Whaleblog - En ikke veldig fersk blogg


Created 5 years ago  
Like
1

På tide med en ny blogg igjen, denne gangen noe så eksotisk som.. eh.. en vanlig €110 freeze på Portomaso Casino Fredag for en uke siden (7. Mars). Dette er utvilsomt den beste av de daglige turneringene på Malta, med 20 000 startchips og 25 minutters blindenivåer. 37 stk stilte opp denne Fredagskvelden, og jeg var klar for å prøve å spille bra og gå dypt.

Kom på et startbord med noen spillere som jeg kjenner godt til, samt noen ukjente. Generelt sett var det en del eldre spillere på bordet, noe som passer meg bra selv om disse kan være veldig 'sticky' til tider (de folder ikke lett). Jeg vant de par første pottene jeg spilte i hvert fall. Først er det en limp for 50 fra tidlig pos, og jeg høyner til 200 fra knappen med A T . Limperen syner, og vi går heads-up til floppen Q-6-7 med to diamanter. Jeg byr 250 etter check til meg og får kast umiddelbart. Så finner jeg 9 T UTG og tar en høyning til 150 (vi var kun 5-handed på dette tidspunktet). Samme spiller i Small Blind syner, og floppen kommer J-7-A med de to førstnevnte i hjerter. Koselig flopp det med straightflush-drag og annet. Byr 200 og får kast.
.
Taper også et par småpotter, som f.eks når jeg neste gang fra UTG høyner A T til 150 pre. Får syn av SB og BB. Floppen kommer Q-7-5 med to diamanter. Check til meg som byr 250. Muligens kan jeg bare checke bak, men det koster meg uansett ikke mye å finne ut om de har noe. Dog høyner SB til 550 og BB coldcaller, og da er jeg ferdig med hånda. Ved showdown viste det seg at SB kun høynet med et fargedrag, men jeg kunne uansett ikke fortsette uten outs.

Så høyner en tight svensk spiller til 125 fra EP1, samme svenske som røk først ut på finalebordet i IPC. Jeg finner K Q i small blind og syner, og det blir faktisk bare oss to til floppen. Den er K-J-5 og går check-check. Turn er 7. Jeg byr 200, og han syner kjapt. River er 9. Jeg tenker litt og checker. Kan kun få verdi av KT, men med å checke inviterer jeg han inn til å kanskje by dårligere hender. Så det virker som det mest logiske spiller. Han byr 400, jeg syner ganske kjapt. Han viser akkurat den hånda jeg snakket om, nemlig KT, og jeg kan dra inn potten.

Blinde stiger til 50-100, og jeg ser to limp foran meg for 100. Jeg er i cutoff og ser ned på J T . Velger å høyne til 350 for å isolere de i posisjon med en hånd som, selv om den kan være sårbar, vil floppe ganske bra. Begge syner. Floppen kommer Q-6-7, og jeg velger å bare checke bak etter å ha fått check til meg. Turn kommer en 8'er, og førstemann byr 500. Andremann syner, og jeg tar et veldig spekulativt syn. Grunnen til at jeg syner er at jeg tror jeg kan få bra betalt om jeg treffer en 9'er, og jeg ser heller ikke bort fra at J eller T kan iblant være vinnerkort for meg. Men det er muligens litt vel optimistisk spilt. River kommer nemlig med en T, og førstemann checker. Andremann byr dog 1300, og selv om jeg tenker litt, så finner jeg fort ut at jeg må kaste. Han kan fort sitte med noe ala 98 eller lignende. Sistemann syner, og det viste seg at han som bydde ganske korrekt hadde 98. Så jeg hadde neppe fått han av uansett ved å by flopp.

Litt senere finner jeg 4 4 fra ganske tidlig posisjon og går til 250. Kast rundt til Small Blind som syner, og Big Blind gjør det samme. Begge disse er eldre spillere som er passive, men ikke gir opp lett når de treffer. Da passer det bra at floppen kommer J-9-4. Jeg byr 350 og får syn av SB. Turn kommer en A, og jeg byr 700 etter at han checker. Dog likte han nok ikke det kortet, for han kaster rimelig kjapt.

Så limper spilleren foran meg inn for 150 (nye blinds nå), og jeg hiver meg med fra knappen med 9 7 . Bør sikkert høyne og isolere han i posisjon i stedet. Uansett, SB og BB er med, og vi ser floppen Q-7-8 med én diamant. Den checkes rundt. Turn er en svart 4'er. Jeg checker igjen, og han som limpet byr 500. Jeg tenker litt og tar synet, og resten kaster. River er A. Han byr 550, og jeg kaster temmelig fort. Det jeg dog ikke vurderte sterkt nok var å muligens høyne river, for å representere noe ala A8 eller lignende. Dog er dette også en spiller som ikke kaster lett, så det er sikkert greit å bare gi opp når jeg ikke har noen sterk hånd.

Spiller så tre potter i kjapp rekkefølge. Først høyner en aktiv danske UTG til 425, og får ett syn. Jeg syner i SB med 7 7 og BB syner. Floppen kommer K-K-6, og jeg kaster bare til et bud på 1000. Neste hånd er det kast til meg på knappen, og jeg høyner Q T til 400. SB (eldre spiller som sjelden kaster) er med, men BB kaster. Floppen kommer A-9-2, og etter at han checker har jeg et lett bud på 525. Får kjapt kast.

Så høyner en ny spiller på bordet, en yngre spanjol som viste seg å være ganske tight (men det visste jeg ikke da). Uansett, han går til 325 fra tidlig posisjon, og jeg finner Q Q på knappen. Går til 900, og han syner. Floppen kommer Q-T-2 med to kløver. Han checker, jeg byr 1100, men han mucker dessverre umiddelbart (når det er sagt så er det jo mange drag ute, så er ikke noe galt i å bare ta den ned).

På neste nivå (100-200) spiller jeg lite potter av betydning, og går til pause etter det med ca 19 400 chips. Så selv om jeg var involvert i mange hender, så var det ikke mye som skjedde med tanke på hvor mye brikker jeg hadde.

Sitter og folder litt etter pause, før jeg bestemmer meg for å gå amok. En eldre spiller har høynet opp en del, og virker nesten å være litt på tilt. Han har spilt veldig mange mellomstore potter mot en annen ung spanjol på bordet (som spilte ganske solid), og tapt de fleste. Han høyner til 700 fra midtpos, og det kastes til meg i Small Blind. Jeg ser ned på J 8 og velger å 3-bette til 1900. Grunnen til at jeg gjør det er at jeg har en hånd som er for dårlig til å forsvare med, men fin til å 3-bette med da den iblant vil floppe veldig bra. Vel er jeg ute av posisjon, men planlegger uansett ikke å spille en kjempepott hvis jeg misser totalt. Han syner, og floppen kommer K-T-6 med én kløver. Føler det er for bra flopp til å ikke by, hvis han f.eks bare sitter med et femmerpar eller noe. I tillegg kan jeg treffe en del interessante kort på turn. Så jeg byr 2000, men han syner kjapt. Turn er en 5'er, og jeg gir egentlig bare opp og checker. Han checker bak. River er dog A, og det setter jo griller i hodet på meg. Jeg byr 3100 for å representere denne, men blir møtt av en kontant all-in! Oooops. Kaster bare umiddelbart, og er nede i 12200 chips.

Men ok, ennå mye spillerom. Får kast til meg et par hender senere og høyner A 9 fra cutoff til 700. Dog 3-better en veldig tight spiller på knappen meg til 2000. Jeg viser kjapt et ess og kaster (håper han skal vise) og han viser opp sine to Konger. Et par hender senere høyner den solide spanjolen til 700 pre, og jeg finner K Q i midtposisjon. Dette er en hånd som er mye bedre å syne med enn å høyne, så jeg gjør da også det, og en spiller til syner også bak. Floppen kommer 8-5-2 og alle kortene er svarte. Ikke helt det jeg ville se, så jeg kaster bare til bud på 1200.

Fortsetter å tape potter litt senere når det er to limp for 300, og jeg er på knappen og finner Q J . Intet monster, men i posisjon så føler jeg at en høyning til 1000 kan forsvares. Dog pusher første limper all-in (samme fyr som jeg prøvde å bløffe), og jeg må kaste. Selv om jeg nok iblant kan ha en flipp her, så føler jeg det blir altfor risikabelt å satse mine siste 30 bb på en så svak hånd. Jeg kaster, og han viser en A og mucker. Jeg er nå nede i 8900 chips, og blinde øker til 200-400 med 25 i ante, så det er ingen idéel situasjon.

Det som dog er idéelt er å floppe trips. Jeg er i BB, og den tighte eldre spilleren til høyre limper inn for 400. Den tighte spanjolen i midtpos høyner til 800 (merkelig lav høyning, tipper han ikke så limperen), og jeg er i BB med K 5 . Ikke akkurat krutt, men føler at jeg ennå er dyp nok til å betale de 400 ekstra og se om jeg kanskje får en flopp jeg kan gå på. Limperen syner også, og floppen er T-5-5 med to kløver. Perfekt! Høyneren byr 2000, hvilket overbeviser meg om at han nok har en god hånd, så jeg skyver bare inn. Han syner kjapt og viser QQ, men min hånd holder og jeg har plutselig 18000 chips. God følelse etter at jeg begynte å bli short, selv om jeg selvsagt var heldig som traff så godt.

Blinde øker til 300-600, og etter å ha sittet rolig en stund så finner jeg A K på knappen. Det passer bra med tanke på at Malteseren foran meg har høynet til 1800. Jeg går til 5000, hvilket er litt høyere enn vanlig, men jeg gjorde det så jeg kunne pushe all-in på stort sett alle flopper hvis han syner og checker til meg. Han tenker en stund, ser på stacken min, men kaster. Den potten tar meg opp til ca 20000.

Så høyner den aktive spanjolen til 1700 fra tidlig pos (4-800 nå). Jeg er i midtpos og finner 6 5 . Av en eller annen grunn syner jeg, selv om jeg strengt tatt ikke er dyp nok til å gjøre det tror jeg. SB og BB syner også. Floppen kommer 6-2-2, og spanjolen byr 2500. Jeg tenker litt men velger å syne. Tror han er 'god' nok til å by også om han er tom her inn i 3 stk, men har ikke lyst til å pushe over ennå da jeg bare vil få syn hvis jeg er knust. Vil heller se hva han gjør på turn. Den kommer med en 4'er, og han byr 3100. Det lave budet gjør at jeg ikke tror han er veldig sterk, så med mitt toppar og gutshot så velger jeg å sette resten og håpe på kast. Han går lenge i boks, og lurer på om jeg har toppar (hvilket jeg selvsagt ikke kan svare på), men syner til slutt. Jeg liker ikke helt det, men regner med at jeg har outs. Dog er jeg faktisk foran, for han viser opp A4 i spader! Han må ha trodd jeg var virkelig tom eller plukket opp flushedrag på turn. River er en ubetydelig 5'er, og jeg dobler opp til nesten 42000 chips! En god stack det, men det er ennå 22 spillere igjen, så det er mye poker som gjenstår.

Etter en liten pause stiger blinde til 500 og 1000 med 100 i ante. Det første som skjer der er at jeg økter stacken ytterligere. Den aktive spanjolen har vært uheldig i noen potter og er nå plutselig ganske short. Det kastes til han på knappen, og han melder all-in for ca 12000 brikker. Jeg er i BB og plukker opp 6 6 . Med tanke på at han nok har en løs pushrange her så føler jeg at jeg har et enkelt syn (og vil også ha en ok stack igjen hvis jeg taper). Han dukker opp med Q2 i hjerter, så jeg er godt foran. Floppen 6-9-7 gjør det nesten helt sikkert, og en 9 nier på turn avgjør saken. Jeg har nå nærmere 53000.

Høyner opp A 7 til 2200 fra cutoff litt senere, uten at det blir noen suksess. Knappen, SB og BB syner alle. Føler egentlig at jeg likegodt kunne kastet pre her. Ja, jeg er i late posisjon og har et ess, men uteom de gangene jeg får kast rundt så er dette en hånd som nok heller kan få meg i trøbbel. Uansett, floppen kommer Q-J-9, og jeg bare checker og gir opp. Knappen pusher all-in for 12k og tar ned hånda. Like etterpå er vi nede i to bord, med 17 spillere igjen.

Så er det limp for 1000 fra eldre Malteser rett til høyre for meg. Jeg har Q J i 3.posisjon og velger å gå til 2500 for å isolere han i posisjon. BB syner, og limperen syner selvsagt også. Floppen er dog bare K-3-4, alle i kløver. To check til meg, men jeg checker bare bak. Turn er 6 i diamanter, og jeg kaster til bud på 6000. Mulig jeg ble litt for passiv med å by flopp de gangene jeg bommet, men samtidig så føler jeg at de to som synte lett ville hengt på hvis de hadde noe som helst (om så bare flushedrag).

Neste gang jeg isolerer går det dog bedre. Det er to limp for 1200 (6-1200 nå), og jeg finner A Q i midtpos. Høyner til 4000, Får syn av SB (han jeg prøvde å bløffe tidligere), og ene limperen. Floppen kommer A-T-5 med to hjerter. Veldig bra flopp for meg (topp-par og mulighet for å plukke opp flushedrag). Byr 6100, og kun SB syner. Turn er nok en A. Han checker, og jeg tenker litt og byr 13000. Får kast. Ville bare hatt rundt 15-16k bak, så mulig jeg kan size turnbettet litt lavere (ha en bra stack bak til en mulig riverpush), men det funket uansett.

Allerede neste hånd plukker jeg opp A K og høyner til 2600 fra 2.posisjon. Får syn av BB, nok en eldre Malteser som ikke gir seg så lett. Floppen kommer J-9-8. Han checker, og det er mulig jeg bør checke bak, siden dette treffer rangen hans mye mer enn det gjør min (i teorien). Dog, siden han synte fra BB så regner jeg med at han kan ha hva som helst, og byr 3000. Dog check-raiser han til 6000, og jeg velger å bare kaste og bevare stacken på 52000. Vi er nå 13 spillere igjen, så det begynner å nærme seg finalebord.

Tar en liten pott på neste nivå med å høyne A 4 til 3500 (8-1600 i blinds nå) og få kast. Så er jeg i BB noen hender senere, og den tighte eldre fyren UTG limper inn. SB completer, og jeg checker BB med T 7 . Floppen kommer T-7-8, hvilket jeg ikke kan klage på. Etter at SB checker så byr jeg 2800. Overraskende nok syner begge, men en 4'er på turn er akkurat det jeg ville se. Føler dog at det er en del riverkort som er dårlige for meg, så jeg bestemmer meg for et tungt bud på 10000. Eldre limperen melder all-in for litt over 20000, og SB kaster. Jeg syner ganske umiddelbart. Tror ikke han har limpet inn J9, og ser meg for meg noe ala JT eller om så bare en random AT. Det viser seg at han er enda svakere enn det. K3 i spader har han (!) for 4-flush på turn. Så han synte altså floppbudet på det bordet med K høy. Han har ikke mange vinnerkort, og treffer da heller ikke noen av de på river. Jeg kan bare takke og bukke og ta imot en stor pott.

Spiller også neste hånd da det er kast til meg i SB. Ser ned på A 8 og velger å bare limpe inn. I BB sitter en ganske brukbar kvinnelig spiller, og hun tenker litt og checker. Jeg kunne definitivt høynet, men ønsket ikke å spille en stor pott mot henne ute av posisjon siden hun definitivt er i stand til å gi meg problemer underveis. Floppen kommer 7-9-6, og jeg velger å lede i front for 2000 med mitt åpne drag. Hun høyner dog til 5200. Det trenger ikke bety at hun er monstersterk heller, men jeg velger uansett å syne da jeg tviler på at hun vil sette meg på en 8'er altfor ofte. Turn er dog bare en 2'er, og jeg check-folder til et bud på 9000. Kunne defintivt spilt denne hånda mer aggressivt, men så egentlig ingen grunn til det med god stack. Vi er nå 11 stk igjen, og jeg har 88000 brikker å leke meg med.

Taper så for mye neste gang jeg er i BB. I SB sitter en eldre Malteser som generelt sett er veldig tight, og han høyner til 3500. Jeg har 9 6 og defender. Sikkert for løst, selv om jeg er i posisjon. Floppen kommer K-7-5 med to spader. Han byr 4900, og jeg tenker litt og syner. Jeg syner med kun en gutshot, men også med backdoor spades, samt for å se om han gir opp på turn. Men kanskje litt for spekulativt mot en spiller som neppe vil bløffe veldig ofte. Turn er i tillegg lite koselige A, og jeg kaster til bud på 6000. Hater egentlig ikke spillet mitt (kunne f.eks vurdert å høyne på en del turnkort, uavhengig av om jeg traff de eller ikke), men føltes på en måte som om det bare var å blø chips unødvendig.

Allerede neste hånd havner jeg i en pott mot samme spiller. Vi spiller 5-handed nå, og jeg høyner Q J til 3500 fra UTG. Kun han syner i BB, og vi ser floppen Q-J-T. Jeg liker floppen veldig godt, siden han aldri bør ha QQ, JJ (jeg har blokkere mot de også) eller TT her. Han checker, og jeg byr 4000. Han tenker litt og syner. Turn er en 6'er. Han checker igjen, og jeg byr denne gangen 10000. Han overrasker meg med å melde all-in! Det er rundt 30000 til, og jeg stopper opp og tenker noen sekunder. Dog ser jeg ikke hvordan jeg kan være slått her, og selv om han skulle ha 98 så vil jeg ha outs. Tror mer han kan ha noe ala KQ, KT eller om så JT. Så jeg syner, og han viser opp... AK! Heller ikke en hånd jeg satte han på når han bare synte pre, men ok.. ser ikke helt hvordan jeg kan komme unna denne. River blanker og fra å ha en god stack så er jeg plutselig nede i 28000 chips.

Den eneste gode nyheten er at det samtidig ble slått ut en spiller på det andre bordet, så vi er klar for 9-handed finalebord. Dog kom jeg nå inn som en av de shorteste stackene, og jeg visste at jeg måtte doble opp skulle jeg ha sjans på å komme i pengene (topp 5) og vinne.

Spiller faktisk første hånda på Finalebordet. Blinde har økt til 1k-2k, og jeg finner A J i tredje posisjon. Vurderer å pushe, men ender opp med å høyne til 4200. Med 14 bb så føler jeg at jeg heller kan høyne og vurdere å kaste hvis det blir mye action bak. LItt annerledes tankegang enn jeg har spilt etter tidligere, men jeg tror det er ok all den tid jeg vet at blinde ikke øker på en stund og at jeg ennå vil ha fold-EQ. Kun BB syner, en langhåret finne med monsterstack som jeg såvidt spilte mot i IPC. Floppen kommer A-9-2 med to kløver. Her går jeg ingen steder. Han checker, og jeg byr 6500 for å sette opp en turnpush for mine siste 18k. Dog kaster han fort.

Får dog lite kort resten av nivået, og før jeg vet ordet av det befinner jeg meg i Big Blind og må betale 3000. Vi er nå 8 igjen, og det kastes til en spiller i midtposisjon. Han går all-in for 37000 ca, og alle kaster til meg. Jeg ser K K . Call! Han har 88, og bordet blanker ut. Definitivt en perfekt timing å få konger på der. Har nå rundt 65000, og et par hender senere er vi 7 igjen (fyren med 88 ble supershort og røk).

Plukker opp en fin hånd litt senere da jeg finner K Q i midtpos. Høyner til 6500, og kun finnen i BB syner. T-8-2 med to diamanter er en fin flopp for meg, og selvsagt også en spot hvor jeg gjerne spiller for alle brikkene mine. Han checker, jeg byr 7000, og han kaster fort.

Spiller et par hender til før blinde stiger. Først er det kast til meg i SB og i BB sitter en eldre Malteser med rundt 35000 chips igjen. Jeg ser ned på A 5 og setter han bare all-in. Han kaster. Så høyner jeg K Q siste hånda på det nivået til 6500 fra cutoff. Alle kaster.

Passerer blinde en gang og underveis i 2k-4k nivået så er vi plutselig 6 stk igjen og på bobla. Selv om en mincash ikke betyr veldig mye for meg, så er det ingen tvil om at jeg ikke er den som ønsker å ryke selv. Må dog ta en vurdering på det litt senere finnen høyner UTG til 9000, og jeg finner 9 9 med ca 70 000 chips i stacken. Litt kjip spot, for jeg er ikke dyp nok til å syne, og det er en eller to stacker med mindre chips enn meg. Dog velger jeg å bare skyve inn, hvilket sikkert er det rette spillet, særlig siden blinde stiger igjen om 5 minutter. Han spør om en count, men kaster ganske fort.

Blinde stiger til 3k-6k, og lite skjer. En eldre Malteser er short med rundt 40-45k, men jeg tror ikke han kommer til å få hastverk helt ennå. Ellers er det to store stacker (Finnen, og dama jeg nevnte tidligere), to mellomstore stacker på 90-110k, og jeg har ca 75 000 når følgende hånd kommer opp:

Finnen høyner til 12000 fra UTG, og det kastes til meg i 3.posisjon. Jeg har bestemt meg for en tight pushrange herfra (pga. bobla og det at han høyner UTG), og ser for meg noe ala 88+, AJ+, og KQs . Det er selvsagt sistnevnte jeg ser ned på, nemlig K Q . Tenker i 3-4 sekunder på om jeg bør la den gå og heller være først inne, men bestemmer meg for at jeg ennå har fold-EQ og at han nok har en ok løs range. Han har høynet en del de siste hendene, og ingen har virket veldig interessert i å gjøre noe med det. Så han gjenkjenner nok defintivit at folk er tighte pga. bobla.

Jeg melder all-in, og han går i boks i ett minutts tid før han til slutt tar det som virker et motvillig syn. Jeg ville helst ikke ha syn, men han viser opp to røde seksere, hvilket tross alt er en ok spot for meg. Floppen kommer A-5-4 med en spade. Turn er mer hyggelige 9 i spader, så nå har jeg outs på både overkortene og spadene. Men dessverre blanker river ut med en rød 8'er, og jeg må til min store skuffelse reise meg og forlate uten pengepremie.

Det var selvsagt surt, og en lurer jo på i ettertid på om en burde kastet pre. Ikke fordi jeg er interessert i å lime meg inn til en mincash, men fordi det tross alt har noe å si å komme i pengene. Er en først der så kan alt skje, og selv om jeg ikke har noen stor stack så har jeg ennå masse Fold-EQ ved å gå all-in når jeg får kast til meg i stedet. Så det er en litt vanskelig avveining, og jeg kan ikke si at jeg er så veldig flink på ICM-kalkulatore osv for å regne meg fram til en ok pushrange i en slik spot.

Men lite å gjøre med det i ettertid selvsagt. Får bare spille så mye som mulig den nærmeste måneden, før det bærer til Dublin og NM i poker Skal spille Main Event (og forhåpentligvis gjøre det bedre enn i fjor), samt at det nok blir noen lodd i noen sideturneringer & cashgames hvis jeg ryker ut tidlig av Main. Så jeg ser virkelig fram til en uke med poker, og forhåpentligvis også bra spill og en lukrativ tur!
Like
1
Comments (1)

255.1617