You are now viewing a blog post of BigWhale. Click to view the complete blog

Whaleblog - NM 2014 - Main Event dag 1A


4 years ago  
Like
2
Tags: dublin, tournament and nmipoker   Viewed 2510 times.
I går var det tid for Main Event dag 1A, og jeg hadde troen på å gjøre en god turnering (det har jeg for så vidt alltid, berettiget eller ei). En kan dog si at jeg ikke akkurat fikk noen flying start, for mens Norman Chad annonserte 'Shuffle up and deal', så stod jeg ennå i en lang registreringskø. Sånn går det når en er sløv og ikke har giddet å registrere seg dagen før. Men ca 20 minutter inn i level 1 så kunne jeg slå meg ned på bord 72, hvor en av spillerne var veldig kjent for meg, da vi hadde spilt både fotball og poker sammen i tidligere år (når jeg bodde i Stavanger). Alltid hyggelig med kjentfolk, men samtidig visste jeg at han var ganske aktiv så det var sånn sett ikke optimalt å ha han på bordet.

Dog skulle det vise seg at det var et meget behagelig bord å spille på, selv om det lå i kortene at vi ville bli brutt opp i løpet av dagen. Jeg startet veldig rolig og tapte noen hundre på noen småpotter, før jeg fant ut at å høyne UTG med J 6 var en god idé (spoileralert: Det er neppe det). Men siden vi bare spilte 5-handed på det tidspunktet så tok jeg sjansen. Gikk til 250 (50-100 blinde) og fikk kun syn av EP1. Floppen kommer Q-8-6, og jeg byr 325 med mitt par. Han syner. Turn er T, og jeg tenker litt og checker (med ekstra outs nå). Han checker bak, og vi ser en ny 6'er på river. Koselig kort det, så jeg byr 800. Han går litt i boks, men syner, og jeg kommenterer at imaget mitt nok får seg en liten knekk nå mens jeg viser hånda som selvsagt står. Etter første nivå så hadde jeg 30 250 chips, så det var ikke akkurat store forandringer (en starter jo med 30 000 chips og har 1 times nivåer, som de fleste sikkert vet).

På neste nivå kom den første litt større potten, og jeg var involvert. Vi er nå 6-handed, og jeg finner J T i EP1. Jeg høyner til 400, og cutoff (samme spillere som forrige hånd) og button (min gamle kjenning) syner. J-6-3 med to spader er floppen, og jeg byr 650. Begge syner, og jeg regner sterkt med at minst én av de har et flushedrag. Turn er 5, og mulig jeg bare bør fortsette å by, men jeg checker. Cutoff checker før button byr 1650. Et ganske tungt bud, men jeg tror han er i stand til ta et stab med en del her, så jeg føler jeg må syne og se river. Sistemann syner også. River er 5, og jeg checker i front. Cutoff checker, og knappen checker også. Jeg viser JT, cutoff viser 75 i spader for tress, og sistemann viser J4 i spader og er frustert over å ikke vinne potten. Det er for så vidt jeg også, men jeg ville nok muligens fått problemer med å syne et stort riverbet uansett. Er nede i 27000 chips, men det er ikke akkurat noen krise så tidlig.

Tar en liten pott med A K , før jeg nok en gang spiller en kvalitetshånd, denne gangen T T . Går til 400, og får nok en gang syn av den som kjenner meg best på bordet. Da passer det bra at floppen kommer T-5-4. Han checker, og jeg byr 525. Får et kjapt syn, og turn er K. Han checker igjen, og jeg ser ingen grunn til å ikke fortsette å by. 1225 denne gangen, og han syner litt mer motvillig denne gangen. River er 7, og jeg får en tredje check. Byr 1750 for value, og får nok et motvillig syn. Aner ikke hva han hadde, men jeg drar selvsagt inn potten og er tilbake over startstack. Gikk til dagens første lille pause med 31 800 chips.

Taper en del småpotter som ikke er verdt å skrive om, før jeg finner Q T i cutoff og høyner til 500 (100-200 nå, nivå 3). BB syner (samme spiller igjen), og vi ser floppen A-6-6 rainbow. Han checker, og jeg tenker litt og checker bak, rett og slett for å reppe essen på turn. Den er 4, og etter at han checker byr jeg 700. Han syner. River er K, og han checker. Jeg byr 1500 som en ren bløff, men jeg tror den pga. mitt image (han vet at jeg er en ganske tight spiller, og tror nok jeg er enda tightere enn jeg er) har god sjanse til å funke. Det gjør den også, for han tenker litt men kaster.

Vinner litt mer chips når jeg høyner 7 7 fra midtpos til 500, og knappen syner (spilleren som hadde 75 tidligere). Det er en ung spiller, men han har enn så lenge ikke vært veldig aktiv. Floppen kommer 6-5-6 med to hjerter. Jeg byr 650, og han syner ganske kjapt. Turn er T i hjerter. Ikke favorittkortet, men i et valg mellom to onder så lander jeg på å fortsette å by. Byr 1125, og han gjør det som ser ut som et motvillig syn. River er 4. Jeg tror jeg har beste hånda, men checker, og er ikke direkte misfornøyd når han checker bak (selv om jeg tror jeg lander på syn ofte hvis han byr, mer om det senere). Jeg viser kjapt og confident opp 77, og han mucker. Er nå kommet meg opp over 34 000 chips, Kommer meg også litt høyere opp før bordet vårt dessverre blir brutt opp, og jeg flyttes til bord 12 med ca 35 000 i stacken.

Det nye bordet ser litt mer seriøst ut, selv om jeg fort oppdager at ikke alle spillerne er like solide. Etter å ha foldet en del hender der så høyner jeg etter hvert Q T til 500 fra cutoff, og får syn av Small Blind. Floppen kommer 3-4-5, og jeg tror ikke den treffer rangen hans altfor ofte. Så jeg byr 700 etter at han checker, dog syner han kjapt. Turn er T, og han checker igjen. Jeg liker kortet, men checker bak for litt potkontroll, klar for å syne en del bud på river. River er en ny 5'er. Ikke det beste kortet, men etter at han checker så byr jeg lave 525 på river. Er et bud som jeg håper skal gi litt value eller få han til å spazz out med en høyning (selv om jeg ikke vil like det, så må jeg nok syne). Dog kaster han bare.

Like heldig var jeg ikke senere i en ny pott mot samme spiller. Det er nå blitt introdusert 25 i ante på samme blindenivå, uten at det gjør noen forskjell på høyningen min. Går til 500 med 7 7, og får syn av samme spiller, samt en til. Floppen er T-9-8 med to spader. Jeg kan definitivt by der, men checker bare (for å syne et bud) og det blir checket rundt. Turn er 4 i spader, og etter at førstemann (BB) checker, byr jeg 825. Motspiller fra forrige hånd syner. River er 3 i spader, og det er nå 4 spader i bordet. Jeg vet at jeg har en spade, og er ikke sikker på at motspiller har det. Det virket mest som om han bare synte med en treff, selv om han selvsagt også kan ha diverse som har både flushe-og straightedrag her. Men jeg byr 1700 for å prøve å få han av alt annet enn en god flush. Dog syner han ganske umiddelbart, selv om det er tydelig at han ikke liker å gjøre det. Jeg flekker umiddelbart opp 77, og han ser litt forundret på hånda mi før han viser AQ med Q i spader. Så jeg tok feil av det han hadde, men ok.. intet stort tap.

Taper mer chips når jeg tar en for løs høyning med Q 8 fra EP1 til 500. Spilleren rett til venstre fra meg er en god kompis av min bror, og han ble nettopp flyttet til bordet. Han 3-better til 1000, og det er tilbake til meg. Jeg liker det ikke, men for 500 til med en passe brukbar hånd (bør dog heller spille Q9 eller J8 suited hvis jeg skal spille slike hender) så syner jeg. Floppen er A-8-4. Jeg checker og han checker bak. Turn er 9. Vurderer å by, da checken bak virker litt som om han kan ha noe ala KK/QQ, men skjønner at jeg da må by to stasjoner for å eventuelt få han av. Jeg checker igjen, og han checker bak. River er J, hvilket er nok et dårlig kort for meg, så jeg bare checker igjen. Han byr 1000, og jeg kan ikke syne det som stinker av et åpenbart valuebet. Jeg kaster og spør om han hadde QQ, og han sier at det stemmer på en prikk. Litt senere er det en ny 15 minutters pause og jeg gikk dit med 30 500 chips.

Etter pause blir jeg involvert i en stor pott. Det starter uskyldig nok med at jeg, etter å ha foldet en stund, finner 9 7 i cutoff og høyner til 700. Får syn av BB, samme spiller som jeg har vært involvert mot tidligere. Floppen kommer A-Q-T med to hjerter. Ok flopp for meg, så jeg byr 1000 etter at han checker. Han syner kjapt. River er 6, så nå har jeg mulighet på en gutshot straight også. Han checker, og jeg fortsetter å bygge pott og byr 2000. Han syner med en gang. River er K i hjerter. 'Ding' tenker jeg, men blir overrasket når han umiddelbart griper etter chips og bomber river med et bud på 5600. Jeg kan dog ikke gjøre noe annet enn å syne her. Har han bedre flush så hyggelig for han, men jeg tror ikke han setter meg på et flushedrag når jeg har bydd to stasjoner. Jeg syner og han viser opp AJ for straight, men det holder jo ikke mot min flush og jeg drar inn en fin pott.

Taper dog noe av de ervervede brikkene neste hånd når en spiller limper inn UTG for 300. Jeg finner 7 7 i midtpos og høyner til 900. Det kastes til BB, en spiller som ser superseriøs ut (i hvert fall veldig fokusert), og han 3-better til 2375. Jeg forventet det halvveis (kanskje et argument for å bare limpe bak), siden jeg nettopp viste opp 97 suited og det er ganske opplagt at jeg her prøver å isolere en limper. Limperen kastet, og jeg ser ikke at jeg har noe annet valg enn å syne 3-bettet da vi er dype og jeg kan få bra betalt hvis jeg treffer. Floppen kommer Q-6-2, og han byr 1200 i front. Merkelig lavt bud (så senere at dette var standard for han dog), og jeg syner i posisjon. Dog er turn K, et kjipt kort å fortsette på. Han byr 2600 (et nytt lavt bud), men jeg kaster bare. Er uansett kommet meg opp på rundt 36 000 chips.

Sitter så og folder en god stund uten noe spillbart, før jeg i nest siste hånd før middagspausen (etter nivå 5 for mitt bord) finner T T i tidlig posisjon. Høyner til 700, og får hele 3 syn. Floppen kommer K-9-3, og jeg byr 1600 mest bare for å se hvor jeg er hen. Får kun ett syn av sistemann som synte pre, men igjen følte jeg ikke at det var noe super-confident syn. Turn er 3, og jeg bestemmer meg for å fortsette å reppe en hånd. Byr 3500, og denne gangen får jeg kast.

Dermed gikk jeg til middagspause med 37 300 chips, hvilket jeg var godt fornøyd med. Og det var selvsagt godt å overleve til middag, hvilket jeg spøkefullt hadde sagt var målet mitt. Men det var ennå veeeeeldig lenge igjen og mye poker som gjenstod skulle en overleve dagen.

Etter å ha fått refylt lagrene så satte jeg meg ned for å spille 2-400 blinde med 50 i ante, hvilket var et veldig rolig nivå for min del. Hadde veldig dårlige kort 98% av tiden og fant ingen åpenbare spots til å involvere meg. Høynet J J UTG og A K fra SB til 1000, men fikk ingen callers. Så når neste nivå (250-500 med 50 i ante) kom rundt så lå jeg på ca 36 000 chips.

På dette nivået så fant jeg også min første mulighet for et løst 3-bet (yay!). En spiller, som begynner å bli litt småfull, limper inn for 500, og en ung kid høyner til 1600 fra cutoff, hvilket virker veldig som en isolasjonshøyning. Så da jeg finner A 4 i SB så bestemmer jeg meg ganske fort for å rehøyne. Sier 'raise' og går til 4000, og får kjappe folds. Alltid gøy.

Fortsetter å plukke chips når jeg finner J J i midtpos og går til 1200 pre. Den sedvanlige motspilleren syner på knappen, og vi ser floppen A-Q-9. Jeg byr 1500, selv om jeg ikke er noen stor fan av floppen. Han mumler noe om hvorfor det jævla esset alltid må komme og kaster kortene i mucken (kanskje han slowspilte KK?), og går fra bordet noen minutter. Stiger også såvidt over 40 000 chips etter å ha høynet 6 6 til 1200 og fått kast rundt.

Blir dog ikke der lenge. Det starter med at jeg finner 8 8 UTG og høyner nok en gang til 1200. Knappen, den småfulle spilleren syner, og floppen kommer 7-9-2. Det ser ut som en harmløs flopp så jeg byr 1500. Han høyner dog til 3500, hvilket overrasker meg. Med mindre han har floppet et sett så er det ikke så mye han kan ha her. Å f.eks høyne en 9'er gir jo liten mening, med mindre han vil 'finne ut hvor han er'. Så jeg syner. Turn er 5, hvilket gir meg en gutshot i tillegg. Jeg checker, og han byr 3600. Med et så lavt bud så tror jeg at han likegodt bare kan ha en hånd ala 67 eller 78 (eller A7) så jeg velger å syne da jeg i tillegg fikk 3 ekstra outs. River parrer 3'eren, og jeg checker igjen. Han checker kjapt bak. Jeg viser opp min hånd, men han viser J9 offsuit som dessverre står. Dermed faller jeg ned i 32000 chips.

Så kommer det en høyning til 1175 fra midtposisjon, og det kastes til meg i BB. Finner Q T hvilket ikke er noen krutthånd, men mer enn ok mot høyneren sin range tror jeg. Så jeg syner. Floppen kommer J-9-3 med to kløver. Jeg checker med en enkel plan; check-calle og høyne alle turns som er kløver elller gir meg straight. Ergo vil jeg ha 6 rene vinnerkort og mange flere som jeg kan late som om jeg har. Han byr 1300 og jeg syner. Turn er 7 i diamanter, og går check-check. River er 4 i diamanter, et kort som jeg ikke føler for å by. Tror jeg veldig ofte blir synt her med en bløff i bunn, rett og slett siden hånden min vil se ut som det den er (et drag). Gir bare opp og checker. Han checker bak. Jeg sier at han vinner og at jeg har Q høy, og han viser opp 66.

Litt senere høyner samme fyr igjen til 1175, og jeg er på knappen med J T . Ingen krutthånd det heller, men bestemmer meg for å ta en flopp i posisjon. BB syner også, og vi ser floppen A-J-3. Høyneren byr 1300, hvilket jeg lett syner. Både fordi jeg kan være best, og ikke minst fordi jeg planlegger å by hvis han checker turn. BB kaster, og turn er 6. Som jeg håpet på så checker han, og jeg byr 2100 og får kast. Blinde øker nå til 4-800 med 100 i ante og jeg har ca 34 000 chips.

Etter hvert på dette nivået så finner jeg 9 9 i tidlig posisjon, og går til 1400. Som vanlig syner spilleren på button, som jeg har hatt mange hender mot. Floppen kommer A-Q-5 og jeg byr 1600. Han syner ganske kjapt. Turn er 3, og jeg føler for å finne ut om han virkelig har en A eller ikke. Byr 3100, men får nok et kjapt syn. River er K og jeg gir bare opp og checker. Han checker bak og jeg sier at han sannsynligvis vinner. Det gjør han da også, han viser AT offsuit, og jeg faller for første gang på lenge under 30 000.

Tar litt tilbake når jeg ser ned på K Q i cutoff, og går til 1400 etter kast til meg. Knappen syner og det samme gjør Small Blind. Floppen kommer 6-7-3 med to hjerter. SB checker, og all den tid jeg har kongen i hjerter så tar jeg sjansen på et bud. Det blir på 2200, og det fører til at begge motstanderne kaster.

Blinder meg litt ned noen hender før en avgjørende hånd kommer. Det er kast til knappen, som høyner til 1500. Det er en ung kid som har litt over 20k i stacken, og som ikke har vært superaktiv men har vist at han kan høyne en del i sen posisjon. Jeg ser ned på A Q og tenker litt. Finner ut at her må jeg vel 3-bette mot rangen hans, og høyst sannsynlig (selv om jeg ikke liker det) få det inn mot han hvis han slår om igjen. Så jeg går til 4000, og han tenker litt og setter hele deigen sin. Jeg forventet det forsåvidt, så jeg sier ganske kjapt call, og regner med en flip. Dog har han AK i hjerter, hvilket føles tungt å se. Taper jeg denne vil jeg være nede i rundt 6-7000 chips. Da er det litt bedre å se floppen Q-2-3, etterfulgt av 6 på turn og en ny Q på river. En heldig suckout selvsagt, selv om jeg føler at jeg vanskelig kan kaste der, selv om motspiller nok er rundt 35 bb dyp. Har plutselig over 51 000 i stacken, og det føles godt.

En annen ting som føles godt er å slå ut andre spillere (litt sadistisk sagt, men det er jo sant). Det prøver jeg på litt senere når en shortstacked Anders Berntsen (kjent fra Donkr sin livestrøm) pusher fra knappen for ca 5900 chips. Jeg er i Small Blind med A 4 og tenker litt før jeg tar synet. Big Blind kaster. Dog har han også A4, og vi deler potten da det kommer en straight i bordet. Han røk dog ut litt senere.

Nå blir det tid for hattrick i morsomme ting. Nemlig et løst 3-bet! En spiller høyner til 2000 fra midtposisjon, og det er kast til meg i SB. 9 7 ser koselig ut, men ønsker ikke å bare syne ute av posisjon, så jeg 3-better til 5100. Han ser mistenksomt på meg en stund før han kaster.

Blinde øker til 4-800 med 100 i ante, og det er kommet en ny og aktiv spiller inn på bordet to plasser til høyre for meg. Han minhøyner til 1600, og jeg tar synet fra knappen med K Q . Regner med at den er langt foran rangen hans for å høyne ut ifra det jeg har sett til nå, og posisjon er alltid koselig. BB syner også. Q-7-3 i bordet, og høyneren byr 2200. Jeg syner, og BB kaster. Turn er 3, og går check-check (Var veldig mange treere på bordet i hender jeg var involvert i). Jeg bør nok definitivt by der dog, men som vanlig ønsket jeg ikke å gå på f.eks en checkraise. River er J, og han checker igjen. Jeg må nesten gå for value da, og byr 3700, men får instakast. Er oppe over 56 000 chips nå. Taper dog litt av de ut nivået uten at det var noen spesielt interessante hender, og går til dagens siste pause med 49 925 chips. Vi skal nå bare spille ett nivå til for dagen, 5-1000 med 100 i ante. Planen min er å spille veldig tight, og forhåpentligvis bare overleve dagen med noen og 40k. Så kan jeg heller komme uthvilt tilbake til dag 2.

Det var planen ja. Da skjønner nok de fleste som leser denne bloggen jevnlig hvordan det går. Først er det høyning til 2400 fra en spiller i midtpos, som tidligere nevnt hadde drukket en god del alkohol i løpet av kvelden. Nå hadde han i tillegg blitt tatt i en stor bløff og virket rett og slett litt på tilt. Så da syner jeg lett hans høyning i cutoff med K J . Kun vi to ser floppen som er 9-7-5 med to hjerter. Han byr 3600, og jeg presterer å snakke meg selv inn til et syn pga K i hjerter og posisjon. Dog er det en dum tankegang. Mot en slik spiller bør jeg jo nå spille ren valuetown, ikke ta spekulative calls. Med tanke på hans form så kommer han neppe til å roe ned på turn. Det gjør han da heller ikke, han byr 4800 på en ny 9'er, og jeg må bare kaste. Unødvendig å tape chips på floppsynet der.

En hånd som ofte gir meg problemer er AQ, og det er da også den jeg plukker opp 20 minutter før dagens slutt i cutoff. A Q . Høyner til 2200, og spilleren som har synt stort sett alt jeg har gjort til nå (sete 2) syner da også nok en gang, denne gangen i BB. K-7-6 med to hjerter i floppen. Han checker, og jeg synes texturen er for fin til å ikke by, så jeg legger ut 2500. Han syner kjapt. Turn er A, hvilket ikke gjør meg direkte lei meg, men det blir straks mer vanskelig når han flyr ut 8500 i front! Hm, har han truffet to par kanskje, med noe ala A6/A7 ? Uansett føler jeg at jeg ikke kan kaste på dette kortet, så jeg syner 8500 og bestemmer meg for at jeg nok må kaste hvis han f.eks pusher river. Selv om det vil være kjedelig med bare 26000 bak. River er 9, og han slenger umiddelbart ut rundt 30 000, og har bare 8-9 tusen bak selv. Min første tanke er å kaste, siden han ofte tidligere når han har bombet river har hatt det. Dog har han løst opp gamen en del de siste par timene og vist noen helt sinnsyke og (etter min mening) dårlige bløffer på lignende bud nylig. Dog har jo ingen av de vært all-in eller tilnærmet for han.

I ettertid så føler jeg at jeg bør kaste. Han må jo skjønne at jeg har noe som syner turn, minimum en ess. Alikevel er han villig til å risikere mesteparten av sine brikker. 'In game' så sliter jeg dog med dette. Som vanlig frister det mest å syne, pga. bløffene han har vist opp. Samt at alle logiske drag misset (ingen flush, 89 f.eks fikk bare par). Men leder han ut i front med slike på turn, og så hardt? Kanskje ikke, men der og da tenker jeg neppe lenge nok på det. Er i boksen i 3-4 minutter, og har egentlig bestemt meg for å kaste, men jeg ombestemmer meg. Skyver motvillig brikkene inn, og han ser overrasket på meg et par sekunder. Jeg rekker å få troen på at jeg kanskje er god da, men så fort han snur opp en 6'er så vet jeg også hva som kommer på neste kort (og for å være fair, tror ikke han prøvde å slowrolle, han bare klarte ikke å snu opp begge kortene samtidig). Andre kortet er selvsagt også en 6'er for sett på floppen, og jeg sender rolig kortene i mucken og går kjapt derfra.

Det er unødvendig å si at det føltes veldig tungt noen minutter etterpå. En har aldri oppnådd noe ved å gå videre til dag 2, men igjen - verdien av å kunne gått ned nå, våken og klar, og prøvd å komme tilbake i spillet hadde vært veldig stor. I stedet taper jeg alt på en spot som jeg føler er mer 80-20 (krutt vs bløff) enn 50-50 som jeg følte der og da nede ved bordet. Unødvendig, for selv om jeg bare hadde hatt 26 000 igjen, så er ikke det så lite at en ikke kan komme tilbake. Men slik ble det dessverre ikke. Slike dype turneringer er en tålmodighetsprøve og en må virkelig jobbe med seg selv for å ikke gjøre tabber hele veien. Som vanlig er jeg ikke helt der ennå.

Speaking of dype turneringer; i dag er det Fredag (Rebecca Black approves), og klokken 16:00 starter 'JP Masters' dag 1. €550 i innkjøp, 20 000 brikker og 45 minutters nivåer. Tar selvsagt et lodd der, og satser på å spille bra! Lykke til videre i Main for de som leser dette og ennå er med, så satser jeg på en glidblogg i morgen angående min turnering
Like
2
Comments (1)
Nice blogg som vanlig.
4 years ago

1913.1108