykker igjen i turneringen, og jeg setter han all-in med K 7 . Han kaster ganske fort. Han hadde bare rundt 10 BB igjen, og trodde ikke han ville riske de lett såpass nært pengene.

Blinde stiger til 2500 og 5000, og israeleren som høynet tidligere velger nå å limpe inn. Det er kast helt til meg i BB som ser ned på 3 3 . Velger å bare checke. Floppen kommer 9-8-4, alle i diamanter. Check-check. Turn er en ny 9'er. Byr 6000, og får kast.

Neste hånd er jeg UTG (vi spiller nå 6-handed). Finner 8 8 og går til 10500. Alle kaster utenom tyskeren i BB, som syner. Floppen er Q-6-3. Han checker, og jeg byr 14 000. Skulle egentlig by 12 000, men tok feil chips (1000 i stedet for 500), men det har ikke så mye å si. Han tenker litt og syner. Turn er T. Han checker, og jeg tenker litt og bare checker bak. River er sedvanlig nok en 8'er. Han går i front for 22 000, og jeg 'tenker' en stund og høyner til 55 000. Han blir veldig overrasket over dette, og går i boks en stund og sier 'du har det jo alltid' (på engelsk seff). Jeg svarer 'yep, som når jeg hadde 66', og han ler og sier 'sant nok'. Vet ikke helt hvorfor han skulle tro at jeg alltid har det, utenom at jeg ikke har spilt veldig mange hender så langt. Men til slutt betaler han, og viser opp QT etter at jeg viser hånda mi. Så jeg var definitivt heldig der. Uten den 8'eren, så må jeg jo bare kaste til et riverbud.

Like etterpå ryker bobla, og vi er 18 stykker igjen som er garantert pengepremier. Det føles alltid godt å være 'ITM', men jeg håpet selvsagt å kunne ta meg til finalebordet og gå 'back to back'.

Taper litt i en hånd senere når UTG høyner til 16 000. Jeg finner 5 5 i BB og syner. Floppen er 9-7-4. Han byr 16 000 etter at jeg checket, og jeg syner. Turn er en K og går check-check. River er en J og går det samme. Tror jeg har beste hånda da, men han viser opp A7 offsuit. Jeg spiller nå på 234 500 chips, hvilket ennå er over average.

Spiller et par små potter senere, og holder meg rundt der når vi etter hvert kommer ned i 16 spillere. Da blir bordet mitt heldigvis brutt opp, og jeg havner på et bord som virker mye mer overkommelig. EirikNB er også ennå med i turneringen, og sitter der.

Første som skjer der er at jeg får A K UTG. Høyner til 18 000 (4k-8k nå), men dessverre kaster alle. Så minhøyner en israeler button neste hånd, og jeg tar et syn fra BB med 7 8. Floppen kommer J-T-T. Jeg checker, han byr 16 000 nye, og jeg kaster bare (har en gutshot, men lite annet).

Folk fortsetter å ryke ut, og vi er nede i 13 stk da jeg blir involvert i to potter på kort tid. Først høyner samme israeler som ovenfor til 16 000. Jeg finner A Q og går til 41 000. Han tenker litt og syner, hvilket overrasker meg da han bare har litt over 100 000 bak. Men ok, floppen kommer Q-5-3. Han checker, jeg byr 55 000 (for mye, burde bydd 35 000 eller noe og gitt en ørliten idé om at han kunne pushe over). Han tenker en stund, men kaster. Så limper en annen israeler inn neste hånd. Jeg finner 9 9 og går til 21 000 (litt lite). Han syner, og har bare rundt 70-80k bak. Floppen er J-J-T og går check-check. Turn er K, og går det samme. River er 5. Han tenker, ser ut som om han vil by, men checker. Jeg checker bare bak, og han viser A høy (A7 eller noe hvis jeg husker rett, bra limp-call det). Har nå litt over 300 000 chips.

Folk fortsetter å ryke, og vi er plutselig nede i 11 spillere da samme israeler som limpet nå går all-in for 47 000 fra 2.posisjon (vi spiller 6-handed nå). Jeg ser ned på 6 6 og tenker litt og syner. I ettertid liker jeg ikke synet dog. Ja, han er short og pusher nok en del, men slike spillere liker generelt sett å vente seg selv langt ned og ikke å pushe uten en hånd. Jeg har jo maks en flipp, og hvis jeg dobler han opp og taper potten selv så er jo det litt kjedelig. Enda kjedeligere er det at en aggressiv israeler bak med mye chips tenker litt og melder all-in. Da må jeg jo kaste. Shortstacken viser A7o, og andremann har QQ. Jeg ville slått A7o hadde jeg fått den potten alene, men mulig jeg bare kunne kastet og tenkt mer på å bevare chips.

Uansett, hånda etter så ryker en eldre Maltesisk spiller fra det andre bordet, og da er vi plutselig 9 igjen og klar for finalebord! En utrolig god følelse. Jeg visste at det var kapable spillere igjen, og at jeg ikke hadde noen monsterstack med mine 244 000 (blinde ville være 4k-8k i ca 10 minutter til dagen etter). Samtidig var det et helt annet utgangspunkt enn jeg ga meg selv i fjor, da jeg kom inn med 8 BB. Så kan en selvsagt tenke at 'om jeg bare hadde kastet sekserparene jeg spilte, så hadde jeg hatt 400k' osv, men det er nå så. Var uansett godt fornøyd med utgangspunktet og klar til å spille finalebord. Sagaen derfra blir selvsagt temaet i neste blogg-innlegg
Like
5
Comments (1)

Whaleblog - Israeli Poker Championship 2014 - Dag 1


Created 5 years ago  
Like
2

Det er veldig lenge siden sist blogg nå. Det skyldes ikke at jeg ikke har spilt poker, men bare at jeg ikke har spilt noe spesielt spennende poker eller gjort det spesielt bra for den sags skyld. Har hatt et par små casher, samt at jeg spilte Online NM. Og alle som satt på bord med meg der kunne se at jeg ikke akkurat spilte optimalt, og røk ut ganske tidlig.

Men nå i helgen så var det på tide med litt 'ordentlig' poker igjen. Det er nemlig, i år som i fjor, Israeli Poker Championship her på Malta i midten av Februar. Så jeg ordnet meg fri fra jobb, gjorde lommeboken €400 fattigere, og tok et lodd sammen med min bror og 148 andre. Totalt altså 150 spillere, hvilket er omtrent det samme som det var i fjor. Strukturen er 20 000 startchips, 30 minutters blinde de 4 første nivåene, og så øker det til 45 minutter. Det var to startdager, og jeg spilte dag 1B.

La meg bare før jeg begynner si at dette blir en skikkelig glidblogg. I jobben min så er det vanlig å få spørsmål om jeg kan skru av den velkjente 'doomswitchen'. Og det er tydelig at jeg må ha skrudd den av på meg selv i går!

Og det til tross for at det ikke startet bra i det hele tatt. Fikk mye dårlige kort i starten og valgte å bare folde veldig mye tidlig. Startbordet mitt var behagelig svakt, utenom at jeg hadde Donkr-medlem EirikNB på bordet, samt en brukbar dansk spiller. Ellers var det mye svake israelere. Prøvde bare å se litt flopper i starten med ting som 2 2 , 7 6 og slike ting, uten å treffe. Hadde også en T T som jeg bare synte raise til 250 med. Var høyning og syn foran, og jeg synte fra midtpos. Floppen kommer dog lite koselige A-K-Q, og den ganske tighte høyneren byr 350. Da kaster jeg selvsagt bare.

T T ja. Dette var en hånd som skulle gi meg problemer senere. Blinde er etter hvert kommet opp på 100-200, og jeg spiller på ca 18 500. En meget svak israeler til venstre for meg limper UTG, og EirikNB går til 700 fra midtpos. Jeg mistenker sterkt at han bare prøver å isolere limperen, og burde muligens 3-bettet ute av posisjon, men valgte å syne. Limperen kastet faktisk. T-3-7 i bordet med to ruter. Jeg velger en utradisjonell leadout for 1000 for å forvirre litt. Risikerer selvsagt at han kaster hvis han ikke har noe, men tror fort også han kan finne på å syne ganske wide. Han syner da også kjapt. Turn er 9 i diamanter, så nå er det en potensiell flush ute. Jeg byr 1700 (føler jeg bør by mer i ettertid), og han syner igjen kjapt. River er 6, så nå er det muligheter for en straight også. Jeg liker ikke helt situasjonen, og checker. Han byr kjapt ut 2500. Jeg sliter litt med å se hva jeg slår her, men føler der og da at han neppe har mye 8'ere i rangen (utenom kanskje 98 og lignende, eller om så 88 seff). Så regner med at han enten har flush eller ingenting, eller om så valuebetter dårligere sett. Sistnevnte er dog ikke veldig sannsynlig, med sett hadde jeg nok hørt fra han underveis. Bør nok tenke mer på hvor sterk linja hans er og vurdere kastet enda sterkere, men ender opp med å betale og han har Q4 i diamanter for flush. Dermed er jeg nede i 12 000 eller noe sånt. Ingen idéell start.

Taper enda mer chips litt senere når det er en limp fra en meget svak israeler UTG, og jeg tar en noe løs høyning til 600 med T 9 rett bak han . Big blind syner, og det samme gjør limperen. A-J-7 i floppen, alle kløver. Check til meg som byr 1000 med en gutshot om ikke annet, samt muligheten til å representere et ess. BB kaster, men limperen check-raiser til 2500, og jeg må kaste.

Er på det verste nede i under 10 000 chips, men kommer meg såvidt opp etter at jeg høynet en K Q fra UTG og fikk kast på flopp (K høy). Blinde er nå 150-300 og en er på siste nivået med 30 minutter. Så aktiveres rungood'en. Det er 3 limp for 300 til meg, og jeg completer med 7 5 fra SB for 150 mer, og BB checker. 6-4-3 i floppen med to kløver. Helt ok flopp det. Jeg checker, og det blir bud på 1200 fra en semi-aktiv israelsk limper. Fisken til høyre for meg syner, og jeg tar en sjanse og bare syner (vurderte å få inn deigen, men tok sjansen på å slippe til ett kort til). Får også ett syn bak, og håper på en blank turn. Turn er K i spader. Med 7000 bak og en pott på nærmere det samme så skyver jeg bare inn deigen i front og håper noen har noe de kan syne med. Det har den fiskete israeleren, for han skyver inn deigen sin. Han har faktisk litt mindre enn meg (sånn går det når en limp-caller hver hånd), og han viser opp K9 i kløver. Så han har topp-par samt flushedrag. Kommer det en kløver på river er jeg omtrent ute, men heldigvis bare Ace of Spades (the prettiest card in the deck, approved by Norman Chad) og jeg dobler opp. Sitter plutselig på nærmere 23 000 chips!

Tar en liten pott til før pause også da det er kast til meg i Small Blind. Høyner 7 5 til 800, og BB syner. BB er en semi-ung israeler som ikke virker å ha spilt mye live før (etter pause spør han meg om alle må legge ut ante hver hånd..), og han syner. A-4-6 i flopp, hvordav de to sistnevnte er diamanter. Flopper nesten for bra her med open ended straight flushdrag. Må uansett begynne å bygge pott, så jeg byr 900, men får kast. Dermed går en til dinner break med 23725 chips, hvilket er er godt fornøyd med etter å ha tapt halve stacken tidlig.

Etter middagspausen spiller en fortsatt 150-300, men denne gangen med 25 i ante (og som sagt; 45 minutters blindenivåer). Det er tidlig kast til meg på knappen og jeg tar en kreativ høyning med T 8 til 700. Får syn av både SB og BB, begge israelere. Floppen kommer K-9-J. Det checkes til meg, som tenker litt og checker bak. Vil heller se om jeg kan treffe straighten enn å by der, selv om det neppe er feil å by heller. Treffer selvsagt på turn, som er en Q. Big Blind går ut og byr 1500, og jeg syner ganske kjapt. SB kaster. River er 8, og han smeller likegodt all-in for 5425 chips. Må inrømme at jeg ikke var 100% klar over at han var så short, men spør kjapt om hvor mye det er og finner synet. Det er et type syn hvor jeg meget sjelden gjør annet enn å dele potten, men sjansen for at han har AT og nuts der er ikke så stor. Han har da også JT for samme straight.

Så begynner jeg også å plukke opp litt hender. Først er det høyning til 700 fra en ung israeler som er kommet til bordet, og som har en litt annoying robotisk måte å spille på, og virker treg i alt han gjør. Med tanke på hvor mye poker jeg spiller så er det ikke umulig at jeg selv har noen slike tendenser iblant, men synes alltid det er teit med folk som prøver så hardt å se overkule og superseriøse ut når de spiller. Uansett, jeg finner Q Q i SB og 3-better til 2000. Får kast.

Et par hender senere finner jeg A K , og nå er det min tur til å spille opp til 700. Får syn av nybegynneren til venstre for meg, samt EirikNB i SB og dansken i BB. K-7-8 i flopp. Check til meg, som byr 1500. Fisken kaster, men de to andre syner. Turn er 2, og nok en gang check til meg. Jeg byr 3300 men det jeg føler meg ganske sikker på er beste hånd. EirikNB kaster, men dansken syner. River er 8. Han tenker litt og checker, og jeg tenker en stund før jeg checker bak. Er rimelig sikker på at jeg er best, men vil ikke ryke på en check-raise i tilfelle han har en 8'er. Jeg viser kjapt og er god, og han sier at han hadde K2! Så jeg dro fint ut på river da med tanke på bordparringen.

Hånda etter høyner jeg 7 7 til 700 (naturlig nok), og får nok en gang syn av EirikNB. A-A-T i flopp. Jeg byr 900, og han syner. Turn er 9, og går check-check. River er 4, og jeg checker i front (hat å være ute av posisjon). Han byr 2100. Jeg går litt i boks, for det er ikke 100% opplagt at han har meg tror jeg, men velger det sikre foran det usikre og kaster.

Litt senere er det to limp for 300, og jeg finner A Q på knappen. Går til 1100, og får tre syn (BB og de to limperne). Floppen er T-8-5 med to diamanter. Ene limperen går i front for 3000 etter check til seg. Jeg tenker litt og syner, rett og slett pga at jeg har Ad, og overkort, og posisjon. Turn er 6 i spader, og han checker. Jeg checker dog bak. Mulig jeg bør by her, men følte ikke bordet forandret seg nok til at jeg kunne by og få han av det han leder med. River parrer 5, og jeg må kaste når han går i front for 7000.

Blinde har nå steget til 2-400-25, og unge israeleren til høyre for meg går til 800 fra 3.pos. Jeg finner J J bak han og velger å bare syne. Gjør det mest for deception, selv om jeg ser i ettertid nå at jeg tok en litt passiv linje med gode hender. Så går EirikNB til 2900 fra knappen. Israeleren kaster, og jeg tenker litt og syner. Vurderte såvidt å 4-bette, men da gjør jeg jo hånda om til en bløff og må mest sannsynlig kaste hvis han pusher. Q-8-3 i flopp med to kløver. Jeg check-caller et bud på 3500. Virker ganske standard med tanke på at jeg er underreppet og at han kan være wide på button. Turn er J i kløver. Jeg checker igjen, og han checker bak. River er en 2'er, og jeg gjør det som jeg er blitt litt for glad i det siste, nemlig å by superlavt (selvsagt med mål om at det skal virke svakt og at jeg skal bli høynet). Byr 2600, og han snapper, men tre knekter holder selvsagt lenge. Senere sa han til meg at han hadde AA (!) så jeg var heldig der. Ville fort betalt et turn-bet også, selv uten en J der. Jeg er uansett fornøyd med å være oppe rundt 37 000 chips nå.

Så er det limp for 400, og EirikNB skal nok en gang ut og høyne. Dog bare til 900, og det får et par syn, før turen kommer til meg i BB. A Q ser fint ut, men i tråd med resten av dagen så syner jeg bare. Limperen syner også. Q-3-4 er flopp, alle i hjerter. Koseflopp for meg det, men den blir checket rundt. Turn er en svart 6'er, og jeg går ut og byr 1700. EirikNB syner, og vi ser river som er 8. Er sikker på at jeg har beste hånd fremdeles, og gjør det motsatte av sist, nemlig å by ganske tungt. Byr 5000, og han tenker litt, men kaster.

Så kommer dagens kanskje mest interessante spot. Det er kast til den unge israeleren i cutoff, og han høyner til 800. Jeg finner nok en gang Q Q og går til 2000 fra knappen. Får faktisk flatcall av BB, og høyneren syner også. J-8-3 med to spader i flopp. Check til meg som byr 3700. BB kaster, men kid'en syner. Turn er en 8'er, og han sitter lenge stille bak mørke solbriller og gjør ingenting. Etter ca ett minutt gjør han en ytterst liten bevegelse med en finger, men sier ingenting. Ett minutt til går og jeg spør dealeren om han har checket eller ikke. Han ser surt bort på meg og sier 'i check'. Gudene vet hvorfor jeg gjør det samme, for jeg har jo fremdeles et klart valuebet her. Irriterer meg litt at jeg tar litt for åpenbare potkontroll-linjer iblant. For river kommer jo en A i hjerter, og han går i front for 7000. Det er en litt fucka spot, for han kan fint ha hatt Ax i spader og vært på flushedrag på flopp. At han valuebyr en J finner jeg lite sannsynlig, særlig ikke nå som A kom inn. Men nok føles ikke rett, og jeg tror han er i stand til å bløffe. Teller over sjetongene og ser at jeg ennå vil ha nesten 30 000 igjen hvis jeg er bak, og gjør en crying call. Han mucker umiddelbart, og jeg velger å vise hånda mi for en gangs skyld. Han sier 'wow' og ikke noe mer. Etter denne hånda blir bordet brutt og jeg flyttes fra bord 6 til bord 3 med over 50 000 i stacken.

Det nye bordet så heller ikke avskrekkende ut. Fikk med meg EirikNB og den israelske nybegynneren fra forrige bord. Ellers var det et par lokale spillere som ikke akkurat er noe å bli skremt over, samt noen israelere. Sitter og folder en stund på det nye bordet før jeg finner 7 4 i midtposisjon med kast til meg. Jeg høyner til 1400 (3-600-50), mens en stemmer inni meg sier at jeg vel egentlig ikke bør spille slike hender. Får uansett kast rundt.

Litt senere er jeg i BB og får 3 limp til meg. Checker bare min A 7 og ser floppen 9-7-5 med to diamanter. Det checkes til en israeler som legger ut 400 chips. Dealeren sier at 'beklager, du må by minmum 600'. Han tar tilbake de 400.. og legger ut 4000 istedet.. Det får han selvsagt heller ikke lov til, så budet blir på 600. Jeg syner med mitt par og backdoor flushedrag, og en spiller til syner også. Turn er J, og blir checket rundt. River er 7. Jeg vurderer å by, men håper heller en av de andre gjør det, og checker. Dog blir det checket ned, og hånden min er selvsagt god. Men kunne nok bydd et par tusen på river og i hvert fall fått ett syn tror jeg.

Samme israeler spiller litt senere opp til 1200 pre fra UTG. Jeg er i midtpos med T 7 og tar synet. To stykker til syner også, og floppen kommer K-T-4. Det checkes rundt. Turn er 5, og når det checkes til meg så må jeg by. Byr 2000, og får ett syn. Treffer selvsagt en 7'er på river, og har et lett valuebet når jeg får check til meg igjen. Byr 3800, og får kast.

Fortsetter med å ikke tape hender og ha glid litt senere når det er høyning til 1600 (4-800-100 nå) fra EirikNB, og syn fra nybegynner-israeleren i SB. Har A A i BB, og går til 5200. Dog kaster dessverre begge. Neste hånd er jeg i SB og syner nok en gang oppspill til 1600 fra EirikNB (er et par andre syn foran også) med min 6 6 . Floppen er K-9-6 (ldo). Dette er nok en bedre spot for å lede ut enn den jeg hadde tidligere, men velger å checke. EirikNB byr 3200 og turen kommer tilbake til meg. Føler ikke jeg kan saktespille med både straight og flushedrag ute og går til 9000. Han kaster det som han sier var en K. Litt overrasket over at han ikke syner til turn i hvert fall, men mulig jeg bare er for tight og at han visste at han var slått. Uansett øker stacken jevnt og trutt.

Tar også en høyning på egenhånd litt senere med K 3, til 1800. Får sedvanlig syn av EirikNB, samt en eldre maltesisk dame i BB. Floppen kommer 8-4-2 med én diamant. Jeg byr 2200 med det som om ikke annet er et par bakdørsdrag. EirikNB syner og damen kaster. Turn er en K, og jeg checker. Litt for deception og litt for potkontroll, siden jeg nå har en hånd jeg nok må syne ned uansett. Han checker bak. River er 3 (poker er lett?), og jeg byr 5200 for verdi. Han overrasker meg med å høyne til 12600 (!). Hadde ikke ventet det, og går litt i boks. 56 kom inn som eneste straight, og det er ikke en umulig hånd siden han da ville hatt double gutshot på flopp. Han kan selvsagt også ha et sett, selv om han da har saktespilt det veldig. Men jeg lander på syn, mest fordi jeg er veldig sikker på at han ikke aner hvor sterk jeg er her, og kan muligens valueby svakere eller høyne for å prøve å få meg av en marginal hånd. Og det hadde sikkert funket hadde jeg ikke truffet to par (selv om det ikke gjør hånda mi mye bedre, er svært få andre hender her som kan ha dårligere to par). Han viser opp A9 for ess høy (interessant float på flopp!), og jeg drar inn chipsa og spiller nå på ca 85 000.

Blinde blir 500-1000 med 100 i ante, og vi er plutselig på kveldens siste nivå. Kjenner at en har spilt noen timer, og har planer om å bare sitte ganske rolig og spille små potter mens en venter på at dagen skal bli ferdig. Det ble ikke helt sånn, for etter hvert er det kast til nybegynner-israeleren i SB. Han høyner til 3000, og jeg ser ned på Q 8 . Jeg tar synet. Det høres kanskje spewy ut, men selv om denne fyren ikke hadde spilt mye live og ikke var spesielt god, så var han til tider veldig aktiv og hadde også vist en tendens til å by ute noe. Så jeg tenker at hvis jeg treffer ok her, så kan jeg muligens få resten av chipsa hans. Floppen kommer T-9-8, og han byr 6000, med ca 15 000 bak. Vet dog at det ikk betyr noe, da han ikke er veldig stack-aware, og han vil ikke gamble hvis han ikke traff. Muligens er dette en flopp som gjør at han alltid har -noe- veldig ofte, men jeg setter han uansett inn. Han uffer og sukker et minutts tid før han motvillig skyver chipsene framover. Jeg sier 'vel, jeg har outs' og viser hånda mi, og han viser .. 77. Så jeg er faktisk foran! Ihvertfall til turn, for da kommer en 6'er. Det er dog ingen match når en glir som Petter Northug (vel, kanskje ikke i dag.. ). J på river meldt, og min høyere straight slår han ut.

Tar en høyning med K 9 litt senere til 2200, og får ett syn, men byr floppen 9-5-3 og tar den ned. Så ser jeg en ganske lol-hånd mellom en semi-aktiv israeler på button, og en ny spiller på bordet i BB, en italiener med navnet Max Piazza , som visstnok er en Team Pro for en online-side som heter StarsMillion. Han prøvde selvsagt også å se overkul ut på bordet, ta seg et par sekunder før han gjorde noe som helst etter at han så på kortene, se seg litt rundt osv. Uansett, israeleren høyner til 2000, nevnte Piazza går til 5200 fra BB (han hadde vært på bordet en halvtime og både høynet og 3-bettet litt). Israeleren 4-better til noe ala 10 000, og Piazza går likegodt all-in for rundt 50 000. Israeleren omtrent snap-caller og viser A9 off! Den er jo dog i suveren shape mot italienerens 52 i hjerter! Jeg vet at jeg har gjort noen håpløse preflop-spill selv i perioder, men den perioden er forhåpentligvis forbi. Nå synes jeg det bare er ganske latterlig med disse folkene som alltid skal leke superhelter preflop. Hvis han er en dyktig spiller så trenger han jo ikke spille slik for å få chips, selv om synet til israeleren med A9 er ganske sykt, med mindre de hadde spilt sammen tidligere på dagen og hadde history eller noe.

Den siste hånda jeg spiller for kvelden er K Q fra UTG i nest siste hånd for kvelden. Høyner til 2200 og nevnte israeler går til 5600 fra midtpos. Jeg tar synet, rett og slett siden vi begge er veldig dype (han dekker meg nå). 4-8-2 eller noe sånt i flopp, med én kløver. Jeg checker, og han checker bak. Turn er 9, og jeg checker bare igjen. Han byr 4900 og jeg bare gir opp og kaster. Han viser QQ. Folder siste hånda i BB, og begynner å telle opp stacken.

Når alt er talt opp og 'bagged and tagged' så ender jeg på 107 600 chips! Godt nok for 5. plass i turneringen (av 58 stk). Tror det er 15 eller 18 premier, men husker ikke det, og det er ikke så nøye heller. Det er langt igjen, men nå har jeg i det minste et strålende utgangspunkt med 80 big blinds til å starte dagen med, så får en se hvordan en klarer seg når en faktisk må spille poker. Føler at jeg traff alt som var i går, og hadde en ganske 'enkel' dag som sådan, men blir sikkert tøffere avgjørelser i dag. Min bror er også videre til dag 2, men dessverre med en shortstack på 19 000, så han får prøve å doble tidlig. Selv skal jeg bare prøve å spille ganske rolig og se an bordet, og så kan en jo håpe på å plukke opp kort også. Det er tross alt ikke forbudt det.

Blogg fra dag 2 kommer, og forhåpentligvis blir den like lang!
Like
2
Comments (1)

468.4667