Whaleblog - NM 2014 - Siste del


Created 4 years ago  
Like

Om det mot formodning skulle vært noen som har ventet på del 3 av blogger fra NM, så kan jeg bare beklage. Jeg har ikke orket å skrive før nå, noe som enkelt og greit skyldes to grunner (den ene kan dere nok gjette dere til):

- Det ble ikke noe særlig resultater å skrive om.
- Jeg ble litt småsyk mot slutten av uken, og hadde ikke så mye ekstra energi.

Men bedre sent enn aldri, og vi får fortsette der en slapp: JP Masters med €550 i innkjøp. Turneringen begynte klokken 16:00 på Fredagen, og jeg satte meg ned på et startbord hvor jeg umiddelbart gjenkjente en ire jeg hadde spilt cashgames med kvelden før (jeg plusset litt, men tapte en ganske stor pott med T8dd mot A4dd på et bord med 3 ruter). Han fortalte at han hadde spilt til 05:00 den natten, og plusset €2000! Tydelig at jeg må legge inn lengre sessions (ga meg selv rundt 1:30 den natten hvis jeg husker rett).

Etter hvert ble bordet fylt opp, og det så ikke altfor lovende ut, når den ene etter andre unge spilleren tok plass til venstre for meg. Om ikke annet så det ikke like ille ut til høyre for meg med tanke på kvaliteten på motspillerne.

Vi startet med 20 000 chips og 45 minutters blindenivåer, og jeg vant i hvert fall den første potten jeg spilte. Det er en høyning til 125 og to syn før turen kommer til meg i BB. Finner Q Q , og 3-better til 650. Sikkert litt høyere enn hva normen er, men ute av posisjon ønsker jeg ikke 3 kunder, selv om jeg har en veldig sterk hånd. Alle kaster da også.

Noe senere er det kast til iren i cutoff som høyner til 125, og det kastes til meg i BB. Jeg tar synet med A 3 , og vi ser floppen A-Q-J. Jeg checker, han byr 250 og jeg caller. Turn er K, og går check-check. River er Q, og nok en gang checker jeg til han. Han byr 1600 (!) og jeg kan ikke gjøre annet enn å finne kastet. Er altfor mye han kan ha her som slår meg, og det at han overbyr potten tror jeg (inntil motsatt er bevist) er et forsøk på å få hånden sin til å se svak ut mens han i virkeligheten er veldig sterk.

Fortsetter å tape et par småpotter, og blinde er blitt 50-100 før jeg bestemmer meg for å røre vekk en del chips. Ok, det var ikke helt det som var planen, men det var nok det som ble resultatet. UTG høyner til 250 pre, og jeg finner 8 6 på knappen og rehøyner til 650. UTG hadde spilt veldig aktivt til nå, og jeg følte for å ta kontroll over hånda fra knappen. Selvsagt kan jeg fint også bare syne her med en veldig spillbar hånd som jeg egentlig ikke ønsker å gjøre om til en bløff (var selvsagt klar over dette før jeg høynet). Han rehøyner uansett til 1600, og jeg liker det ikke, men velger å ta synet pga. posisjon (kan sikkert bare kaste her). Floppen kommer 9-5-4 med en diamant, og jeg har en gutshot om ikke annet, samt backdoor ruter. Han byr 1500 i front, og jeg velger å syne. Tanken er selvsagt at det er en del turnkort som kan gjøre det interessant for meg (en diamant vil jeg f.eks vurdere å gå all-in på). I stedet kommer en svart 3'er, og han fortsetter aggressjonen med bud på 2225. Jeg tenker litt og syner, men jeg tror ikke dette er et godt syn. Tanken der og da var at jeg har open ended, og sikkert kan få betalt hvis jeg treffer, samt at han byr veldig lavt. Men uansett har jeg bare 8 vinnerkort, og selv med ok potodds (han byr 2225 inn i 6350) så er nok dette et kast siden jeg ikke forbedret meg nok til å fortsette. River er en Q, og jeg må kaste til et bud på 3600.

Litt frusterende hånd, som jeg sikkert kan slippe tidligere, selv om jeg ikke hater taken med å syne i pos på floppen. Er dermed nede i 12 500 chips, men er selvsagt ennå veldig dyp. Og klarer også å vinne et par småpotter, hvilket tar meg tilbake over 15 000 chips.

Like før dagens første pause så finner jeg J J i tidlig posisjon (3.pos) og høyner til 400. Alle kaster fram til iren i BB som syner. Floppen kommer 9-8-8 med to kløver, og etter at han checker byr jeg 600. Han syner kjapt. Turn er Q, og han checker. Her bør jeg nok absolutt by igjen, men blir for opptatt av potkontroll og checker bak. River er 3 i kløver, og han flyr i front for 2500. Nok en gang et veldig tungt bud, og jeg klarer ikke helt å se hva jeg slår her så jeg kaster bare. Spiller definitivt hånda for passivt, men når jeg først gjør det så er det i hvert fall greit at jeg har disiplin til å bare kaste river (synes jeg). Går til pause med 14 575 chips.

Vedlikeholder stort sett stacken på 100-200 blinde, og vi er oppe på 150 og 300 med 25 i ante når en stor pott kommer. Det er kast til knappen, en spiller som har limpet inn en del og ikke virker veldig solid. Samtidig virker han solid nok til at han skjønner at han kan høyne en del i sen posisjon, og han gjør det nå til 650. Jeg har 9 9 i SB og vurderer hvordan jeg skal spille hånda. Føler dog at jeg ute av posisjon og med en såpass sterk hånd heller bør 3-bette enn syne, så jeg gjør nettopp det til 1500. BB (en ganske ung og semi-aggressiv bergenser) går i boks og ser ut som om han lyst til å 4-bette, men coldcaller de 1500. Knappen tenker litt og kaster.

Floppen kommer A-T-4, og selv om jeg ikke ønsket å se den floppen så tror jeg den kan være bra mot en coldcaller sin sannsynlige range iblant. Vil tro at det f.eks er en del TT/JJ type hender der. Så jeg byr 2100, og motstander går virkelig i boks. Han legger hodet ned mot bordet og virker 'pained' over avgjørelsen, men syner til slutt de 2100. Turn er en ny A. Litt kjedelig kort for meg hvis jeg skal fortsette å reppe A, men motstanders genuine usikkerhet på flopp (ingen spiller vel et så åpenbart skuespill?) gjør at jeg prøver akkurat det. Byr 4000, hvilket jeg synes ser ut som et veldig troverdig turnbet for å sette opp en rivershove (jeg har litt over 8000 bak). Han går nok en gang i boks en liten stund, før han resolutt griper etter sjetongene sine og skyver all-in! Jeg har selvsagt bestemt meg for lengst for at jeg ikke kan gjøre noe med det, og turbokaster kortene, mens han ser veldig fornøyd ut med seg selv. Senere forteller han meg at han hadde QQ, hvilket for meg et en forferdelig dårlig push som kun får ut rene bløffer (som en uansett vil holde inne, og min 99 er jo stort sett en bløff) og får snapcall av alle A som har han i trøbbel. Så hvis han fortalte sannheten (og det tror jeg) så var han rett og slett veldig heldig med at spillet lyktes. Det hjelper dog uansett ikke meg, som er nede i 8375 chips.

Klarer å vedlikeholde stacken en stund, blant annet med å pushe A J over en raise til 700, og tok også en ok liten pott fra BB etter at det var limpet inn. Finner dog stort sett lite spillbart, og når blinde etter hvert øker til 2-400 så venter jeg bare på en god spot til å få inn deigen. Den kommer også, når spilleren til høyre for meg limper inn for 400 fra midtpos, og jeg ser ned på K Q . Går til 1000 pre (kunne vel gjort det 1100, men gjør ingen forskjell), og han syner. J-T-4 er floppen, og han checker. Tenker litt på hvordan jeg skal spille hånda (ønsker jo å spille om alle brikkene her), men ender opp med å bare by 1500 som jeg normalt sett ville gjort. Han spør hvor mye jeg har bak, og høyner for å sette meg all-in. Jeg melder at det er kjedelig å syne seg all-in med K høy, men at jeg må gjøre det, og setter selvsagt resten. I ettertid så lurer jeg dog på om jeg kunne enten bydd noe ala 3000 på flopp (for å vise at jeg er committed) eller om så checke bak og pushe over et hvert bud på turn hvis han ikke byr veldig høyt. Men er uansett fornøyd med utfallet slik det ble, for han viser opp AT i spader. Skjønner ikke helt hvorfor han limper og ikke høyner den hånda pre, og skjønner enda mindre av at han setter meg inn på flopp (situasjonen hvor jeg har KQ er den absolutt beste han kan få syn av), men ok. Dog ingen hjelp for meg, for turn kommer 5 og river bare nok en 5'er. Tar motspiller kjapt i hånda og reiser meg skuffet opp. Spilte definitivt ikke optimalt, men føler jeg var uheldig med et par spots, og at jeg hadde hatt en god sjanse hvis jeg kunne fått en dobling. Men slik ble det ikke.

Tok senere på kvelden en liten tur ned og spilte cashgames, men det ble ingen lang session. Fant meg et bord som så ok ut ved første øyekast, men som ikke ble veldig profitabelt etter hvert. Det startet dog koselig nok, når det er høyning til 7 pre, og ett syn, før en svenske på tilt høyner til 25 fra cutoff. Knappen (ung kid) syner, og jeg finner K K i SB. Går til 125 pre, og svensken setter resten pre (ikke mye mer). Bordet kommer noe ala 8-7-4-3-T og mine konger står hele veien mot AJ offsuit. Svensken kjøper seg så inn for €100 til og går all-in blindt hver hånd til han ryker. Det morsomme med det er at i hånda han ryker på, så får han syn av J8 offsuit (!). Virkelig? En fyr er på tilt og går inn blindt, og J8 offsuit er hånda du velger å spille ? Det funket uansett denne gangen når floppen kommer 8-8-J. Friskt, særlig siden det ikke engang er en topp 50% hånd rent matematisk.

Dog ble det ikke noe mer spennende for meg etter den gode starten. Var med i noen hender uten å treffe, men svensken ble erstattet av en yngre spiller, samt at kid'en til høyre for meg var også veldig aktiv (det første han sa når han satte seg ned var å prøve å få bordet med på obligatorisk 5 straddle UTG, men det gikk ikke i gjennom). I tillegg var det et par andre spillere som også spilte opp mye pre. Så selv om jeg som sådan burde ha et lukrativt bord til å bare sitte tilbake og vente på krutt, så følte jeg ikke helt for det og bare cashet ut opp €100. Ble heller ikke noe mer spill resten av kvelden, bare railet min brors kompis som snek seg inn i pengene i Main Event før han røk ut.

Lørdagen var det tid for et skikkelig -EV lodd, nemlig å spille €250 8-game turneringen! Først må jeg si at det er virkelig synd at slike turneringer er så lite populære, og at ikke flere spillere ser verdien i å lære seg andre spill enn hold'em. Selvsagt er det gøy å spille hold'em, men andre pokerspill som 2-7 Triple Draw, Razz, Stud, Omaha hi/low osv er også veldig morsomt og utfordrende. Samt gøy å spille live!

Siden jeg regget rett etter min bror så kom vi selvsagt på samme startbord (men ok, var bare rundt 30 deltakere), og der fant en også Norsk Pokerforbund sin leder Sigurd Eskeland. Thor Hansen deltok også i turneringen, men jeg kom dessverre ikke på bord med han (han røk ganske tidlig), og det samme gjorde Andreas Høivold og Torstein Iversen (som vi etter hvert fikk på bordet).

Jeg skal ikke ta noen store håndanalyser fra turneringen, rett og slett fordi jeg ikke skrev ned hender og fordi det kunne blitt litt vel humoristisk om jeg skulle forklart strategi i Stud/8 og sånt. Men jeg synes jeg on average spilte veldig feilfri 8-game poker, og var også godt hjulpet av kortene en periode. Klarte særlig å plukke mye småpotter i Razz (mitt favorittspill!), men spilte stort sett ganske saklig og holdt meg unna potter med dårlige eller middels starthender.

Når en var 12 igjen ble en slått sammen til 2 bord, og det var da problemene begynte. Jeg hadde rundt 16 000 brikker, hvilket nok var under average, men ikke håpløst. Min bror røk ut som nr. 11 etter å ha vært shortstacked lenge og fått en cooler med JJ mot Eskelands KK i Limit hold'em. Og 10 minutter senere slo jeg faktisk følge selv.

Det startet med at jeg fikk utdelt (og jeg tar en ren gjettning på suits i hendene) A 2 A J i Omaha hi/lo. Selvsagt et monster, så selv om det hadde vært oppspill til 3000 (750-1500 i blinde) fra Helge123 og syn fra Siggen, så går jeg til 4500 fra SB. Vet at begge syner, men vil få inn mest mulig penger i potten så jeg kan spille om resten på de fleste flopper. Den kommer Q-4-4 med en spade. Ufarlig nok, så jeg byr 1500, bare for å se at Helge høyner til 3000. Siggen kaster, og jeg syner 1500 ekstra, rett og slett for å se om jeg kan få et ok turnkort (lavdrag eller flushedrag) til å bare gamble med resten av brikkene. Dog er turn noe ala K, og jeg må kaste til et bud. Han viser da også opp en 4'er (tror han hadde A-3-4-x). Dermed er jeg nede i rundt 6500 brikker og er alvorlig short.

Hadde egentlig tenkt å prøve å vente meg inn til Razz, hvilket var neste spill, og se om jeg fant en hånd å gå med der, men det ble ikke nødvendig. Finner nemlig A 3 3 4 et par hender senere. Siggen har høynet til 3000, og jeg går til 4500, hvilket blir coldcallet av spilleren i SB, og Siggen syner også. K-4-4 er en fin flopp. SB byr ut 1500, Siggen kaster, og jeg setter mine siste 16-1700 eller så. Jeg regner med en ok sjanse til dobling her, men motstander viser opp K-K-K-J med én suit! Nå er jeg ikke altfor flink i Omaha hi/lo, men å syne et 3-bet preflop med en slik hånd er bare grusomt dårlig så vidt jeg kan skjønne. Han har kun sjans på høydelen av potten, og hvorfor syne med 3 konger når det bare er én igjen i stokken du kan treffe? Det gir ikke mening for meg, men jeg er uansett ganske drawing dead. Turn er dog en 6'er eller noe, som gir meg et lavdrag, men river er bare nok en 6'er og jeg er ute av turneringen. Kjedelig, siden det begynte å nærme seg finalebord og jeg følte at jeg hadde vært veldig uheldig i et par potter som likegodt kunne gått min vei begge to.

Det avsluttet også NM-uken for meg, da klokken var godt over 12, og en skulle fly hjem dagen etter (samt at jeg som skrevet i starten var litt småsyk). Søndagen ble bare brukt til avslapping i loungen på flyplassen før flytur til London, og derfra videre til Malta.

Totalt sett sitter jeg igjen med en litt skuffet følelse etter NM. Noe bra var det absolutt, og det ble ikke i nærheten av så stygt minus som i fjor. Samtidig burde jeg som vanlig vært displinert til å spille enda mer enn det jeg gjorde, og ikke minst var det skuffende å ryke ut av Main når jeg følte at jeg hadde spilt greit fram til det siste blindenivået på dag 1. Generelt sett ser en utrolig mye fiskete spill under NM, og folk som tar turen ned og vil være komplett sjanseløs i hva de enn spiller. Og selvsagt folk som drikker altfor mye og vil gi vekk penger rundt cashbordene. Men, og hvis jeg har vært negativ i denne bloggen ovenfor enkelte så beklager jeg det, det er også en påminnelse om at det er veldig mye dyktige spillere i Norge. Spillere som helt sikkert drar inn mye mer penger enn jeg noensinne kan drømme om på poker, og jeg innser at jeg ikke helt er på det nivået ennå. Rett og slett en liten tankevekker i forhold til det å spille solid 100% av tiden.

Men ok, NM er gøy og jeg regner med at jeg tar turen neste år også hvor enn det blir arrangert. Nå framover har jeg dog ingen store planer, bare å grinde videre på jobben (hvor jeg har fått en liten forfremmelse, yay!) og spille noen billige turneringer her nede. Så får en eventuelt se om det blir en lengre pokertur til høsten eller noe, hvor jeg f.eks har lyst til å dra tilbake til Las Vegas. Men det er langt fram i tid. Håper uansett folket koste seg i Dublin både med og uten mine penger, og jeg ser fram til å prøve å forbedre meg både i poker og andre ting.
Like
Comments (3)

Whaleblog - NM 2014 - Main Event dag 1A


Created 4 years ago  
Like
2

I går var det tid for Main Event dag 1A, og jeg hadde troen på å gjøre en god turnering (det har jeg for så vidt alltid, berettiget eller ei). En kan dog si at jeg ikke akkurat fikk noen flying start, for mens Norman Chad annonserte 'Shuffle up and deal', så stod jeg ennå i en lang registreringskø. Sånn går det når en er sløv og ikke har giddet å registrere seg dagen før. Men ca 20 minutter inn i level 1 så kunne jeg slå meg ned på bord 72, hvor en av spillerne var veldig kjent for meg, da vi hadde spilt både fotball og poker sammen i tidligere år (når jeg bodde i Stavanger). Alltid hyggelig med kjentfolk, men samtidig visste jeg at han var ganske aktiv så det var sånn sett ikke optimalt å ha han på bordet.

Dog skulle det vise seg at det var et meget behagelig bord å spille på, selv om det lå i kortene at vi ville bli brutt opp i løpet av dagen. Jeg startet veldig rolig og tapte noen hundre på noen småpotter, før jeg fant ut at å høyne UTG med J 6 var en god idé (spoileralert: Det er neppe det). Men siden vi bare spilte 5-handed på det tidspunktet så tok jeg sjansen. Gikk til 250 (50-100 blinde) og fikk kun syn av EP1. Floppen kommer Q-8-6, og jeg byr 325 med mitt par. Han syner. Turn er T, og jeg tenker litt og checker (med ekstra outs nå). Han checker bak, og vi ser en ny 6'er på river. Koselig kort det, så jeg byr 800. Han går litt i boks, men syner, og jeg kommenterer at imaget mitt nok får seg en liten knekk nå mens jeg viser hånda som selvsagt står. Etter første nivå så hadde jeg 30 250 chips, så det var ikke akkurat store forandringer (en starter jo med 30 000 chips og har 1 times nivåer, som de fleste sikkert vet).

På neste nivå kom den første litt større potten, og jeg var involvert. Vi er nå 6-handed, og jeg finner J T i EP1. Jeg høyner til 400, og cutoff (samme spillere som forrige hånd) og button (min gamle kjenning) syner. J-6-3 med to spader er floppen, og jeg byr 650. Begge syner, og jeg regner sterkt med at minst én av de har et flushedrag. Turn er 5, og mulig jeg bare bør fortsette å by, men jeg checker. Cutoff checker før button byr 1650. Et ganske tungt bud, men jeg tror han er i stand til ta et stab med en del her, så jeg føler jeg må syne og se river. Sistemann syner også. River er 5, og jeg checker i front. Cutoff checker, og knappen checker også. Jeg viser JT, cutoff viser 75 i spader for tress, og sistemann viser J4 i spader og er frustert over å ikke vinne potten. Det er for så vidt jeg også, men jeg ville nok muligens fått problemer med å syne et stort riverbet uansett. Er nede i 27000 chips, men det er ikke akkurat noen krise så tidlig.

Tar en liten pott med A K , før jeg nok en gang spiller en kvalitetshånd, denne gangen T T . Går til 400, og får nok en gang syn av den som kjenner meg best på bordet. Da passer det bra at floppen kommer T-5-4. Han checker, og jeg byr 525. Får et kjapt syn, og turn er K. Han checker igjen, og jeg ser ingen grunn til å ikke fortsette å by. 1225 denne gangen, og han syner litt mer motvillig denne gangen. River er 7, og jeg får en tredje check. Byr 1750 for value, og får nok et motvillig syn. Aner ikke hva han hadde, men jeg drar selvsagt inn potten og er tilbake over startstack. Gikk til dagens første lille pause med 31 800 chips.

Taper en del småpotter som ikke er verdt å skrive om, før jeg finner Q T i cutoff og høyner til 500 (100-200 nå, nivå 3). BB syner (samme spiller igjen), og vi ser floppen A-6-6 rainbow. Han checker, og jeg tenker litt og checker bak, rett og slett for å reppe essen på turn. Den er 4, og etter at han checker byr jeg 700. Han syner. River er K, og han checker. Jeg byr 1500 som en ren bløff, men jeg tror den pga. mitt image (han vet at jeg er en ganske tight spiller, og tror nok jeg er enda tightere enn jeg er) har god sjanse til å funke. Det gjør den også, for han tenker litt men kaster.

Vinner litt mer chips når jeg høyner 7 7 fra midtpos til 500, og knappen syner (spilleren som hadde 75 tidligere). Det er en ung spiller, men han har enn så lenge ikke vært veldig aktiv. Floppen kommer 6-5-6 med to hjerter. Jeg byr 650, og han syner ganske kjapt. Turn er T i hjerter. Ikke favorittkortet, men i et valg mellom to onder så lander jeg på å fortsette å by. Byr 1125, og han gjør det som ser ut som et motvillig syn. River er 4. Jeg tror jeg har beste hånda, men checker, og er ikke direkte misfornøyd når han checker bak (selv om jeg tror jeg lander på syn ofte hvis han byr, mer om det senere). Jeg viser kjapt og confident opp 77, og han mucker. Er nå kommet meg opp over 34 000 chips, Kommer meg også litt høyere opp før bordet vårt dessverre blir brutt opp, og jeg flyttes til bord 12 med ca 35 000 i stacken.

Det nye bordet ser litt mer seriøst ut, selv om jeg fort oppdager at ikke alle spillerne er like solide. Etter å ha foldet en del hender der så høyner jeg etter hvert Q T til 500 fra cutoff, og får syn av Small Blind. Floppen kommer 3-4-5, og jeg tror ikke den treffer rangen hans altfor ofte. Så jeg byr 700 etter at han checker, dog syner han kjapt. Turn er T, og han checker igjen. Jeg liker kortet, men checker bak for litt potkontroll, klar for å syne en del bud på river. River er en ny 5'er. Ikke det beste kortet, men etter at han checker så byr jeg lave 525 på river. Er et bud som jeg håper skal gi litt value eller få han til å spazz out med en høyning (selv om jeg ikke vil like det, så må jeg nok syne). Dog kaster han bare.

Like heldig var jeg ikke senere i en ny pott mot samme spiller. Det er nå blitt introdusert 25 i ante på samme blindenivå, uten at det gjør noen forskjell på høyningen min. Går til 500 med 7 7, og får syn av samme spiller, samt en til. Floppen er T-9-8 med to spader. Jeg kan definitivt by der, men checker bare (for å syne et bud) og det blir checket rundt. Turn er 4 i spader, og etter at førstemann (BB) checker, byr jeg 825. Motspiller fra forrige hånd syner. River er 3 i spader, og det er nå 4 spader i bordet. Jeg vet at jeg har en spade, og er ikke sikker på at motspiller har det. Det virket mest som om han bare synte med en treff, selv om han selvsagt også kan ha diverse som har både flushe-og straightedrag her. Men jeg byr 1700 for å prøve å få han av alt annet enn en god flush. Dog syner han ganske umiddelbart, selv om det er tydelig at han ikke liker å gjøre det. Jeg flekker umiddelbart opp 77, og han ser litt forundret på hånda mi før han viser AQ med Q i spader. Så jeg tok feil av det han hadde, men ok.. intet stort tap.

Taper mer chips når jeg tar en for løs høyning med Q 8 fra EP1 til 500. Spilleren rett til venstre fra meg er en god kompis av min bror, og han ble nettopp flyttet til bordet. Han 3-better til 1000, og det er tilbake til meg. Jeg liker det ikke, men for 500 til med en passe brukbar hånd (bør dog heller spille Q9 eller J8 suited hvis jeg skal spille slike hender) så syner jeg. Floppen er A-8-4. Jeg checker og han checker bak. Turn er 9. Vurderer å by, da checken bak virker litt som om han kan ha noe ala KK/QQ, men skjønner at jeg da må by to stasjoner for å eventuelt få han av. Jeg checker igjen, og han checker bak. River er J, hvilket er nok et dårlig kort for meg, så jeg bare checker igjen. Han byr 1000, og jeg kan ikke syne det som stinker av et åpenbart valuebet. Jeg kaster og spør om han hadde QQ, og han sier at det stemmer på en prikk. Litt senere er det en ny 15 minutters pause og jeg gikk dit med 30 500 chips.

Etter pause blir jeg involvert i en stor pott. Det starter uskyldig nok med at jeg, etter å ha foldet en stund, finner 9 7 i cutoff og høyner til 700. Får syn av BB, samme spiller som jeg har vært involvert mot tidligere. Floppen kommer A-Q-T med to hjerter. Ok flopp for meg, så jeg byr 1000 etter at han checker. Han syner kjapt. River er 6, så nå har jeg mulighet på en gutshot straight også. Han checker, og jeg fortsetter å bygge pott og byr 2000. Han syner med en gang. River er K i hjerter. 'Ding' tenker jeg, men blir overrasket når han umiddelbart griper etter chips og bomber river med et bud på 5600. Jeg kan dog ikke gjøre noe annet enn å syne her. Har han bedre flush så hyggelig for han, men jeg tror ikke han setter meg på et flushedrag når jeg har bydd to stasjoner. Jeg syner og han viser opp AJ for straight, men det holder jo ikke mot min flush og jeg drar inn en fin pott.

Taper dog noe av de ervervede brikkene neste hånd når en spiller limper inn UTG for 300. Jeg finner 7 7 i midtpos og høyner til 900. Det kastes til BB, en spiller som ser superseriøs ut (i hvert fall veldig fokusert), og han 3-better til 2375. Jeg forventet det halvveis (kanskje et argument for å bare limpe bak), siden jeg nettopp viste opp 97 suited og det er ganske opplagt at jeg her prøver å isolere en limper. Limperen kastet, og jeg ser ikke at jeg har noe annet valg enn å syne 3-bettet da vi er dype og jeg kan få bra betalt hvis jeg treffer. Floppen kommer Q-6-2, og han byr 1200 i front. Merkelig lavt bud (så senere at dette var standard for han dog), og jeg syner i posisjon. Dog er turn K, et kjipt kort å fortsette på. Han byr 2600 (et nytt lavt bud), men jeg kaster bare. Er uansett kommet meg opp på rundt 36 000 chips.

Sitter så og folder en god stund uten noe spillbart, før jeg i nest siste hånd før middagspausen (etter nivå 5 for mitt bord) finner T T i tidlig posisjon. Høyner til 700, og får hele 3 syn. Floppen kommer K-9-3, og jeg byr 1600 mest bare for å se hvor jeg er hen. Får kun ett syn av sistemann som synte pre, men igjen følte jeg ikke at det var noe super-confident syn. Turn er 3, og jeg bestemmer meg for å fortsette å reppe en hånd. Byr 3500, og denne gangen får jeg kast.

Dermed gikk jeg til middagspause med 37 300 chips, hvilket jeg var godt fornøyd med. Og det var selvsagt godt å overleve til middag, hvilket jeg spøkefullt hadde sagt var målet mitt. Men det var ennå veeeeeldig lenge igjen og mye poker som gjenstod skulle en overleve dagen.

Etter å ha fått refylt lagrene så satte jeg meg ned for å spille 2-400 blinde med 50 i ante, hvilket var et veldig rolig nivå for min del. Hadde veldig dårlige kort 98% av tiden og fant ingen åpenbare spots til å involvere meg. Høynet J J UTG og A K fra SB til 1000, men fikk ingen callers. Så når neste nivå (250-500 med 50 i ante) kom rundt så lå jeg på ca 36 000 chips.

På dette nivået så fant jeg også min første mulighet for et løst 3-bet (yay!). En spiller, som begynner å bli litt småfull, limper inn for 500, og en ung kid høyner til 1600 fra cutoff, hvilket virker veldig som en isolasjonshøyning. Så da jeg finner A 4 i SB så bestemmer jeg meg ganske fort for å rehøyne. Sier 'raise' og går til 4000, og får kjappe folds. Alltid gøy.

Fortsetter å plukke chips når jeg finner J J i midtpos og går til 1200 pre. Den sedvanlige motspilleren syner på knappen, og vi ser floppen A-Q-9. Jeg byr 1500, selv om jeg ikke er noen stor fan av floppen. Han mumler noe om hvorfor det jævla esset alltid må komme og kaster kortene i mucken (kanskje han slowspilte KK?), og går fra bordet noen minutter. Stiger også såvidt over 40 000 chips etter å ha høynet 6 6 til 1200 og fått kast rundt.

Blir dog ikke der lenge. Det starter med at jeg finner 8 8 UTG og høyner nok en gang til 1200. Knappen, den småfulle spilleren syner, og floppen kommer 7-9-2. Det ser ut som en harmløs flopp så jeg byr 1500. Han høyner dog til 3500, hvilket overrasker meg. Med mindre han har floppet et sett så er det ikke så mye han kan ha her. Å f.eks høyne en 9'er gir jo liten mening, med mindre han vil 'finne ut hvor han er'. Så jeg syner. Turn er 5, hvilket gir meg en gutshot i tillegg. Jeg checker, og han byr 3600. Med et så lavt bud så tror jeg at han likegodt bare kan ha en hånd ala 67 eller 78 (eller A7) så jeg velger å syne da jeg i tillegg fikk 3 ekstra outs. River parrer 3'eren, og jeg checker igjen. Han checker kjapt bak. Jeg viser opp min hånd, men han viser J9 offsuit som dessverre står. Dermed faller jeg ned i 32000 chips.

Så kommer det en høyning til 1175 fra midtposisjon, og det kastes til meg i BB. Finner Q T hvilket ikke er noen krutthånd, men mer enn ok mot høyneren sin range tror jeg. Så jeg syner. Floppen kommer J-9-3 med to kløver. Jeg checker med en enkel plan; check-calle og høyne alle turns som er kløver elller gir meg straight. Ergo vil jeg ha 6 rene vinnerkort og mange flere som jeg kan late som om jeg har. Han byr 1300 og jeg syner. Turn er 7 i diamanter, og går check-check. River er 4 i diamanter, et kort som jeg ikke føler for å by. Tror jeg veldig ofte blir synt her med en bløff i bunn, rett og slett siden hånden min vil se ut som det den er (et drag). Gir bare opp og checker. Han checker bak. Jeg sier at han vinner og at jeg har Q høy, og han viser opp 66.

Litt senere høyner samme fyr igjen til 1175, og jeg er på knappen med J T . Ingen krutthånd det heller, men bestemmer meg for å ta en flopp i posisjon. BB syner også, og vi ser floppen A-J-3. Høyneren byr 1300, hvilket jeg lett syner. Både fordi jeg kan være best, og ikke minst fordi jeg planlegger å by hvis han checker turn. BB kaster, og turn er 6. Som jeg håpet på så checker han, og jeg byr 2100 og får kast. Blinde øker nå til 4-800 med 100 i ante og jeg har ca 34 000 chips.

Etter hvert på dette nivået så finner jeg 9 9 i tidlig posisjon, og går til 1400. Som vanlig syner spilleren på button, som jeg har hatt mange hender mot. Floppen kommer A-Q-5 og jeg byr 1600. Han syner ganske kjapt. Turn er 3, og jeg føler for å finne ut om han virkelig har en A eller ikke. Byr 3100, men får nok et kjapt syn. River er K og jeg gir bare opp og checker. Han checker bak og jeg sier at han sannsynligvis vinner. Det gjør han da også, han viser AT offsuit, og jeg faller for første gang på lenge under 30 000.

Tar litt tilbake når jeg ser ned på K Q i cutoff, og går til 1400 etter kast til meg. Knappen syner og det samme gjør Small Blind. Floppen kommer 6-7-3 med to hjerter. SB checker, og all den tid jeg har kongen i hjerter så tar jeg sjansen på et bud. Det blir på 2200, og det fører til at begge motstanderne kaster.

Blinder meg litt ned noen hender før en avgjørende hånd kommer. Det er kast til knappen, som høyner til 1500. Det er en ung kid som har litt over 20k i stacken, og som ikke har vært superaktiv men har vist at han kan høyne en del i sen posisjon. Jeg ser ned på A Q og tenker litt. Finner ut at her må jeg vel 3-bette mot rangen hans, og høyst sannsynlig (selv om jeg ikke liker det) få det inn mot han hvis han slår om igjen. Så jeg går til 4000, og han tenker litt og setter hele deigen sin. Jeg forventet det forsåvidt, så jeg sier ganske kjapt call, og regner med en flip. Dog har han AK i hjerter, hvilket føles tungt å se. Taper jeg denne vil jeg være nede i rundt 6-7000 chips. Da er det litt bedre å se floppen Q-2-3, etterfulgt av 6 på turn og en ny Q på river. En heldig suckout selvsagt, selv om jeg føler at jeg vanskelig kan kaste der, selv om motspiller nok er rundt 35 bb dyp. Har plutselig over 51 000 i stacken, og det føles godt.

En annen ting som føles godt er å slå ut andre spillere (litt sadistisk sagt, men det er jo sant). Det prøver jeg på litt senere når en shortstacked Anders Berntsen (kjent fra Donkr sin livestrøm) pusher fra knappen for ca 5900 chips. Jeg er i Small Blind med A 4 og tenker litt før jeg tar synet. Big Blind kaster. Dog har han også A4, og vi deler potten da det kommer en straight i bordet. Han røk dog ut litt senere.

Nå blir det tid for hattrick i morsomme ting. Nemlig et løst 3-bet! En spiller høyner til 2000 fra midtposisjon, og det er kast til meg i SB. 9 7 ser koselig ut, men ønsker ikke å bare syne ute av posisjon, så jeg 3-better til 5100. Han ser mistenksomt på meg en stund før han kaster.

Blinde øker til 4-800 med 100 i ante, og det er kommet en ny og aktiv spiller inn på bordet to plasser til høyre for meg. Han minhøyner til 1600, og jeg tar synet fra knappen med K Q . Regner med at den er langt foran rangen hans for å høyne ut ifra det jeg har sett til nå, og posisjon er alltid koselig. BB syner også. Q-7-3 i bordet, og høyneren byr 2200. Jeg syner, og BB kaster. Turn er 3, og går check-check (Var veldig mange treere på bordet i hender jeg var involvert i). Jeg bør nok definitivt by der dog, men som vanlig ønsket jeg ikke å gå på f.eks en checkraise. River er J, og han checker igjen. Jeg må nesten gå for value da, og byr 3700, men får instakast. Er oppe over 56 000 chips nå. Taper dog litt av de ut nivået uten at det var noen spesielt interessante hender, og går til dagens siste pause med 49 925 chips. Vi skal nå bare spille ett nivå til for dagen, 5-1000 med 100 i ante. Planen min er å spille veldig tight, og forhåpentligvis bare overleve dagen med noen og 40k. Så kan jeg heller komme uthvilt tilbake til dag 2.

Det var planen ja. Da skjønner nok de fleste som leser denne bloggen jevnlig hvordan det går. Først er det høyning til 2400 fra en spiller i midtpos, som tidligere nevnt hadde drukket en god del alkohol i løpet av kvelden. Nå hadde han i tillegg blitt tatt i en stor bløff og virket rett og slett litt på tilt. Så da syner jeg lett hans høyning i cutoff med K J . Kun vi to ser floppen som er 9-7-5 med to hjerter. Han byr 3600, og jeg presterer å snakke meg selv inn til et syn pga K i hjerter og posisjon. Dog er det en dum tankegang. Mot en slik spiller bør jeg jo nå spille ren valuetown, ikke ta spekulative calls. Med tanke på hans form så kommer han neppe til å roe ned på turn. Det gjør han da heller ikke, han byr 4800 på en ny 9'er, og jeg må bare kaste. Unødvendig å tape chips på floppsynet der.

En hånd som ofte gir meg problemer er AQ, og det er da også den jeg plukker opp 20 minutter før dagens slutt i cutoff. A Q . Høyner til 2200, og spilleren som har synt stort sett alt jeg har gjort til nå (sete 2) syner da også nok en gang, denne gangen i BB. K-7-6 med to hjerter i floppen. Han checker, og jeg synes texturen er for fin til å ikke by, så jeg legger ut 2500. Han syner kjapt. Turn er A, hvilket ikke gjør meg direkte lei meg, men det blir straks mer vanskelig når han flyr ut 8500 i front! Hm, har han truffet to par kanskje, med noe ala A6/A7 ? Uansett føler jeg at jeg ikke kan kaste på dette kortet, så jeg syner 8500 og bestemmer meg for at jeg nok må kaste hvis han f.eks pusher river. Selv om det vil være kjedelig med bare 26000 bak. River er 9, og han slenger umiddelbart ut rundt 30 000, og har bare 8-9 tusen bak selv. Min første tanke er å kaste, siden han ofte tidligere når han har bombet river har hatt det. Dog har han løst opp gamen en del de siste par timene og vist noen helt sinnsyke og (etter min mening) dårlige bløffer på lignende bud nylig. Dog har jo ingen av de vært all-in eller tilnærmet for han.

I ettertid så føler jeg at jeg bør kaste. Han må jo skjønne at jeg har noe som syner turn, minimum en ess. Alikevel er han villig til å risikere mesteparten av sine brikker. 'In game' så sliter jeg dog med dette. Som vanlig frister det mest å syne, pga. bløffene han har vist opp. Samt at alle logiske drag misset (ingen flush, 89 f.eks fikk bare par). Men leder han ut i front med slike på turn, og så hardt? Kanskje ikke, men der og da tenker jeg neppe lenge nok på det. Er i boksen i 3-4 minutter, og har egentlig bestemt meg for å kaste, men jeg ombestemmer meg. Skyver motvillig brikkene inn, og han ser overrasket på meg et par sekunder. Jeg rekker å få troen på at jeg kanskje er god da, men så fort han snur opp en 6'er så vet jeg også hva som kommer på neste kort (og for å være fair, tror ikke han prøvde å slowrolle, han bare klarte ikke å snu opp begge kortene samtidig). Andre kortet er selvsagt også en 6'er for sett på floppen, og jeg sender rolig kortene i mucken og går kjapt derfra.

Det er unødvendig å si at det føltes veldig tungt noen minutter etterpå. En har aldri oppnådd noe ved å gå videre til dag 2, men igjen - verdien av å kunne gått ned nå, våken og klar, og prøvd å komme tilbake i spillet hadde vært veldig stor. I stedet taper jeg alt på en spot som jeg føler er mer 80-20 (krutt vs bløff) enn 50-50 som jeg følte der og da nede ved bordet. Unødvendig, for selv om jeg bare hadde hatt 26 000 igjen, så er ikke det så lite at en ikke kan komme tilbake. Men slik ble det dessverre ikke. Slike dype turneringer er en tålmodighetsprøve og en må virkelig jobbe med seg selv for å ikke gjøre tabber hele veien. Som vanlig er jeg ikke helt der ennå.

Speaking of dype turneringer; i dag er det Fredag (Rebecca Black approves), og klokken 16:00 starter 'JP Masters' dag 1. €550 i innkjøp, 20 000 brikker og 45 minutters nivåer. Tar selvsagt et lodd der, og satser på å spille bra! Lykke til videre i Main for de som leser dette og ennå er med, så satser jeg på en glidblogg i morgen angående min turnering
Like
2
Comments (1)

Whaleblog - NM 2014 - Fin oppvarmingsdag


Created 4 years ago  
Like

Da er man på plass i Dublin! Kom i går kveld (Mandag), og etter to fine flyturer så var det rett til minibanken og sette seg ned i i et 20-40 lag hele natten.

Eller nei, det var vel ikke akkurat helt slik Kom fram, spiste litt og gikk til sengs er vel den korrekte versjonen. I dag var det dog tid for litt spill. Vurderte helt fram til 'avspark' å spille €250 6-max PLO, men valgte å stå over den og heller bruke energien på et cashbord. Og det angrer jeg ikke på, selv om det fikk en litt trå start.

Kort fortalt var det en skikkelig donator på dette €1-€2 bordet, og det var tydelig hvem en burde spille potter mot. Samtidig var det et ganske aktivt bort. Nesten hver hånd ble det straddle UTG eller button til 5, så det var ikke alltid så lett å slippe til. Kjøpte meg inn med €300 (litt lite), og foldet noen hender før jeg finner 4 4 UTG. Godt nok for en høyning til 7, og kun BB syner. Floppen kommer J-3-7 med to hjerter. Den virker safe, så etter at han checker så byr jeg 10. Dog blir jeg check-raiset til 35. Sliter litt med å se hva han kan ha her, siden det on average vil gi lite mening for han å check-raise f.eks toppar. Og J3 eller J7 bør han jo strengt tatt ikke ha synt med. Men uten nok reads så kaster jeg bare, selv om det fristet å syne til turn (i posisjon) for å se om han ga opp.

Så er det en button-straddle til 5, og SB (bordets fisk) syner de 5. Jeg finner Q J i hijack og går til 16 for å isolere i posisjon. Straddleren syner de 16 (med en 100 chip) noe som nok forvirret førstemann, for han setter likegodt deigen for rundt 330. Jeg må jo kaste da.

Taper så for mye på en 9 7 , både ved å syne en høyning preflopp og å syne floppen Q-9-4 med en kløver. Dog kommer bare en A på turn, og jeg må kaste igjen. Benytter anledningen til å fylle på 100 til på stacken, før jeg endelig vinner en hånd. Det er button-straddle til 5, og en spiller syner, før jeg går til 16 pre med A T . Kun han syner, og vi ser floppen Q-J-T. Han checker, og jeg tenker litt og checker bak, selv om det kanskje hadde vært bedre å finne ut hvor jeg er nå. Turn er 7, og han går ut og byr 27. Jeg tenker litt, men syner. Vil nok vurdere å kaste hvis han byr river, men enn så lenge så tror jeg at han kan ta sjansen med mye siden jeg checket flopp. River er en A, hvilket gir et skummelt bord, men gir meg to par. Han går ut og byr 16, hvilket er veldig lavt. Jeg vurderer nesten om jeg skal høyne for value, men bestemmer meg for å kun syne. Skal en kun syne, så er det dog lurt å gripe etter feil chips. Og det er det jeg ikke gjør. Så i stedet for å syne 16 så høyner jeg til 76! Han ser rart bort på meg, men kaster fort. Whew.

Så komer spotten jeg har ventet på hele dagen. Det er som vanlig button-straddle, og som vanlig syner fisken de 5. Jeg finner Q Q i hijack, og går som vanlig til 16. Straddleren syner, og fisken syner. J-T-6 i bordet. Check til meg som byr 25, button kaster, men fisken går til 50. Jeg tenker litt på hvordan jeg skal spille hånda, men føler meg veldig sikker på at han har en J, og den vil jeg ha maks value av. Så jeg setter han bare inn, og han syner kjapt og spør om jeg er på drag. Det er jeg dog ikke, og han har bare KT. Turn er J og river er J, og han kan i det minste si at han tapte med fullt hus. Jeg får en nesten full dobling, hvilket selvsagt kjennes godt. Spiller litt til, og taper et par småpotter før jeg casher ut, opp €237.

Grunnen til at jeg cashet ut (utenom at jeg er en nit som liker å gi meg med pluss) var at jeg hadde lyst til å ta et lodd i €80 Round of Each-turbo. Så det gjorde jeg, sammen med 152 (!) andre. 5000 startchips og 15 minutters nivåer ga skikkelig turbo, heldigvis gled jeg som en Gud mesteparten av turneringen. Husker ikke mye hender, men husker at jeg først fikk A A i hold'em på andre blindenivå. Valgte å bare syne en raise til 500 pre, og BB synte også. Floppen kommer Q-7-2, og høyneren byr 1500. Jeg pusher inn, og får faktisk kast. Så får jeg Q Q når blinde har steget til 3-600. Har rundt 8000 i stacken, men velger å bare høyne til 1300 for å håpe at noen pusher bak. Og det skjer, en spiller bak setter deigen og jeg snapsyner seff. Møter A9, men bordet K-8-5-Q-K ser ganske greit ut og jeg nærmest dobler opp.

Fortsetter å gli bra når det er høyning til 1700 pre på samme nivå litt senere, og jeg finnner 9 9 i midtpos. Siden han som høynet var ganske aktiv, og ikke har så mye bak så velger jeg å 3-bette til 4100. En shortstack bak pusher for ca 5500, og høyneren pusher også for mellom 7 og 8 tusen. Jeg syner, og er oppe mot QQ på shortstacken og AQ på opprinnelige høyner. Floppen kommer 7-8-3 eller noe sånt, turn er T, og da er river selvsagt J for straight til meg. En koselig suckout og jeg har en veldig stor stack.

Taper dog litt senere når jeg høyner A K , og får push mot fra ATo for rundt 8000 chips. Dog treffer han en T. Men ingen fare, jeg går uansett til pause med rundt 25 000 chips.

Gliden fortsetter også etter pause. Tar ut en short i PLO med A J 7 8 mot KKxx når floppen kommer 5-6-7 (selvsagt), og tar også et par andre småpotter. Så finner jeg A Q i hold'em og høyner til 2500 på 6-1200 blinds. Small Blind 3-better til 6200, og jeg tror at jeg med min 30 000 stack her bare burde fått det på pre muligens. I stedet syner jeg i posisjon, og floppen er selvsagt A-Q-5. Han checker, og jeg tenker litt og checker bak med svært få scarekort på turn. Turn er T, og han leder ut for 8000. Jeg får på deigen, og han snapper så fort at jeg lurer på om han har KJ. Dog har han 'bare' AK, og river blanker ut med en 5'er. Jeg spiller nå på nærmere 60 000 med rundt 40 stk igjen i turneringen.

Dessverre ble dette mitt høydepunkt. Taper et par småpotter i PLO, og får ikke noe spillbart i hold'em. Når vi er 25 stk igjen så er blinde 1k-2k, og jeg har rundt 40 000 og sitter i Big Blind. Floor sier til dealeren at han må 'hold deal after this hand' og jeg regner med at det betyr hand for hand før pengene. Det stod ikke på skjermen hvor mange som kom i pengene, og jeg hadde ikke fått det med meg underveis. Det som skjer i hånden er at en aktiv danske (!) høyner til 5100, og Woody, som nylig kom til bordet, syner i SB. Jeg finner K Q i BB, og hadde jeg visst fakta (at det ikke var pengebobla) så ville jeg bare fått det inn her siden jeg regnet med at begge to kunne ha en litt løs range. I stedet syner jeg bare, og vi ser floppen Q-7-2. Woody checker, jeg checker, dansken byr noe ala 11000, og Woody får på deigen. Da må jeg kaste. Jeg liker det ikke, men det at jeg tror det er bobla (hvilket tross alt har litt å si, selv i en så billig turnering) gjør nok at det kan forsvares. Dansken snapper og viser KQ, og det holder mot Woody sin TT.

Etter denne hånda slås vi sammen til 3 bord, så det var grunnen til at dealerne skulle vente. Det viser seg at det er 20 stk som får penger, og vi er 23 igjen. Vinner blinde i en gang i hold'em på mitt nye bord, etter at jeg høynet 9 T til 4200, men ellers var det utrolig lite spillbart. Kommer rimelig fort inn i pengene, men jeg finner ingenting jeg kan gå med verken i Omaha eller hold'em. Vi blir etter hvert slått sammen til to bord, og jeg er nede i rundt 23 000 chips på 2k-4k, og må i tillegg i blinde. Kaster min BB, før det i neste hånd er høyning til 14 000 (pott) og push fra en 30k-stack foran meg. Jeg ser ned på A K 4 4 og tenker at det får være godt nok. Mulig kan jeg kaste pga. action, men blinde ville straks bli 3k-6k, og å sitte der med 3 bb er ingen ønskesituasjon. Høyneren kaster, og jeg møter KK85 eller noe sånt hos den andre shortstacken. Han har to kløver, men jeg dominerer i det minste de, og har outs på A eller 4 i tillegg. Dog treffer jeg ingenting, og må forlate turneringen på en 15.plass.

Det var noe skuffende etter den gode starten, men sånt kan skje i en slik turboaktig turnering. Jeg skal absolutt ikke klage på kortene, men jeg gikk litt kortdød på slutten når det gjelder, og da ble jeg short. €195 ble utbetalingen, så jeg har hatt en profitabel dag om ikke annet. Samtidig skulle en gjerne gått dypere siden det tross alt var ok premier oppover.

Men får ta det igjen utover uka. F.eks i morgen, hvor jeg spiller dag 1A av Main Event. Får vel prøve å gjøre det bedre enn i fjor, og se hva som skjer. Har ingen store 'forhåpninger' eller mål, men føler meg bedre rustet enn i fjor til å spille god poker med dype stacker. Det blir gøy, og jeg kommer selvsagt med en blogg når dagen er ferdig, uansett hvordan det går.
Like
Comments (1)

472.4446